+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 4 ve 4

Konu: Sta4cad te döşeme delik yapma

Katılımcı Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    29

Sta4cad te döşeme delik yapma

Sta4cad v13 in yeni özelliklerinden biri olan döşemelerde delik açarken neden tek bir hamlede 30/160 lık bir delik açamıyorum. Delik açarken belli bir kıyas belli bir kıstas mı var? Max. Delik boyutu mu var öğrenebilir miyim?

Saygılarımla...

Uzman Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    318
    Thanked 1.206 Times in 435 Posts
    Alıntı highcivil Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sta4cad v13 in yeni özelliklerinden biri olan döşemelerde delik açarken neden tek bir hamlede 30/160 lık bir delik açamıyorum. Delik açarken belli bir kıyas belli bir kıstas mı var? Max. Delik boyutu mu var öğrenebilir miyim?

Saygılarımla...
    V13 u bilmiyorum ama dosemede bosluk acmak sizin elinizde.Yeni akslar tanımlayarak o aksların oldugu kısımda dosemede bosluk bırakmak sizin elinizde.Tekrar soyluyorum V13 bende yok v13 de doseme boslugu için ayrı bir durum olabilir.Ama yinede versiyon kac olursa olsun aks girmek kullanıcı için serbest birsey oldugu için yine V13 te de mantiken yeni akslar girerek bosluk bırakabilirsiniz diye dusunuyorum...

Saygılarımla...

İyi Çalışmalar....

3. The Following User Says Thank You to M.Kemal VARCIN For This Useful Post:

celebimuzaffer (25-10-2009)

Katılımcı Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    29
    M.Kemal VARCIN bey aksların tanımlanmasında sorun yok ama sanırım limit var döşemede boşluk açarken program kısıtlıyor delik boyutunu acama acaba diyorum TDY indeki A2 düzensizliğini engellemek için mi? Anlamakta zorlanıyorum doğrusu.

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    6

Büyük ihtimal ile A2 düzensizliğini engellemek için.. TDY'ye göre boşluk alanı -merdiven ve asansör boşlukları dahil- yapının tüm alanının 3'te birinden fazla olamaz.. ama STA'nın bunu zorunluluk haline getirmesi ise pek akıl karı olmasa gerek..

+ Konu Cevaplama Paneli