arkadaşlar, binanın şeklinden dolayı radye plak girerken sıkıntı yaşıyorum: binamız girintili-çıkıntılı bir yapıya sahip. radye plak bilgilerinde sağ-sol ve üst-alt aks girişlerinden bilgileri girdiğimde istediğim sonucu alamıyorum. mouse'la işaretleyerek de yapamadım. bunun pratik bir yolu var mıdır? yardımcı olursanız çok sevinirim.
Girintili-çıkıntılı diye tabir ettiğiniz binanızın şeklini bilsem daha mantıklı bi cevap verebilirdim..
Yanlış anlamadıysam tek parça radye girmeye çalışıyorsunuz. Şekli bozuk yapılarda radye temel modellerken, temeli birkaç parçaya bölebilirsiniz. Bazen bölmek istediğiniz noktadan aks dahi geçmeyebilir. Ampatmanlarda da yaptığımız gibi radye sınırlarını belirlerken bölmek istediğimiz hizada -mevcut yoksa- yardımcı aks girmemiz gerekir.
Sta otomatik olarak iki radyenin komşuluğunu algılar. Bunu test etmek için komşu radyelerden birisinin alt kotunu değiştirirseniz, iki temelin otomatik olarak birbirine bağlandığını ve çizimlerinin oluşturulduğunu görebilirsiniz.
Uygulamada ustaların kafalarını karıştırmamak için, temel aplikasyon projesinde çizimi yekpare radye olarak düzenlemeniz (radye plak isimlerini ve aradaki birleşim çizgilerini kaldırmanız) mantıklı olacaktır.
Saygılarımla.
Paylaş