Yazılımınızı update edin!
arkadaşlar çizim menüsünden kiriş detay çizimleri kısmından projeyi dwg olarak kaydedemiyorum dwg çizimleri açılır gibi olup kapanıyor sta4 cad ten elde ettiğim kolon kiriş döşeme donatı çizimlerini nasıl alabilirim yardımlarınızı bekliyorum......saygılar
Yazılımınızı update edin!
Arkadaşlar,
Program içinde çizimlerde kalem kalınlıklarını belirleyebildiğimiz bir yer var mı yoksa bunun tek yolu dwg ye dönüştürdükten sonra Autocad de yapmak mı ?
mrb stacada analiz sonrası çizim detaylarını dwg olarak kaydediyorum fakat autocad aktaramoyorum
Autocade çektiğiniz dosya cm boyutlarda 1/5000 oranında küçük gelir. Programınızı update edin, normal şartlarda dwg çizim alamama gibi bir durum söz konusu olamaz!
sevgili Boza, aşağıda yazdığım soru ile ilgili yardım edebilir misin ?
Program içinde çizimlerde kalem kalınlıklarını belirleyebildiğimiz bir yer var mı yoksa bunun tek yolu dwg ye dönüştürdükten sonra Autocad de yapmak mı ?
Kendi çizim editorunde kalem kalınlığı verip kendi çizim editorunden çıktı almak dururken niye Autocad bilmem ne cad'e aktarıyor sta. Ve bu niçin daha mantıklı ?
AutoCad de bir kalem dosyası oluşturup çıktı alırken bu kalem dosyasını seçebilirsin yani her çizim için tek tek çizgi kalınlıklarını düzenlemene gerek yok. AutoCad deki mevcut kalem dosyalarına File>Plot Style Manager dan ulaşabilirsin. Yeni bir kalem dosyası yapmak için ise şöyle bir yol izleyebilirsin; Plot yazıp çıktı ekranına ulaş burada genelde formu sağ üst köşesinde bulunan Plot Style Table dan bir kalem dosyası seç ve edit tuşuna bas. Açılan pencerede hangi renki hangi kalınlıkta istiyorsan düzenle daha sonra Save As tuşu ile yeni bir kalem dosyası oluştur.
iyi çalışmalar
Levent Özberk
İnş. Yük. Müh.
istinatduvari.com
kucukertan (11-12-2008)
Paylaş