+ Konu Cevaplama Paneli
1. Sayfa - Toplam 8 Sayfa var
1 2 3 ... SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 71

Konu: STA4-CAD' in bir sonraki versiyonu için önerileriniz...

Paylaşımcı Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    22

STA4-CAD' in bir sonraki versiyonu için önerileriniz...

Sayın Sta4-CAD kullanıcıları,

Bildiğiniz üzere programımız sürekli olarak güncelleştirmelerle geliştirilmektedir. Zamanı geldiğinde de mutlaka yeni bir STA versiyonu çıkacaktır.

Genelde kullanıcıların memnun kaldığından emin olduğum Sta4 CAD'in geliştirilmesinde, bizlerin telefon veya e-posta yoluyla STA Bilgisayar'a ulaşarak, önerilerimizi iletmemizin yararının büyük olduğu kanaatindeyim.

Kullandığı programa hakim bilinçli bir kullanıcı, programın geliştirilmesi yönünde ki, fikirlerini ve yapıcı eleştirilerini açıkça ortaya koymasının, kendi çıkarına olduğunu bilmelidir.

Forumda ki büyük bir çoğunluğun "programa hakim kullanıcı" oldukları varsayımı ile buradan da yararlı önerilerin çıkacağı görüşündeyim. Gerçi forumda farklı başlıklar altında bir çok öneri var ama; Hem dağınık oldukları için hem de zaman faktörünün etkisi ile bir süre sonra satır aralarında kalıp gitmekte. (Programcılar tarafından not alınmadıysa tabi!)

Siz de, Sta4-CAD'in bir sonraki versiyonunun, konfor ve işlevselliğinin arttırılarak hayalinizde ki programa bir adım daha yaklaşması için, önerilerinizi varsa eleştirilerinizi buraya yazabilirsiniz...

Hasan Çolak
    İnşaat Mühendisi

nirengi.noktasi@hotmail.com
    Konu nirengi tarafından (21-09-2007 Saat 07:41 ) değiştirilmiştir.

2. The Following User Says Thank You to nirengi For This Useful Post:

Ahmet Pervane (18-06-2008)

Paylaşımcı Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    22
    İlk öneriyi yapmak bana düşüyor herhalde..

1- Sağ tuş özelliğine "Komut Tekrarı" özelliği eklenebilir.(Autocad 'deki gibi)

2- Eğik kolon modellemesi yapılabilmeli.

3- Dairesel bir aks belirtmek gerektiğinde sadece bir yay, bu yaya ait yarıçap ve merkez görünse daha iyi olur. Ya da şöyle tarif edeyim; sanki Autocad de çember çiziyormuşuz gibi merkezi ve yarı çapını belirterek dairesel aks oluştursak nasıl olur? Daha sonrada aks üzerinde iki noktaya tıklayarak çemberin gereksiz yerlerini silebiliriz.
    Eğrisel kiriş özelliği sayesinde modelleme de sorun olmasa da imalatta böyle bir aksa ihtiyaç oluyor. Paftalar üzerinde düzenlemelerle de yapılabilir gerçi...

Paylaşımcı Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    10
    3 boyutlu animasyon kısmının probina ve idecad teki gibi olması güzel olurdu.şimdi sadece tek açıdan bakabiliyoruz.
    radye temel hesabında zımbalama kontolu kısmındada projeyi mouse yardımıyla
    hareket ettirme imkanı olabilir

Yasaklı Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0
    Ben kesme kuvveti ve normal kuvvet diyagramlarını bulamadım programda mı yok yoksa ben mi bulamıyorum

Katılımcı Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    2
    Kısayol tuşları eklenebilir ve bunlar özelleştirilebilir.

Uzman Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    129
    Analiz sonrası hesap sonuçlarının ide de olduğu gibi menüde toplu halde gözükmesi iyi olur.

Donatıları rahat incelemek açısından çok iyi olur.

Bence bu ciddi acil gerekli.

Bir üst donatı çapına geçmek için maksimum ilave donatı sayısı.

Kat döşemelerinin sonlu eleman analizi, ayrı bölüm yerine opsiyonel olarak statik ve analiz ile birlikte yapılması.

Uzman Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    129
    Kirişsiz plaklarda her bir kolon için zımbalama alanı b+d , h+d olmasına karşın, plak kenarında bulunan kolonlar için kenarda d/2 lik mesafe zımbalama alanının tam alınması için yeterli iken d kadar mesafe olmadan zımbalama alanı hesaplara tam dahil edilmiyor.

Katılımcı Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    2
    Salih bey e katılıyorum arayüz alışanlara sorun olmamakla birlikte yeni başlayanlara itici geliyor. Bunların idede olduğu gibi toplu olması ve arayüzünün iyileştirilmesi taraftarıyım.

Yasaklı Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0
    Ben Sta nın çok güzel bir program olduğunu düşünüyorum. Ama :

1) Autocad importu IDE kadar kullanışlı değil.

2)Başka bir çelik projede çözerek bulduğum momentleri ya da yatay yükleri temel analizinde direkt etkitmek istiyorum.Bunu yapamadığım için uzun ve zahmetli zor yolu tercih ediyorum.Temel analizi her ihtimale açık olmalı.
    3) Çelik ünitesi geliştirilip çizim alınabilecek düzeye getirilmeli.Tanımlama olarak ta Sap 2000 gibi bir yol tercih edilmeli.

İyi çalışmalar

Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    7

AutoCAD programındaki gibi komut satırı eklenirse kullanım çok daha basitleşir bence...
    Ayrıca klavye ile de komut girilebilirse modelleme yapmak hem daha hızlı hem de daha basit olur kanısındayım...

+ Konu Cevaplama Paneli