Ahmet Pervane (16-09-2008)
yeni çıkacak ide de bile şuan ki sta4 olan özelliklerin bazıları hala yok(Alınma cassabotanic bi art niyetim yok) Neyse gır gır bir yana Programların bir birili ile olan karşılaştırmaları son derece yanlış bence, her program yapabilecekleriyle sınırlıdır bu yüzden kim neye aşina ise onu kullansın. derim
Ahmet Pervane (16-09-2008)
Doğru söylüyorsunuz sayın BOZA; aslında bir bölümde İDE CAT içinde açılmış bulunuyor. istenirse İDE den orada rahatlıkla bahsedilebilir. Bu bölüm STA_4 için açıldı ve taleplerimizi dile getirmeye çalışıyoruz.Daha dün Serdar beye bu bölümde yazdığım talepleri ilettim ve cevabını hemen aldım.isteklerimizin çoğunu yerine getirmeye çalışıyor. Ben diğer iki programıda kullanıyorum. o programlar hakkında burada söz etmek istemiyorum. ama STA_4 programının mantığı konforu ve yetersiz kaldığını düşündüğümüz noktalarda yazar ve geliştirilmesi için sn.Serdar Amasralı ile iletişim kurulursa sanırım meslektaşlarımızın değerli uyarılarına duyarlık gösterecektir. saygı ve selamlarımla......
* Normal olarak girilmiş kolonların şeklinde yapmak istediğimiz değişiklikleri, "Kolon Bilgisi" açılır menüsüne eklenecek "Poligon Kolon" butonu gerçekleştirebilmeliyiz.
* Sta içerisine dwg çizimlerini alırken, BODRUM, ZEMİN, 1. , 2. , 3., .. , ÇATI KATI gibi her kata ait mimari çizimi ayrı ayrı referans olarak alabilmeliyiz. Bu, çizimler alınırken program tarafından otomatik olarak yapılacak "kat bilgisi" sorgusu ile tanımlanabilir.
Alınan bu çizimleri yarı saydam olarak (AYNI PENCEREDE ! ) sta kat planı ile çakıştırabilmeliyiz. Hangi döşemede boşluk var?, Hangi döşemenin ortasına yük geliyor?, Hangi katta, hangi kirişlerin yerleri değişmeli? vs. gibi soruları monitörden gözümüzü ayırmadan bertaraf edebiliriz. Hem böylece farklı katlarda farklı mimariye sahip karmaşık yapılarda zaman zaman ortaya çıkan proje uyumsuzluğunu en aza indirebiliriz.
Saygılarımla..
(Her ne kadar da Sta4Cad 13.0 versiyonunun çıkmasına az bi süre kalmışsa da, buraya bırakılan önerilerin karşılıksız kalacağını düşünmüyorum.)
Versiyon 13 Sta kullanıcıları için hayırlı olsun. 13 versiyonunu güncelleyen biri , burada belirtilen yapılması istenilen kullanıcı isteklerinden hangilerinin yapıldığı konusunda bilgi verebilir mi acaba. Çok teşekkürler.
http://mmf.ogu.edu.tr/atopcu/index_d...lim/Kaplan.pdf adresine girerseniz sta4cad programının, deprem yönetmeliği ve ts500 e göre irdelenmesi konulu yüksek lisans tezi işlenmektedir. Sta4cad programını yazan Serdar AMASRALI beyin dikkatine sunuyor, programın geliştirilmesinde ve eksiklerinin tamamlanmasında büyük faydalar sağlayacağını umuyorum.
O inceleme sadece STA4 için değil, en çok kulanılan 3 paket program için yapılmış, X-pro, Y-pro, Z-pro diye indislendirilmiş ve hangi indisin hangi pakete ait olduğu gizli tutulmuştur,amacınız üzüm yemek se diger yazılımcılarında adını zikretmeniz gerekmez mi???
G.KOSE
Siz zaten gelişmeleri yakından takip ediyor, hangi özelliklerin olup olmadığını gayet iyi biliyorsunuz, en son gelen özellik ise duvar etkileşim li yapı analizidir,
mimari deki gibi duvarları modelleyip, kapı ve pencere boşluklarını açabiliyorsunuz, duvar yukleri bu boşluklarda dikkate alınarak net bir şekilde hesap edilmekte olup, istenirse analiz opsiyonlarından seçilerek duvar etkileşimli analiz yapılabilmekte, duvarların taşıyıcı sistem performansına etkisi dikkate alınabilmektedir.
(2008-6 452 sayılı Türkiye Mühendislik Haberleri dergisinde konu ile ilgili geniş bir inceleme yer almaktadır.)
G.KOSE
Sta4 13 versiyonunda kullanıcı isteklerinin hiçbirisini dikkate almamış görünüyor ...
Konu cassabotanic tarafından (08-01-2010 Saat 15:25 ) değiştirilmiştir.
V13.0 ile V12.1 arasındaki farklılıklar:
--------------------------------------
1- 5 kat daha hızlı çözüm yapmaktadır.
2- Tuğla duvarlar katı model olarak oluşturulmakta, boşluklar yapılabilmektedir. Duvar yüksekliği, otomatik olarak program tarafından kontrol edilmekte, duvar yük analizi 0 hata ile yapılması nedeniyle yükler yaklaşık %10 daha az olmaktadır. Duvar yükleri kolay kopyalanıp, düzeltilmekedir.
3- Yüksek yapılarda mutlaka hesaplanması gereken, Ölü yük İnşaat Aşamaları Analizi
4- Time History deprem analizi
5- Duvar etkileşimli deprem analizi
6- Eğik kolonlar
7- Plak ve panellerde boşluklar
8- Plaklarda duvar yükü
9- Temellerde kazık hesabı
10-İstinat duvarı ve göçme analizi ve çizimleri
11-Projeye birden fazla yapının ilave edilmesi
12-Veri girişinde makrolar vb..
Bence yeterli ve güzel bir update işlemi...
Ben diktatör değilim. Benim kuvvetim olduğunu söylüyorlar. Evet bu doğrudur. Benim isteyip de yapamayacağım bir şey yoktur. Çünkü ben zoraki ve insafsızca hareket etmesini bilmem. Ben kalpleri kırarak değil kazanarak hükmetmek isterim.
Bu forum başlığının konusu , "STA4-CAD' in bir sonraki versiyonu için önerileriniz..."
Bu bölümde kullanıcıların yapılmasını istediği bir tek madde yapılmamış. Ben sta4 hiçbirşey yapmamış demedim. Kullanıcılarının isteklerine kulak asmamaış görünüyor.
Paylaş