-
Onursal Üye
Mustafa Apltekin, normal şartlarda süneklilik düzeyini yüksek yapmak zorundasınız tasarım mantığı ve yönetmelik bunu esas almamızı ister. Fakat bazı yapı tipleri yüksek sünek dizaynı yapmamıza mani olur. Örneğin çelik yapılarda yüksek sünek proje dizayn etmek detayların uygulamasındaki aşırı ciddiyet ve sıfır toleranslar nedeniyle normal sünek yapı çözümlemeye bizi zorlar. Kitap okuma meselesine gelince kimle dans ettiğini öğrenmek istiyorsan (bu lafıma sakın alınma şakadır) beni git hocalarına sor (şayet fırat mezunuysan?)
Daha fazla polemik yaratmanın kimseye faydası yok!
Saygılarımla.
Konu boza tarafından (25-05-2006 Saat 22:44 ) değiştirilmiştir.
-
The Following User Says Thank You to boza For This Useful Post:
-
Yeni Üye
boza arkadaşım inşaat mühendisliği bir kabuldur.benim kabulumde budur .polemik asla yoktur her yiğidin yogurt yiyişi farklıdır
-
-
Onursal Üye
Haklısın musto, herkesin tasarım mantığı farklıdır!!!
-
-
Yeni Üye
öncelikle yardımlarınız için tekkkür ederim benim konum şu bu binanın projeleri c25 olarak zaten var bina şu anda zemin tavanı mevcut fakat yerinde beton dökülürken heralde çimentosu biraz az kaçtı c20 olmus müteahit ile mal sahibi mahkemelik olmuşlar ve benden mahkemeye sunmak üzere sadece zemin katın kirişlerinin c20 olarak gösterilmesini isteniyo sizin dediğiniz gibi kiriş ayarlarından c20 olarak yaptım fakat raporlarda c20 diye hiçbir ibare yok raporlarada bunu c20 olarak gösterme imkanım yok mu
-
-
Paylaşımcı Üye
Raporlarda kiriş betonarme hesapları başlığının altında detaylı bilgi verir. Hesaplarda kullanılan beton sınıfı çelik sınıfı güvenlik katsayısı vs vs. Burada beton sınıfını gösterir. Hala sorun yaşıyorsanız dosyayı upload ederseniz daha detaylı inceleme şansımız olur.
-
-
Paylaşımcı Üye
idestatikte çizilen projede raporları alırken hata veriyo! bunu sebebi ne olabilir yada nasıl düzeltiriz..( projede hata yok sorun sadece progda sanırım..yanlış girilen bi değer yok)..bi yardımcı bulunun!
-
-
Yeni Üye
İdecad KarŞilasilan Problemlerde Program O Hatayi GİDermenİzİ SÖylÜyor .program SÜreklİ GÜvenlİ Kisimda Kaliyor Çok Cesur Degİl.benİmde Çogu Zaman KarŞima DÖŞeme YetersİZ Dİyor Fakat El ÇÖzÜmÜnde Yeterlİ Oldugunu Bİlİyorum Bu Gİbİ Problemlerle KarŞilaŞilabİlİyor. Bu YÜzden SÜreklİ Problemler ÇIKIYOR .bu HaTAaYI GİderİrsenİZ Programi Daha İyİ Bİr Şekİlde Kullanabİlİrsİnİz
-
-
Yeni Üye
raporlarda degişiklik yapabileceginizi sanmıyorum ama programda proje genel ayarlarından degişiklik yaptıgınız halde kabul etmiyorsa programı tekrar yüklemenizi tavsiye ederim
-
-
Yeni Üye
arkadaşlar idecad'de eğik kiriş ve eğik döşeme nasıl tanımlanabiliyor?
-
-
Paylaşımcı Üye
Kiriş özelliklerine girdiğinde genel ayarlar sekmesinde sağ uç kotunu görürsünüz.. Bu kotu istediğiniz şekilde düzenliyerek eğik kiriş tanımlayabilirsiniz.Kirişleri tanımladıktan sonrada eğik kirişli alana döşeme tanımlarsanız döşemeyide eğik tanımlamış olursunuz. (Bu çalışmayı yaparken 3 boyutlu pencereden yaptıklarınızı izlerseniz hata payını düşürmüş olursunuz) Tabi eğik döşeme imkanı sadece enterprise versiyonda bulunur, diğer versiyonlarda eğik kiriş ve döşeme tanımlanamaz
-