ilk aklıma gelenleri yazayım hemen...
1. temel kırış açılımlaırnda, temel kirişi içinde kolon etriyelerinin sayılarını ve aralıklarını yazıyorum. usta bazen o etrıyelerı koymuyor. projeyi açıp gözüne sokuyorum.
2. çiroz detayı eklleniyor paftalara... (yönetmelik gereği)
3. Bodrum perdeleri... gövde donatılarının çizimlerini kopmle değiştiriyorum. gövde donatıları kolondan kolana değil 12m boyunca devam ettiriliyor. (stadaki çizim şekli.)
4. bodrum perdelerinde bulunan küçük pencereleerin detayları işlenıyor. ( pencerenın kestıgı alanda bulunan demırler hesaplanıp pencerenın alt ust une.. govde demırlerı alt ve ustte konuyor.)
5. Temel kirişlerinin üsütnde bodrum perdesı seklınde tanımlanmıs ama aslında normal perde olarak tum katlarda devam eden perde de (çubuk elemanı değil dolayısıyla.) temel kırısındekı fılız detayları...
6. temele oturan merdıven varsa onun temel ileşkilendirilmesi...
7.perdelerde fılız boyu da ılave edılerek boyuna detayların cızılmesı...
8. Kalıp planlarında bulıunan bacaların yerlerının belirtilmesi ve yırtık donatıların işlenmesi...
9. kolon düşey acılımlarının standartlaştırıyorum. ( her kolon için cıktı epey büyüyor bazen. )
10. çizimleri almadan önce temel etriyerini sıklıgını 10 cm ayarlıyorum. ( 1m kırıs derınlıgı olsa 2şer metre sıklastırma gerekır. 4 m den uzun kiriş az oluyor zaten)
11. temel kiriş açılımlaırnda zaten kolon fılız boylarını yazmak lazım tabi.
12. asansör kulesını artık konstrıktif olarak çiziyorum ...
13. bilgilendirici notlar ekleniyor...
Benden bu kadar.. yanlış oldugunu düşündüğünüz değişiklikler ve önerilerinize açığım

koly gelsin...
Paylaş