+ Konu Cevaplama Paneli
25. Sayfa - Toplam 29 Sayfa var
BirinciBirinci ... 15 23 24 25 26 27 ... SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 241 ile 250 ve 281

Konu: İdeCAD ile ilgili sorular & cevaplar

Deneyimli Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    12

Alıntı vegeto Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ide cad statik, kolonları eksenel rijit olarak mı kabul ediyor??
    G veya Q yüklemesi sonuçlarından Dügüm noktası deplasmanlarını kontrol et.
    Her noktada altı tane deplasman olmalı düşey yondeki deplasman eğer sıfır ise kolon eksenel deformasyonları ihmal ediliyor demektir. ideCAD Kolonlarının eksenel deformasyonlarını ihmal etmez. Kullanıcı seçimine de bırakılmamıştır.

Katılımcı Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    3
    idecadde modeli tamamladıktan sonra tüm çizimleri çizim menüsünden alıyoruz. Sonrasında çıktı almaya hazır hale getirmek için düzenlemeleri idecadde mi yapıyorsunuz? Bu düzenlemeler neler aklınıza gelenleri yazar mısınız?

Saygılarımla. Şimdiden teşekkürler.

Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    4
    ilk aklıma gelenleri yazayım hemen...

1. temel kırış açılımlaırnda, temel kirişi içinde kolon etriyelerinin sayılarını ve aralıklarını yazıyorum. usta bazen o etrıyelerı koymuyor. projeyi açıp gözüne sokuyorum.
    2. çiroz detayı eklleniyor paftalara... (yönetmelik gereği)
    3. Bodrum perdeleri... gövde donatılarının çizimlerini kopmle değiştiriyorum. gövde donatıları kolondan kolana değil 12m boyunca devam ettiriliyor. (stadaki çizim şekli.)
    4. bodrum perdelerinde bulunan küçük pencereleerin detayları işlenıyor. ( pencerenın kestıgı alanda bulunan demırler hesaplanıp pencerenın alt ust une.. govde demırlerı alt ve ustte konuyor.)
    5. Temel kirişlerinin üsütnde bodrum perdesı seklınde tanımlanmıs ama aslında normal perde olarak tum katlarda devam eden perde de (çubuk elemanı değil dolayısıyla.) temel kırısındekı fılız detayları...
    6. temele oturan merdıven varsa onun temel ileşkilendirilmesi...
    7.perdelerde fılız boyu da ılave edılerek boyuna detayların cızılmesı...
    8. Kalıp planlarında bulıunan bacaların yerlerının belirtilmesi ve yırtık donatıların işlenmesi...
    9. kolon düşey acılımlarının standartlaştırıyorum. ( her kolon için cıktı epey büyüyor bazen. )
    10. çizimleri almadan önce temel etriyerini sıklıgını 10 cm ayarlıyorum. ( 1m kırıs derınlıgı olsa 2şer metre sıklastırma gerekır. 4 m den uzun kiriş az oluyor zaten)
    11. temel kiriş açılımlaırnda zaten kolon fılız boylarını yazmak lazım tabi.
    12. asansör kulesını artık konstrıktif olarak çiziyorum ...
    13. bilgilendirici notlar ekleniyor...

Benden bu kadar.. yanlış oldugunu düşündüğünüz değişiklikler ve önerilerinize açığım koly gelsin...

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0

ATİ Radeon HD 2600

Arkadaşlar yeni bir laptopta ATİ Radeon HD 2600 ekran kartı takılı OPENGL 2.0 desteği var ama sağ pencerede 3 boyut açık olunca program tamamen bitiyor. Laptopuda almış bulunduk nasıl çözecem bilen varsa veya çözebilen varsa yazarsanız sevinirim.

Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    2
    Alıntı hme0779 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar yeni bir laptopta ATİ Radeon HD 2600 ekran kartı takılı OPENGL 2.0 desteği var ama sağ pencerede 3 boyut açık olunca program tamamen bitiyor. Laptopuda almış bulunduk nasıl çözecem bilen varsa veya çözebilen varsa yazarsanız sevinirim.
    Keşke en azından bu sayfaya baksaydınız.
    http://www.idecad.com.tr/showsubpage.asp?pageID=121

Bu sayfaya yazdıklarına göre bu pek mümkün görünmüyor. Sistem gereksinimlerinde nvidia gforce gerekir yazıyor. Siz en iyisi aldığınız laptopu nvidia ekran kartı olan bir laptopla değiştirmeye çalışın. Laptop yeni ise değiştirirler.

Umarım idecad bu sorunu yeni bir günceleme ile halleder.

Konu Yöneticisi
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    6
    Alıntı buderus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ilk aklıma gelenleri yazayım hemen...

1. temel kırış açılımlaırnda, temel kirişi içinde kolon etriyelerinin sayılarını ve aralıklarını yazıyorum. usta bazen o etrıyelerı koymuyor. projeyi açıp gözüne sokuyorum.
    2. çiroz detayı eklleniyor paftalara... (yönetmelik gereği)
    3. Bodrum perdeleri... gövde donatılarının çizimlerini kopmle değiştiriyorum. gövde donatıları kolondan kolana değil 12m boyunca devam ettiriliyor. (stadaki çizim şekli.)
    4. bodrum perdelerinde bulunan küçük pencereleerin detayları işlenıyor. ( pencerenın kestıgı alanda bulunan demırler hesaplanıp pencerenın alt ust une.. govde demırlerı alt ve ustte konuyor.)
    5. Temel kirişlerinin üsütnde bodrum perdesı seklınde tanımlanmıs ama aslında normal perde olarak tum katlarda devam eden perde de (çubuk elemanı değil dolayısıyla.) temel kırısındekı fılız detayları...
    6. temele oturan merdıven varsa onun temel ileşkilendirilmesi...
    7.perdelerde fılız boyu da ılave edılerek boyuna detayların cızılmesı...
    8. Kalıp planlarında bulıunan bacaların yerlerının belirtilmesi ve yırtık donatıların işlenmesi...
    9. kolon düşey acılımlarının standartlaştırıyorum. ( her kolon için cıktı epey büyüyor bazen. )
    10. çizimleri almadan önce temel etriyerini sıklıgını 10 cm ayarlıyorum. ( 1m kırıs derınlıgı olsa 2şer metre sıklastırma gerekır. 4 m den uzun kiriş az oluyor zaten)
    11. temel kiriş açılımlaırnda zaten kolon fılız boylarını yazmak lazım tabi.
    12. asansör kulesını artık konstrıktif olarak çiziyorum ...
    13. bilgilendirici notlar ekleniyor...

Benden bu kadar.. yanlış oldugunu düşündüğünüz değişiklikler ve önerilerinize açığım koly gelsin...

Madde 4-5-6-8'in detaylarını buraya koyarsanız eğer bir çok arkadaşta faydalanmış olur.yeni yapı denetim yönetmeliğinde bunlar isteniyor!!!Örnek teşkil etmesi amacıyla buraya eklerseniz çok iyi olur.Teşekkür ederiz...

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0
    Arkadaşlar bina köşelerine konan L kolon hakkında ne düşünüyorsunuz? İdede Statik açıdan ihtiyaç olmasada kendinize ev yaparken koyarmısınız? Depremde nasıl bir davranış koyar fikriniz varmı?

Konu Yöneticisi
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    6
    Alıntı mehmet205 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar bina köşelerine konan L kolon hakkında ne düşünüyorsunuz? İdede Statik açıdan ihtiyaç olmasada kendinize ev yaparken koyarmısınız? Depremde nasıl bir davranış koyar fikriniz varmı?
    Öncelikle şöyle düşünelim ; sence L kolon ile dükgörtgen kesitli bir kolonun atalet momentleri aynımı?yada burulma rijitlikleri aynı mı? yada her iki kolonun elastisite ye kattıkları aynımı?var sen düşün?Sistemi çözerken en uygun hangisi olacaksa o kolonu koyman mantıklıdır.L kolon diye daha rijit olacak zannedilmemeli.sistemi kendi içinde en mantıklı şekilde çözmelisin.

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0
    o zaman ben sistemi buraya koyayım öyle yardımcı olun cevabın için teşekkürler ama gene herşeyi bana bırakmışın

Konu Yöneticisi
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    6

Alıntı mehmet205 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o zaman ben sistemi buraya koyayım öyle yardımcı olun cevabın için teşekkürler ama gene herşeyi bana bırakmışın
    Tamam işte en güzeli bu.sen ekle bir inceleyelim yorum yapalım ve doğruyu hep birlikte bulalım.

+ Konu Cevaplama Paneli