bu söylediğiniz acad'de mümkün değil. en doğrusu açılım ayarlarından yazı büyütme faktörünü kullanmanızdır. daha sonra yine export edebilirsiniz.
ancak illa ki bir çözüm istiyorsanız bunu yapmak için önce bir tanesini büyütüp sonra match properties'i kullanarak diğerlerine o özelliği vermektir. ancak tavsiye etmiyorum.
Döşemede donatı yetersiz ve çift donatı gerekli uyarıları veriyor raporda. Bunları düzeltmek için ne yapılabilir? Sonradan müdahele edip rapor alınabilir mi?
donatı yetersiz ise çözümü basit:betonarme/döşeme gerekli donatı alanını bulup kendin girebilirsin.
çift donatı gerekli ise:döşeme kalınlığı artırılmalı veya hesap aksı düzenlenmelidir.döşeme kalınlığı hesabını ts 500 deki hf formülne göre hesap edilmelidir.bunun için ufak bir excel uygulaması http://rapidshare.com/files/41554077...ROLue.xls.html
slm,benim sorunum mause ile ilgili autocadde mausenin orta tekerleğini kullanabiliyorum fakat ideye geçtiğimde kullanamıyorum yapmam gereken ayarlar nedir idede autocad gidi kısayol kullanabiliyormuyuz yardım ederseniz sevinirim.şimdiden teşekkürler
orta tekerlek ide de şu an zoom için kullanılamıyor. kısayol tanımlama için ise araçlar-özelleştirden ayarlarınızı yapabiliirsiniz.
slm ben autocadde çizilmiş mimari projeyi ide ye bi türlü import edemiyorum yardımcı olursanız sevinirim
evet sabahladım ama bu başlığı baştan aşağı okuma fırsatımoldu
ve vay bizim halimize dedim... ( Gerçi bunda bir sorun yok.. herkes programı bilerek doğmuyor.)
En azından bilmediğini bilmek, öğrenmeye ve anlamaya çalışmak bir erdemdir.
aslında benimde sorularım var ama açıklayıcı olması için biraz hazırlık yapmam lazım.
bu arada default pursantajlar kirişler için yanlış (c20 ve S420 için. zaten bunlar değişirse ro tekrar değişir. ) (max ve min)
( sen nerden biliyosun diyecekler şimdi.. neyse ben daha detaylı bir çalışma ile geliyim buraya ) Şimdilik hoşcakalın..
Paylaş