+ Konu Cevaplama Paneli
17. Sayfa - Toplam 29 Sayfa var
BirinciBirinci ... 7 15 16 17 18 19 27 ... SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 161 ile 170 ve 281

Konu: İdeCAD ile ilgili sorular & cevaplar

Özel Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    169

Alıntı syucehan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben anlattığın şekilde yapıyorum ve %%c yazıyorum oda düz demiri simgeliyorsa, nervürlü donatının simgesini bulup yazabilirsen sevinirim
    \u+03a6

iyi çalışmalar kolay gelsin.

Özel Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    169
    Alıntı ylmzzz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aşağıdaki resimde gözüken bir sistem olsun. Beyaz çizgiyle çevrili olan yer düşük döşeme olursa buraya kiriş nasıl atılır. Atılırsa saplama olur, ve proje de en soldaki kirişin de bi ucu saplamaysa nasıl bir kiriş sistemi uygulanabilir. Hepsini birbirine saplama yapsak sağlıklı olur mu? Öneriniz nedir. Tam anlatamadım kusura bakmayın
    sanırım daha belirleyici bir şekil çizmeniz gerekecek. tam anlayamadım.

Özel Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    169
    Alıntı mali_80a Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İdestatik'ten, kiriş açılımları yada temel kiriş açılımlarını, autocad'e export ettiğimizde, autocad'de sayısal değerlerin boyutunu büyütmek istiyorum. Örneğin, kiriş açılımlarını export ettiğimde, autocadde pilye yada düz donatı üzerinde yazan demir boyları değerlerinin büyüteceğim. Bunu İdede yapmam mümkün aslında, açılım ayarları-yazı ayarları- yazı büyütme faktörü kısmından ama ben bunu autocadde de yapabilmek istiyorum. Nasıl Yapılacağı konusunda yardımcı olursanız, sevinirim.
    bu söylediğiniz acad'de mümkün değil. en doğrusu açılım ayarlarından yazı büyütme faktörünü kullanmanızdır. daha sonra yine export edebilirsiniz.

ancak illa ki bir çözüm istiyorsanız bunu yapmak için önce bir tanesini büyütüp sonra match properties'i kullanarak diğerlerine o özelliği vermektir. ancak tavsiye etmiyorum.

Katılımcı Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    3
    Alıntı tevekkül Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sanırım daha belirleyici bir şekil çizmeniz gerekecek. tam anlayamadım.
    Sorunu hallettim.

Katılımcı Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    3
    Döşemede donatı yetersiz ve çift donatı gerekli uyarıları veriyor raporda. Bunları düzeltmek için ne yapılabilir? Sonradan müdahele edip rapor alınabilir mi?

Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    11
    donatı yetersiz ise çözümü basit:betonarme/döşeme gerekli donatı alanını bulup kendin girebilirsin.
    çift donatı gerekli ise:döşeme kalınlığı artırılmalı veya hesap aksı düzenlenmelidir.döşeme kalınlığı hesabını ts 500 deki hf formülne göre hesap edilmelidir.bunun için ufak bir excel uygulaması http://rapidshare.com/files/41554077...ROLue.xls.html

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0
    slm,benim sorunum mause ile ilgili autocadde mausenin orta tekerleğini kullanabiliyorum fakat ideye geçtiğimde kullanamıyorum yapmam gereken ayarlar nedir idede autocad gidi kısayol kullanabiliyormuyuz yardım ederseniz sevinirim.şimdiden teşekkürler

Özel Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    169
    orta tekerlek ide de şu an zoom için kullanılamıyor. kısayol tanımlama için ise araçlar-özelleştirden ayarlarınızı yapabiliirsiniz.

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0
    slm ben autocadde çizilmiş mimari projeyi ide ye bi türlü import edemiyorum yardımcı olursanız sevinirim

Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    4

evet sabahladım ama bu başlığı baştan aşağı okuma fırsatımoldu

ve vay bizim halimize dedim... ( Gerçi bunda bir sorun yok.. herkes programı bilerek doğmuyor.)

En azından bilmediğini bilmek, öğrenmeye ve anlamaya çalışmak bir erdemdir.

aslında benimde sorularım var ama açıklayıcı olması için biraz hazırlık yapmam lazım.

bu arada default pursantajlar kirişler için yanlış (c20 ve S420 için. zaten bunlar değişirse ro tekrar değişir. ) (max ve min)

( sen nerden biliyosun diyecekler şimdi.. neyse ben daha detaylı bir çalışma ile geliyim buraya ) Şimdilik hoşcakalın..

+ Konu Cevaplama Paneli