Bu sorun autocad versiyonundan kaynaklanıyor. Ben autocad 2000 versiyonu olarak kaydedip kullanıyorum. Dolayısıyla kaydederken düşük versiyonda kaydetmeni öneririm.
merhaba arkadaşlar; autocadda çizilmiş projeyi idecadde açabilmek için dosya import dwg diyorum ama error openning file diye hata veriyor.tamam diyorum.error code is 8:Unsupported file version hatasını veriyor.ve autocadde çizilmiş projeyi idecadde açamıyorum.yardımcı olurmusunuz??sanırım versiyon hatası diyor ama tam tersi oluyor???
Bu sorun autocad versiyonundan kaynaklanıyor. Ben autocad 2000 versiyonu olarak kaydedip kullanıyorum. Dolayısıyla kaydederken düşük versiyonda kaydetmeni öneririm.
arkadaşlar.. herkese öncelikle merhaba...
idestatikte bina hesabı yapmaktayım.. belirtmek istediğim bi konu var...
tablalı kirişlerde idestatik programında '' b '' tabla genişliğinin yanlış hesaplandığını düşünmekteyim. şöyle ki; lp: iki moment sıfır kesiti arasındaki uzaklık ts 500' e göre '' l '' hesap açıklığına ve kirişin plandaki yerine göre bulunmaktadır. oysa ki idestatikte '' lp '' değeri, iki kolonun arasındaki uzaklık değeri olarak alınmaktadır. yani momentin sıfır olduğu yerler, hesaplarda kolonun tam kenarından geçtiği farzdilerek hesap yapılmaktadır.
bunu birbirine farklı doğrultularda bakan ( iki kolon arasındaki ) kirişlerde elle hesap yaparsanız göreceksiniz. bu konudaki yorumlarınızı bekliyorum..
Koca ideYAPI onbinlerce inşaat mühendiğsi senin bu cinliğine müteşekkür olacaklardir. Sağolasın Ohulur . Emeğine sağlık .
Programın El kitabında aşağıdaki döküman var. Ben elle de hesapladım. Bir tuhaflık yada hata yok.
Kiriş tabla genişliğinin bulunması
Simetrik kesitlerde,
ln temiz açıklık
b = bw + 1/5 lp
Simetrik olmayan kesitlerde,
b = b1 + 1/10 lp
lp = a* ln
a için şu değerler kullanılabilir.
Tek açıklıklı basit mesnetli kirişler a=1
Sürekli kirişler(kenar açıklık) a=0.8
Sürekli kirişler(orta açıklık) a=0.6
Konsol kirişlerde a=1.5
b <= bw+12 hf (simetrik kesit)
b <=b1+6 hf (asimetrik kesit)
veya
b <= bw+½ an (simetrik kesit)
b <=b1 + ½ an (asimetrik kesit)
Kiriş tabla genişliği Kiriş Donatıları diyalogunda Donatı Alanları sekmesinde Tabla satırında cm. cinsinden izlenebilir. Ayrıca Kiriş Donatıları raporunda Kirişlerin Hesap Sonuçları başlığında Tabla sütununda basılmaktadır.
Bilgili Olunmadan İlgili Olunmaz.
okulda gördüğüm idecad derslerinin yeterli olmadığını farkedince 1 ay önce İMO'nun açtığı idecad kursuna başladım.1 ay boyunca hocamız(kendisi idecadi gerçekten yutmuş yalamış diyebiliriz)tüm komutları ayarları vs. gösterdikten sonra nihayet proje çizimine başladık.
dün akşam evde canım sıkıldı ve dedim kendi kendime şu projeyi sil baştan gireyim.ve idecadi yeniden yükledim bilgisayarıma.yeniden yüklemez olaydım.dün akşamdan beri beynimi yiyip bitiren bir şey var.tamamen bitmiş vaziyetteyim sinirden.neden mi? çünkü AKS ÇİZEMİYORUM!!! yani aks ofset komutunda bi haller var.25 cm öteye bile aks ofsetleyemiyorum.bilgisayar 25 cm'i zannımca 25m olarak görüyor ve bütün birimlerimi kontrol ettim hepsi cm. sahiden kafayı yemek üzereyim arkadaşlar.kurstaki bilgisayarlarda kesinlikle böyle bir sorun yaşamadım ve böyle bir sorun yaşadığıma inanamıyorum.
biyerlerde bir ayar yapılması gerekiyor ve neden yeni yüklediğim anda bu ayar yok anlayamıyorum.lütfen yardım edin kafayı yemeden![]()
saime hanım zannedersem siz kursta ide 5.5 (son sürüm) kullandınız. ve birimleriniz cm biriminde idi. oysa siz evde kurduğunuz versiyon lisanslı olmayan ürün olan 4.01 ise bu sürüm birimleri metre olarak görmektedir.
Paylaş