+ Konu Cevaplama Paneli
13. Sayfa - Toplam 29 Sayfa var
BirinciBirinci ... 3 11 12 13 14 15 23 ... SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 121 ile 130 ve 281

Konu: İdeCAD ile ilgili sorular & cevaplar

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0

merhaba arkadaşlar; autocadda çizilmiş projeyi idecadde açabilmek için dosya import dwg diyorum ama error openning file diye hata veriyor.tamam diyorum.error code is 8:Unsupported file version hatasını veriyor.ve autocadde çizilmiş projeyi idecadde açamıyorum.yardımcı olurmusunuz??sanırım versiyon hatası diyor ama tam tersi oluyor???

Katılımcı Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    7
    Bu sorun autocad versiyonundan kaynaklanıyor. Ben autocad 2000 versiyonu olarak kaydedip kullanıyorum. Dolayısıyla kaydederken düşük versiyonda kaydetmeni öneririm.

Özel Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    169
    Alıntı newar61 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şimdilik;

Fakat ide varken neden autocad de çıktı almak istediğinizi merak ettim doğrusu?

Ben auto cad konusunda biraz zayıf olduğumdan kalem kalınlıklarında sorun yaşamıştım o nedenle pek kullnamıyorum...
    ide de düzenlemeler autocad e göre çok daha uzun sürüyor. autocad kullanmayı da bildiğim için autocadde yapmak istiyorum. ayrıca export konusunda sanırım benim versiyonun hatasından dolayı sorun yaşıyorum. teşekkür ederim.

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0

idestatikte hata

arkadaşlar.. herkese öncelikle merhaba...
    idestatikte bina hesabı yapmaktayım.. belirtmek istediğim bi konu var...
    tablalı kirişlerde idestatik programında '' b '' tabla genişliğinin yanlış hesaplandığını düşünmekteyim. şöyle ki; lp: iki moment sıfır kesiti arasındaki uzaklık ts 500' e göre '' l '' hesap açıklığına ve kirişin plandaki yerine göre bulunmaktadır. oysa ki idestatikte '' lp '' değeri, iki kolonun arasındaki uzaklık değeri olarak alınmaktadır. yani momentin sıfır olduğu yerler, hesaplarda kolonun tam kenarından geçtiği farzdilerek hesap yapılmaktadır.

bunu birbirine farklı doğrultularda bakan ( iki kolon arasındaki ) kirişlerde elle hesap yaparsanız göreceksiniz. bu konudaki yorumlarınızı bekliyorum..

Deneyimli Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    12
    Koca ideYAPI onbinlerce inşaat mühendiğsi senin bu cinliğine müteşekkür olacaklardir. Sağolasın Ohulur . Emeğine sağlık .

Paylaşımcı Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0
    Alıntı cassabotanic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Koca ideYAPI onbinlerce inşaat mühendiğsi senin bu cinliğine müteşekkür olacaklardir. Sağolasın Ohulur . Emeğine sağlık .
    herhalde bu problem kısa surede ıde yapı ya iletılır ve onlarda bu konuda çalışmalar yaparlar umarım en azından hemen hatadan donulür ve pıyasada kullanan arkadaslarda programı guncellerler.

Deneyimli Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    12
    Programın El kitabında aşağıdaki döküman var. Ben elle de hesapladım. Bir tuhaflık yada hata yok.

Kiriş tabla genişliğinin bulunması

Simetrik kesitlerde,

ln temiz açıklık
    b = bw + 1/5 lp

Simetrik olmayan kesitlerde,

b = b1 + 1/10 lp

lp = a* ln

a için şu değerler kullanılabilir.

Tek açıklıklı basit mesnetli kirişler a=1

Sürekli kirişler(kenar açıklık) a=0.8

Sürekli kirişler(orta açıklık) a=0.6

Konsol kirişlerde a=1.5

b <= bw+12 hf (simetrik kesit)

b <=b1+6 hf (asimetrik kesit)

veya

b <= bw+½ an (simetrik kesit)

b <=b1 + ½ an (asimetrik kesit)

Kiriş tabla genişliği Kiriş Donatıları diyalogunda Donatı Alanları sekmesinde Tabla satırında cm. cinsinden izlenebilir. Ayrıca Kiriş Donatıları raporunda Kirişlerin Hesap Sonuçları başlığında Tabla sütununda basılmaktadır.

Bilgili Olunmadan İlgili Olunmaz.

Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    13
    okulda gördüğüm idecad derslerinin yeterli olmadığını farkedince 1 ay önce İMO'nun açtığı idecad kursuna başladım.1 ay boyunca hocamız(kendisi idecadi gerçekten yutmuş yalamış diyebiliriz)tüm komutları ayarları vs. gösterdikten sonra nihayet proje çizimine başladık.
    dün akşam evde canım sıkıldı ve dedim kendi kendime şu projeyi sil baştan gireyim.ve idecadi yeniden yükledim bilgisayarıma.yeniden yüklemez olaydım.dün akşamdan beri beynimi yiyip bitiren bir şey var.tamamen bitmiş vaziyetteyim sinirden.neden mi? çünkü AKS ÇİZEMİYORUM!!! yani aks ofset komutunda bi haller var.25 cm öteye bile aks ofsetleyemiyorum.bilgisayar 25 cm'i zannımca 25m olarak görüyor ve bütün birimlerimi kontrol ettim hepsi cm. sahiden kafayı yemek üzereyim arkadaşlar.kurstaki bilgisayarlarda kesinlikle böyle bir sorun yaşamadım ve böyle bir sorun yaşadığıma inanamıyorum.
    biyerlerde bir ayar yapılması gerekiyor ve neden yeni yüklediğim anda bu ayar yok anlayamıyorum.lütfen yardım edin kafayı yemeden

Özel Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    169
    saime hanım zannedersem siz kursta ide 5.5 (son sürüm) kullandınız. ve birimleriniz cm biriminde idi. oysa siz evde kurduğunuz versiyon lisanslı olmayan ürün olan 4.01 ise bu sürüm birimleri metre olarak görmektedir.

Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    13

Alıntı tevekkül Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    saime hanım zannedersem siz kursta ide 5.5 (son sürüm) kullandınız. ve birimleriniz cm biriminde idi. oysa siz evde kurduğunuz versiyon lisanslı olmayan ürün olan 4.01 ise bu sürüm birimleri metre olarak görmektedir.
    ama bırımlerı cm olarak ayarlıyorum tüm ayarlarda.
    böyle bir sorunla karşılaşmam olası mı?
    ayrıca sizin dediğinizin olabileceğini düşünüp 25 cmlik mesafeyi 0.25 olarak girdim onu da ofsetlemiyor :s

+ Konu Cevaplama Paneli