-
Yeni Üye
ölçeklendirme ve pafta düzenleme
iyi günler arkadaşlar. öncelikle daha önce açmış olduğum konuya gösterdiğiniz ilgi için çok teşekkür ederim.
İdede karşılaştığım bir konuyu danışmak istedim. Kalıp planlarını, kolon aplikasyon planlarını, kiriş açlımları, temel kiriş açılımlarını, idede oluşturduktan ve düzenledikten sonra, autocade export ediyorum. Yazı karakterlerini ve kalem kalınlıklarını ayarlıyorum.
Sorum ölçek konusunda.
ideden export ettiğim paftaları, autocadde açtığımda, yeniden ölçeklendirmem gerekiyor mu? Bu arada, idede, her paftayı oluşturduktan sonra, export etmeden önce, "çizim-açılım ayarları"ndan, ölçeğini giriyorum. Yani kalıp planıyla eğer paftam, ölçek kısmına 1/50 yazıyorum ve ondan sonra export ediyorum. Her paftayı ayrı ayrı bu şekilde düzenliyorum.
Aslında, idede pafta oluşturarak, tüm paftaları birleştirerek, autocade tek pafta halinde göndermek istiyorum ama, yine ölçek konusunda sıkıntılarım(aklıma takılan şeyler var), o yüzden, her birini teker teker gönderiyorum cad'e.
Sizden ricam, idede kalıp planı, kolon apl. planı, kiriş açılımları vb. paftalarının ölçeklendirmesini nasıl yapıyorsunuz?
Hepsini idede tek paftaya mı dönüştürüyorsunuz, yoksa, ayrı ayrı mı autocad'e atıp, autocadde mi birleştiriyorsunuz? Tavsiyelerinizi yazarsanız çok sewinirim arkadaşlar.
-
-
Özel Üye
önce ide de paftanızı oluşturun.
sağ tuş- pafta dizaynı yeni pafta oluştur.
sonra çizimlerinize gelin ve yine sağ tuş- pafta dizaynı-yeni pafta bloğu tüm çizimler ile yaptıktan sonra ölçeği de oraya girin.tüm çizimlerinizi bu şekilde pafta bloğu oluşturduktan sonra pafta sayfasına gelin.
pafta bloğu ekle diyerek oluşturmuş olduğunuz çizimleri ekleyebilirsiniz. bu şekilde export yaparsanız ölçek konusunda sıkıntı yaşamazsınız.
-
-
Yeni Üye
tevekkül arkadaşım, çok teşekkür ederim yardımın için.
Ya aklıma bişey daha takılıyo ama, biliyorsan ve cevap yazarsan, çok mutlu olurum.
Çizim - Açılım ayarları - genel ayarlar kısmında bulunan ölçek ne işe yarıyor o zaman. Yani burada yazan ölçeğin bir işlevselliği var mı acaba, onu merak ettim.
Tekrar teşekkürlerimi sunuyorum. iyi günler & iyi çalışmalar diliyorum.
-
-
Özel Üye
oradaki ayarlar ide den oluşturacağınız çizim paftalarını düzenlemek için kullanılıyor. oradaki kağıdınızı projenizin büyüklüğüne göre boyutlarını ayarlayabiliyorsunuz. oradaki ölçek de o kağıda göre ölçeklendiriyor.
yani şöyle zemin kat kiriş açılımları 1. pafta yazıyor ya. orada diyelim ki çok fazla kirişiniz var ve zemin kat kiriş açılımları 2. pafta, 3. pafta diye birkaç sayfa oluşmuş. bunları tek bir paftada oluşturabilmek için ya kağıdınızı pafta açılımlarından büyütürsünüz ya da ölçeği büyütürsünüz.
-
-
Yeni Üye
hocam bunu bir de idecad mimari için uygulamasını yazar mısın? sana zahmet... bir de o baştaki satır kısımlarını nasıl ekliyorsunuz? çok yeniyim henüz yardımcı olur musunuz ? tşkler
-