+ Konu Cevaplama Paneli
1. Sayfa - Toplam 5 Sayfa var
1 2 3 ... SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 43

Konu: İdeCAD Kullananlardan yorumlar.

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0

İdeCAD Kullananlardan yorumlar.

Ben çıktığı günden beri kullanıyorum.Özellikle betonarme be yığma bina tasarlayanlar için çok pratik ve kolay bir program. Ancak ileri seviyede render olayında bence biraz daha geliştirilmeli. ArchiCAD 9.0 ın türkçe olması nedeniyle "türkçe" olamk dışında farklılıklar ortaya koyması gerekiyor.
    Not: Uygulama projesi çizimi konusunda da çok başarılı bir program.

Forum Yöneticisi İsmail SKBN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    55
    basit ve kullanışlı bir program ayrıca entegre ide mimari de ayrıca bir avantaj
    her yeni sürümde kendini yenileyor ve eksiklerini tamamlıyor. ayrıca ekranı iç açıcı karnalık bir ekran karşısında içiniz daralmıyor ve projede çizilen detaylar net olarak
    görülebiliyor.<Türkçe olmasıda ayrı bir avantaj render konusunda archicadden biraz geri olabilir ama yinede yeterli.

Konu İsmail SKBN tarafından (25-04-2006 Saat 23:52 ) değiştirilmiştir.

Paylaşımcı Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    3
    Diğer statik-betonarme programlara göre oldukça hızlı analiz ve çizim oluşturulabilir. mimariyle entegre çalışması, statik ve mimarinin beraber hazırlandığı bürolarda büyük avantaj. Çok gelişmiş bir çizim modülü var(diğer çizim programlarına export yapmak zorunda değilsiniz) komutları nerdeyse autocad le aynı ve hızlı (hatta alışınca autocad den daha güzel bi menüye sahip olduğunu düşünürsünüz)
    Sürekli version yenileyerek oluşan sorunlara yeni çözümler üretiliyor. Diğer programlara oranla daha fazla donatı hesaplar.ancak temel çözümleri konusunda(özellikle plak radye)hala yetersiz. Temel donatılarının şantiyede uygulanabilir olması için sistem çok fazla katlı olmamalı ve mümkün olduğunca simetrik olmalı. Aksi halde 2 katlı bir binada temel kirişinde 42ø12 üst ilave donatı verebilir veya 70 cm plak radye yapılan 6 katlı binada ø16/10 alt üst donatı verebilir. ve bunlara ide destek bile çözüm üretemiyor.
    Neyse kısacası temel çözümleri hariç iyi bir program...

Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    1
    Bencede ide çizim kolaylığı açısından çok kolay hemen aksları at kiriş çiz kolonları döşe vs vs bu işlemleri roket hızıyla yapabiliyorsun ama idenin sorunu bence perdelerle perdeye kiriş saplarken bayağı zorlanıyorum ( belkide ben işin püf noktasını bilmiyorum ) ayrıca idede ya ben bulamadım ya da eğik döşeme diye bi olay yok Ayrıca idenin çözümleri ne kadar güvenli bilemem ( Bazı illerde ve proje kullanımlarında özellikle TOKİ de felan İde yasak diye duyumlar aldım ) Sta nın hesabına çok güveniliyor ama Sta yı ben hiç kullanamadım ( kırığı yok )

Paylaşımcı Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    3
    Hayır ide de eğik döşeme tanımlanabilir. Eğik kirişde tanımlanabilir. Lütfen programları kıyaslarken seneler önceki kırık versiyonları ile kıyaslamayın.idestatik 5.493 bugünkü son versiyondur, eğik döşeme ve eğik kiriş çözülebilir. Ancak bu seçenekler sadece enterprise versiyonda var. Standart versiyonlarda mevcut değil, zaten bunu satın alırken fiyat farkıyla size bildiriyorlar. Biz öğrenciyiz lisanslı son verisiyonları bilemeyiz....vs demeyin arkadaşlar .demo versiyonlar resmi sitelerde yayınlanıyor ve demoda hiçbir kısıtlama yok(sadece çıktı ve kayıt alınmaz).indirip inceleyerek fikir edinebilirsiniz.
    Ayrıca tescilli ve lisanslı bir programı kimsenin yasaklama yetkisinin bulunduğunu sanmıyorum(yaptığı çözümlerin doğruluğu yinede tartışılabilir). TOKİ konutlarının sta4cad ile çözülmesinin sebebi, tamamen tünel kalıp uygulaması olan bu yapılarda hasır donatı kullanılmasıdır. Hasır donatıyıda sadece sta4cad hesaplamaktadır(ayrıca tünel kalıp sistemler boşluklu perde çözümüde gerektirir ve sta harici bir programda bunu yapmak mümkün değil. ide de hasır donatı ve boşluklu perde çözemezsiniz. Ancak bu TOKİ de sta nın tercih sebebi olabilir.
    Gördüğünüz gibi her programın birbirinden üstün ve zayıf yönleri var. Yukardaki özelliklerle sta biraz daha ağır basıyor gibi görünsede ide yide yabana atamayız. Ve benim gibi zamanın çok önemli olduğu arkadaşlar ide den herşeye rağmen vazgeçemiyor.
    Ama unutmayınki biz mühendisler programların esiri değiliz, programı yöneten biziz, doğru yönetirsek doğruya en yakın sonucu elde edebiliriz. Ama programı yanlış yönetirsek(veya program bizi yönetirse) sonuç facia olabilir. En iyi program kullanmayı bildiğimiz programdır.
    Yinede merak ediyorsanız hangi programın daha üstün olduğunu, bir mimariyi alın elinize ve bütün programlarda çözün, aradaki farkı kendiniz kıyaslayarak anlayın. Ben bunu birkaç defa denedim ve sonunda ide de karar kıldım. Tabiki kişilere göre tercihlerde farklı olabilir
    İyi çalışmalar

Unutmadan perdeye kiriş bağlama sorununa gelirsek, ide de bu gibi sorunlar yaşadığın her zaman ilave akslar tanımlayarak sorunu aşabilirsin. Çünkü programın genel mantığı düğüm noktaları, düğüm noktası tanımlamadan bazı şeyleri ide de yapmak zor. Daha sonra bu aksları silmek sorun yaratmaz

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0
    dogru ide bence manyak bir program...

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0
    ide de neredeyse 1 gecede 3-4 statik hesaplama yapabiliyorsunuz....

Paylaşımcı Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0
    idecad okadar da iyi değil çünkü idecate dışardan müdahele etmek çok zor
    ayrıca temel çözümleri yapamayorum buda benden kaynaklanan bir sorun herhalde

Katılımcı Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0
    Alıntı 1026 Nickli Üyeden Alıntı
    Diğer statik-betonarme programlara göre oldukça hızlı analiz ve çizim oluşturulabilir. mimariyle entegre çalışması, statik ve mimarinin beraber hazırlandığı bürolarda büyük avantaj. Çok gelişmiş bir çizim modülü var(diğer çizim programlarına export yapmak zorunda değilsiniz) komutları nerdeyse autocad le aynı ve hızlı (hatta alışınca autocad den daha güzel bi menüye sahip olduğunu düşünürsünüz)
    Sürekli version yenileyerek oluşan sorunlara yeni çözümler üretiliyor. Diğer programlara oranla daha fazla donatı hesaplar.ancak temel çözümleri konusunda(özellikle plak radye)hala yetersiz. Temel donatılarının şantiyede uygulanabilir olması için sistem çok fazla katlı olmamalı ve mümkün olduğunca simetrik olmalı. Aksi halde 2 katlı bir binada temel kirişinde 42ø12 üst ilave donatı verebilir veya 70 cm plak radye yapılan 6 katlı binada ø16/10 alt üst donatı verebilir. ve bunlara ide destek bile çözüm üretemiyor.
    Neyse kısacası temel çözümleri hariç iyi bir program...
    Bu sonuçlar sizin programa tam hakim olamadığınızı gösteryior. IDE statik programını 99 versiyonunda beri kullanıyorum. Program dışarıdan çok basit görünür fakat çok detay içerir. Bu hata birkaç nedenden olabilir. Birincisi kiriş yönü belirle komutunun önemi bu hatanın çıkmasında önemli rol oynar. Sürekli temelinizi sürekli çözdüğünüzü düşünürsünüz fakat temel planında kirişler üzerinde isimlendirme farklı yönlerden okunacak şekilde yerleşiyorsa o zaman o kirişler sürekli çözülmez ve bütün yük bir temel kirişine yüklenir o zaman bu sonuçların çıkması doğaldır... Sürekli temel kirişlerinizin sürekli çözülmemesi problemidir bu... Kiriş yönü belirle ile tüm kirişlerinizi aynı yöne gelcek şekilde isimlendirip tekrar çözerseniz bu sorun çözülür. Kolay gelsin. Bunun gibi IDE Statik programında birçok bug vardır o yüzden bu konularda özellikle enteresan donatı ve moment oluşumlarında dikkatli olmanızı tavsiye ederim...

Katılımcı Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0

merhaba

IDE Mimari ve Statik seçemeklerini entegrasyonu nedeniyle çok güzel bir program bence. Her ikisini de berbaer kullanmaktayım. Mimari ve betonarmelerin birebir eş olması ve mimarinizi çizerken bir yandan da yapının kendisini modelliyor olmanız çok güzel bir imkan. Forumda bir arkadaşın yazdığı çok güzel bir noktaydı. Program sizi yönetirse geçekten bir facia olur ve bu piyasada malesef çok. Programın analiz sonuçlarını irdelemeyi muhakkak öğrenmek bu noktada programa hakim olabiliyor olmak gerekiyor. Yoksa temel sonuçları niye böyle çıkıyor ya da birçok aslında nedeni çok basit sualler oluşabiliyor. Yalnız özellikle izmir'de IDE nin esaslı bir eğitimi verilmiyordu ben programı aldığım zamanlarda ve hala öyle sanırım kendi kendinize öğrenmeniz gerekiyor bu sakat birşey dediğim üzere özellikle önceki versiyonları kullanan arkadaşlar bu bug larla daha çok karşılaşıyor. Yine bir konuda takılırsanız IDE Mimari ya da statikte yardımcı olabilirsem ne mutlu. IDE den önce birçok program kullanan biri olarak gerçekten iyi bir program derim ide için yoksa hala kullanıyor olmazdım

+ Konu Cevaplama Paneli