Sanırım bu yazı stillerinden kaynaklanmaktadır. Yazı stilini symbol yaparsanız düzelmesi lazım.
Merhaba arkadaşlar benim sorum ide den ziyade autocad olucak ide den autocad e gönderdiğimiz betonarme çizimlerde fi işareti yerine ? gözüküyor bunuı düzeltebiliyorum ama tek tek uğraşmam gerekiyor bunun bir kısa yolu varmi tek hamlede değiştirebileceğim... teşekür ederim
Sanırım bu yazı stillerinden kaynaklanmaktadır. Yazı stilini symbol yaparsanız düzelmesi lazım.
Birinde görmüştüm autocad e lisp yüklemişti
Lispin kısayolu Turko yazıp enter a bastığında tüm soru işaretlerini tarayıp düzeltiyordu.
Saygılar
''Senden sorulana kadar susman , susturulana kadar konuşmandan daha hayırlıdır'' (Hz. Ali)
Aslında başka bir yolu daha var, ki bu yol epey bi hız kazandırmaktadır çizimlerde.
Edit>Find e "?" yazıyorsun, sonra da CC%%O%%CC (yanlış hatırlıyor olabilirim) yazarak yeniden fi simgesini oluşturmuş oluyorsun, orada ki özellikleri kullanarak çizimde istediğin şekliyle değişiklik yapabilirsin. ii çalışmalar.
teşekür ederim. iyi çalışmalar...
İdecad'den autocade aktarıp çıktı almanızı önermem. Ne kalem kalınlığı kalıyor ne detay. İş sadece fi ile bitse kolay.
della tanımlamış olayı,
dediği gibi find yaz klavyeden, sonra ? ni yaz ve daha sonra değişecek yere %%c yaz ve hepsi değişsin
Son idecad 6.0055 versiyon güncellemesinde,export olayını yaptıktan sonra ide.ctb uzantılı dosyayı veriyor. Bu dosyayı autocad programınızda plot manager dosyasının içine kopyalıyorsunuz ve autocadde gerekli yazı düzenlemesini yaptıktan sonra,çıktı işlemine geçince kalme kalınlık sekmesinde bu yapıştırdığımız ide.ctb dosyasını seçiyorsunuz. Ben denedim ve ide çıktısına yakın (en azından benim görüşüm) kalme kalınlıkarında çıktı alabiliyorsunuz. Daha detaylı bilgi için ideforumdan kalem kalınlıkları adı altında faydalanabiirsiniz.
Bendeki son versiyonda fi'lerde bir sorun yok. Kalem kalınlıklarını zaten Erman Bey yazmış, ide'nin oluşturduğu ctb dosyasını Autocad'de açınca aynen onlar da gidiyor.
Fi lerde ve kalem kalınlıklarında sorun olmadığı gibi ideCAD kullanıyorsanız zaten Autocad kullanmanıza da gerek yok. Herşey ide içinden oluyor ve çok daha pratik oluyor.
Erman GÜDÜ (24-09-2009)
Paylaş