![]() |
|
||
|
|||||||
Konu : Nervurlu dosemede dislere dik nervur atma problemi |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 (permalink) | ||
|
Üye
|
Nervurlu dosemede dislere dik nervur atma problemi
Arkadaslar merhaba Ide Statik 5.511 NC Professional lisansli kullanicisiyim.Sizlere sorum su - TS500 de denildiği üzere, bir doğrultuda çalışan dişli döşemeler için, 4-7 m aralığında bir, 7m den fazla olanlarda taşıyıcı dişlere dik ve eşit mesafede bölecek şekilde iki enine diş yapılması. TS500 de, tek doğrultuda çalışan dişli döşemelerde 4-7 m aralığında dişlere dik olacak şekilde ve eşit mesafede bölecek 1 tane nervür kirişi yapılması gerek, 7 m den fazla olanlarda ise dişlere dik olacak şekilde ve eşit mesafede bölecek 2 tane nervür kirişi yapılması gerekir. Kuralina gore nervurlu dosemede dislere dik nervur kirisi nasil atiliyor? Calismalarinizda basarilar dilerim | ||
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Üye
|
Ide Statikte yapiliyor sanirim.Zira belediyedeki kontrol muhendisi arkadas ona verdigim dosyada dosemelerimdeki eksik olan dikine nervurleri tamamlayarak bana geri verdi.Benim kullandigim versiyon NC professional 5.511 belki onunki enterprise olabilir tam bilmiyorum.Ide statik in baa vermis oldugu kitapta aradim,yardim dosyalarina baktim bulamadim.Bana programi satan insaat yuk. muhendisi arkadasa sordum o ise bana dis boyutunda dikine kiris atmami soyledi fakat bu durumda da kiris sartlari saglanamadigi icin sorun cikiyor yani cozum bu degil.bana yardimci olacak biri olursa minnettar olurum zira bu kadar basit bir seyi bile yapamiyorsa bu programdan biranonce kurtulmayi dusunebilirim
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Üye
|
DOstum maalesef kaset olarak da denedim olmuyor en son care teknik destege mail attim.peki siz hic nervurlu dosemede bu tur bir problemle karsilasmadiniz mi ?nasil cozdugunuzu merak ettim.Normalde bu tip kucuk detaylar elle kalip planlarina islenir ve uygun donatilar yerlestirilir sahada da buna gore uygulanir ama denetimci arkadas bu konuya takilmis durumda,biraz mukemmeliyetci bir arkadasa denk geldim
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Deneyimli Üye
|
ideCAD'de Enine diş , kaset döşeme tanımlayarak girilir. Enine diş konusu konstruktif bir konu değildir. Nervürlerin moment alma kapasitelerine etki eder. Sehimi azaltır. Kaset girerek halledilir başka bir yolu da yoktur. Hesaba enine dişi katmalısınız. Yani kaset döşeme olarak girmelisininiz.
Aşağidaki linkten resmi inceleyebilirsiniz . [Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için TIKLAYIN...] Kolay gelsin Konu cassabotanic tarafından (14-12-2008 Saat 20:59 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Üye
|
Dostum yolladigin cevap icin tesekkurler kaset olarak tanimladim fakat yine de enine dis atmayi beceremedim.tipik kiris belirle komutunu ve ozelliklerdeki kaset sekmesini de kullanmama ragmen beceremedim.eger sen nasil yapilacagini adim adim biliyorsan ve burada veya msn de bana anlatirsan cok sevinirim.
msn adresim [Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için TIKLAYIN...] |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
Konu Yöneticisi
|
Alıntı:
Merhaba [Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için TIKLAYIN...] Bu linkte konuyu daha ayrıntılı anlattım. Kolay gelsin... | |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|