Go Back   Yapısal.Net > Proje, Statik Hesap, Çizim ve Planlama Programları > ideCAD

Konu : ideCAD Statik 6 Çıkmış !

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22-10-2008, 01:31   #21 (permalink)
Uzman Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

Download/Ekleme Bilgileri
Downloads: 1
Uploads: 0

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder

Alıntı:
nirengi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Program fanatiği yaptın ya beni de !!! helal olsun...

Bir programı beğenerek kullanmak suç mu Sn Varcın?

Birisi yeni versiyon reklamı yapacak diye konuşmamak mı gerekiyor "program fanatiği" olarak damgalanmamak için?

Sizin 3 kişiye atfen yazdığınız yorumunuzda eleştirilen ne sn tevekkül ne de ben? biliyorum ki, sizde hoşlanmadınız bu kadar tutucu bi şekilde diğer programlara tepeden bakılmasını..sta'nın veya probina'nın öne geçmesi hatta ideyi yakalamasını bu kadar zor olarak kabul eden, bi arkadaşı tasvip etmiyorsunuz siz aslında.. yazınızdan öyle anlıyorum.. Ama açıkça söyleyemediniz herhalde ..ortaya konuşur gibi yapıp lafı ona söylediniz ama ucu gereksiz yere bize dokundu. ben farkındayım olayın.. dediğim gibi aynı şeyleri düşünüyoruz aslında... ama nedense laf yedik

Teessüf ederim..

Saygılar..

Kırdıysam özür dilerim kırıcı olmak istemedim.Asıl yapmak istedigim suydu ki sen zaten acıklamıssın.' Gelinim sana diyorum kızım sen anla idi '.Asıl hedef siz degildiniz.

Evet sizinle aynı seyleri dusunuyoruz.Ancak asıl amacımı soylemek zorunda kaldım cunku yanlıs anlasılma oldu sizin için.

Arkadaslar içinizde benden daha tecrubeli abilerim var benim gibi daha yeni adım adan muhendislerde var.Herkesin kendisine gore dogruları vardır.Bu dogrunun yanlıs oldugunu ne zaman anlar?Dogru bildiginin yanlıs oldugunu bir baskası acıklarsa degil mi?Her konuda hemfikiriz ancak bir programın bir programdan ustunlugu farklılıgı mutlaka olacak.Ancak ortada bir gercek var bende sta kullanıcısıyım.Daha once ide de kullandım ve ders olarak okulda hem ide hem probina ogrendik ogrenci iken.Su bir gercek ben sta kullanıcısıyım diye demiyorum.Serdar bey ne benim akrabam ne de yuz yuze gorustugum bir kişi.Stayı da savunmuyorum.Ancak İdenin yeni ekledigi ozelliklerin cogunun stada v12.1 de oldugunun kabul olunmamasını anlamıyorum.Ya cassabotanic Stayı tam manası ile gormedi yada gozunden kactı yada bu iş fanatiklige kacıyor.Ama bu nokta da yorum yapmak istemiyorum.Basta da dedim.Her programın eksikleri var zaafları var hatalı yonleri var.Ve sonuc olarak dedim Program bir amac degil arac olmalı muhendisler için.Neyse cok uzattım.Tekrar soyluyorum kırıcı olduysam ozur dilerim.Amacım kırmak degil benim dogru bildigimi paylasmaktı.Yanlıs bir sey soyluyorsam sizden duzeltmenizi rica ederim.

Saygılarımla...

İyi Çalışmalar...

Yapı Mühendisliği, kesin olarak belirlenemeyen yükler etkisinde, özellikleri ancak tahmin edilebilen malzemeler kullanılarak, sadece yaklaşık olarak analiz edilebilen gerçek yapılar yapma sanatıdır.

Edward L. Wilson

M.Kemal VARCIN isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
The Following User Says Thank You to M.Kemal VARCIN For This Useful Post:
tevekkül (22-10-2008)
Alt 22-10-2008, 10:00   #22 (permalink)
Paylaşımcı Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

Downloads: 2

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
Hayır Sn Varcın, kırıcı olduğunuzdan değil... Baştan beri söylediklerinizin bana yönelik olmadığını biliyorum. Lakin bu konuyu okuyan başka birisi, sizinle beni tartışıyormuş gibi algılamasın diye size de teyit ettirmek istedim..

Çalışmalarınızda başarılar..
nirengi isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-11-2008, 11:15   #23 (permalink)
Deneyimli Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

Downloads: 1

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
Programlar pekala karşılaştırılabilir. Amerika'da ve Avrupa'da tüketici yasaları ürün ve hizmetlerin , tanıtım ve reklamlarında karşılaştırmalı üstünlüklerini açıkça belirtmeye olanak tanıyor. Bizim Ülkemizde firmaların bu çeşit tanıtım yapmaları henüz mümkün değil. Fakat tüketicilerin ürünler hakkında konuşmaları ve karşılaştırma yapmaları her zaman her yerde mümkün.
cassabotanic isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 14-12-2008, 01:19   #24 (permalink)
Özel Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

Downloads: 0

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
Alıntı:
cassabotanic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ideCAD Statik 6 Çıkmış !

ideYAPI sitesinde 6 versiyonunu piyasaya sürdüğünü duyurmuş.

Link : [Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için TIKLAYIN...]
Sitelerinden olduğu gibi kopyeledim ...

ideCAD® Statik 6 Beta versiyon olarak piyasaya sürüldü Yeni versiyon, 3 yıl süren yoğun çalışmalar sonucunda kullanıma hazır hale gelmiş ve beta versiyonu olarak satışa sunulmuştur. Programın analiz modülü tamamen yenilenmiş, ayrıca kullanıcılardan gelen isteklerin tamamına yakını dikkate alınmış ve yapılmıştır.

Yeni versiyonda eklenen olanaklardan bazıları şunlardır:

Analiz:

1. Zaman tanım alanında hesap (Time - History)
Sayın cassabotanic

Sizin IDE nin yetkilisi olduğunuzu herkes biliyor. Uzun yıllara dayalı bir bilgi birikiminiz olduğu da çok açık.

IDE de yapılmış bir adet Zaman tanım alanında hesap (Time - History) analiz yapıp Sap 2000 ile de karşılaştırarak buraya ekleyebilir misiniz. Bu konuda bildiğiniz gibi çok eksiğimiz var.Mümkünse her iki programın kaynak dosyalarını da eklerseniz sevinirim.Bu soruyu size daha önce de sormuştum. Döküman çok ama yapılmış bir uygulama yok.

Saygılar
angela isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
The Following User Says Thank You to angela For This Useful Post:
tevekkül (15-12-2008)

Bookmarks

Seçenekler
Stil