+ Konu Cevaplama Paneli
Sayfa 2 Toplam 3 Sayfadan
BirinciBirinci 1 2 3 SonuncuSonuncu
11 den 20´e kadar. Toplam 24 Sayfa bulundu

Konu: ideCAD Statik 6 Çıkmış !

Katılımcı Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    2

AutoCAD tarzır komut kullanımı ideCAD gibi her şeyi tek noktadan halleden paket programlarda şart. Ayrıca ideCAD mimari almadanda duvar pencere komutları girebilmeli bunları 3 boyutta görebilmeli ve yük hesabına etkilerini görmeliyiz. Kazık temel modelleme mutlaka eklenmeli. Zaten mimaride şahsi kannaatim ne revit architecture a ne archicad e ne de allplan ne de autodesk architecture ile aşık atamazlar. 10 mimar tanıyorsam ancak 1 i kendi idecad mimari kullanıyor. Daha çok teknik resim öğretemedikleri yanındaki elemanlara alıyorlar. Bahsedilen gibi statik konusunda ciddi mesafeler almışlar. Ancak bunu 7 versiyonuna sağını solunu kırpıp saklayalım mantığıyla sürdürmezler (5 versiyonunda olduğu gibi) umarım.

Paylaşımcı Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    22
    Alıntı cassabotanic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sayın tevekkül

Çelik yapılarla ilgili istek benim de isteğimdi. Bunu yapmamışlar kısa vadede yapacaklarını da sanmıyorum. Komut satırı da yapılmamış . Ama el insaf yuzlerce madde var ki burada. Diğer iki yerli programın sittin sene yapamayacağı şeyler. ideYAPI anladığım kadarıyla betonarme yapılar için once noktayı koymak istemiş. Ve betonarme yapılar için yıllarca kapatılmayacak bir fark yaratmiş. Sadece satın almak yetmez programcı ve argede çalışan herkesin alınlarından öpmek lazım.

Stretch konusuna gelince. ideCAD in içinde strch yapan komutun adı stretch değil. Ama aynı "Autocad" de olduğu gibi çalışıyor. Hem Autocad de hem ideCAD de stretch şöyle yapılıyor :

Komut seç
    Pencere ile obje seç
    Mouse sağtuş tıkla
    Mouse soltuş ile baz nokta seç
    Mousu hareket ettirerek çizimi çekiştir
    Mouse Sol tuşa basarakl çekiştirmeyi bitir.

Arkadaşım, bu "sittin sene yapamayacağı şeyler" sözü çok iddialı değil mi?

Bu yeni eklenen özelliklerin, hali hazırda sta4cad içerisinde bulunduğunun ya farkında değilsin ya da fanatik idecisin... sta'nın 13. versiyonu çıktığında ne söyleyeceğinizi merak ediyorum..

diğer programların ide'den önde olmasını, "meydanı boş buldular" diyerek mi izah ediyorsunuz.. kendinizi aldatıyorsunuz.. ide'nin kendi müşterilerine/kullanıcılarına karşı, satış sonrası eksik hizmet vermesini, daha sonra kendini toparlamasıyla övünerek mi savunuyorsunuz...

saygılarımla..

3. The Following User Says Thank You to nirengi For This Useful Post:

has (21-10-2008)

Deneyimli Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    12
    Sta4 programı platform , kullanılan programlama dili , arayuz ve programlama tekniği açısından radikal değişklikler yapmaz ise 13 değil 33 versiyon çıkarsa ideYAPI'ya yetişemez diye düşünuyorum. Bu benim fikrim tabi. Fanatik falan değilim kesinlikle. Ama gerçekleri de söylemek lazım. 13 veriyonda sta duvar girmiş , arazi modellemiş veya kazık temel yapmış . Bunlarla iş bitmiyor ki. 13 versiyonda daha sta kendi sitesinde şunları yapıyorum diye lanse bile etmemiş. Bir 13 versiyon çıksın ondan sonra değerlendirirz . Bem doğal 12 versiyona göre konuşuyorum bir de sta kullanıcılarının Serdar Bey'den bulundukları isteklerden yola çıkarak konuşuyorum.

Bu aşama itibarıyle ide diğer programlardan hem de çok önde. idenin müşterilerine eksik hizmet verdimi vermedimi bilmiyorum. Ben bir müşteriyim evet uzunca süre benim isteklerimi yapmadılar.
    ideYAPI müşteriyle ilişkilerini kendisi ayarlar. Butun bunlara müşteriler karar verir. Ben şunu söylüyorum.

Şu an piyasada kullanılan ideCAD Statik Version 6.009 Sürümü Yerli programlar arasında en mukemmeel yazılımdır. Ama bu benim fikrim tabi. Ben kendi ofis ihtiyaçlarım açısından değerlendiriyorum. Ofiste lisanslı ideCAD , Xstell , Sap2000 , Etabs , Rstab , Rfem var Bu6.009 versiyonu betonarme yapılar açısından sap2000 ve Etabs ihtiyacımı ortadan kaldırdı.

Saygılar iyi çalışmalar

Uzman Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    318
    Thanked 1.205 Times in 435 Posts
    Sn Cassabotanic, Sn Nirengi ve Sn Tevvekkul;

Arkadaslar hiç birinizin konusmasını tasvip etmiyorum.Sanki hepiniz bu programların yapıcıları gibi konusmussunuz.Arkadaslar ortada turk yapımu 3 urun bulunmakta.Bu urunden her kim nasıl faydalanmak istiyorsa o urunu secer ve kullanır.Herkesin kendisine gore guzel daha kullanıslı ve ozellikli olan programı kullanır.Tum bu yerli ve yabancı programlar bir ARACTIR.Önemli olan ortaya guzel okunabilir guvenilir projeler cıkarmaktır.Bu sizin için probina olur baskası için ide olur benim için Sta olur bir baskası için etabs sap2000 vs vs olur.Dedigim gibi onemli olan kullanıcının programa hukmedip(program tarafından hukmedilmemek) ortaya guzel okunabilir uygulanabilir guvenilir proje cıkarmaktır.Amac bu olmalı kimse kimsenin reklamı için yada nebileyim o sitesinde acıklamamıs yok su olmamısla programlara not verip alacak insanları da etki altına almamak gerekir.

Eger bu sekilde olmayacaksa bende sorgulamada bulunabilirim sizleri.Benim fikrimi sorarsanız:

Sn Cassabotanic, daha gecen gun sizin sta konu baslıgı altında yazılarınız vardı ben ve bi kac arkadas size cevap verdik.Bu kadar dusunceler içinde direkt ideyi seciyorsunuz da neden bu kadar sta hakkında sorgulama da bulundunuz?Bu birincisi.ikinci olarak bir kere her programın calısma prensibi vardır.İde yaptıklarını ilan eder su su ozelliklerim var diye.Bunlara ek olarak sunları ekledim diye bir baska program acıklamaz.Bu onların stratejileride olabilir.Onun içinden bu konuda bir elestiride bulunmak dogru olmaz.(Ve suanda sta calısmalarına devam ediyor acıklamama sebebi bu olabilir).ucuncu olarak ise eski versiyon ile yeni versiyonu kıyaslamakta olmaz.Eger kıyaslama yapılıyorsa dikkatli kıyaslama yapılmalı.Çünkü saydıgınız ozelliklerin çogu stanın suanda 12.1 versiyonunda mevcut.

Sonuc olarak: arkadaslar PROGRAM BİR ARACTIR ÖNEMLİ OLAN ONU EN VERİMLİ BİR SEKİLDE KULLANARAK EN İYİ, EN OKUNABİLİR, EN GUVENİLİR PROJELER URETMEKTİR.Tercih kullanıcınındır.

Saygılarımla...

İyi Çalışmalar...

Deneyimli Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    12
    "Sonuc olarak: arkadaslar PROGRAM BİR ARACTIR ÖNEMLİ OLAN ONU EN VERİMLİ BİR SEKİLDE KULLANARAK EN İYİ, EN OKUNABİLİR, EN GUVENİLİR PROJELER URETMEKTİR."

Tercih kullanıcınındır.

Ben de böyle düşünüyorum . Ben bir kullanıcı olarak tercihimi ideCAD den yana yaptım.

"ucuncu olarak ise eski versiyon ile yeni versiyonu kıyaslamakta olmaz.Eger kıyaslama yapılıyorsa dikkatli kıyaslama yapılmalı"

Ben de böyle düşünüyorum . İlla kıyaslama yapacaksak bağımsız bir kurul kriterleri istediği gibi belirlesin ve bu kriterlere göre yazılımlar kıyaslansın. Hatta sertifike edilsin. Bu konuyla ilgili defalarca bu forumda yazı yazdım kimse oralı olmadı .

"Çünkü saydıgınız ozelliklerin çogu stanın suanda 12.1 versiyonunda mevcut."

Ben böyle olduğunu düşünmüyorum .

Saygılarımla

Uzman Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    318
    Alıntı cassabotanic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    "Sonuc olarak: arkadaslar PROGRAM BİR ARACTIR ÖNEMLİ OLAN ONU EN VERİMLİ BİR SEKİLDE KULLANARAK EN İYİ, EN OKUNABİLİR, EN GUVENİLİR PROJELER URETMEKTİR."

Tercih kullanıcınındır.

Ben de böyle düşünüyorum . Ben bir kullanıcı olarak tercihimi ideCAD den yana yaptım.

"ucuncu olarak ise eski versiyon ile yeni versiyonu kıyaslamakta olmaz.Eger kıyaslama yapılıyorsa dikkatli kıyaslama yapılmalı"

Ben de böyle düşünüyorum . İlla kıyaslama yapacaksak bağımsız bir kurul kriterleri istediği gibi belirlesin ve bu kriterlere göre yazılımlar kıyaslansın. Hatta sertifike edilsin. Bu konuyla ilgili defalarca bu forumda yazı yazdım kimse oralı olmadı .

"Çünkü saydıgınız ozelliklerin çogu stanın suanda 12.1 versiyonunda mevcut."

Ben böyle olduğunu düşünmüyorum .

Saygılarımla
    Sn Cassabotanic yazdıgım yazıların altını cizmenize gerek yoktu bence.Vurgulama yapmaya calısmıssınız ama bence gerek yoktu.Aslında benim yazdıgım yazıda herkes için genel bir yazı yazmaktı.Ve dikkat ediyorsanız buyuk harf ile yazdıgım cumleler genel kesim içindi.

Kurul konusuna gelince kurul kurulması imkansız cunku siz ve biz nasıl serbest piyasa da calısıyor isek onlar da (yazılım sirketleri) serbest piyasada bir kurul kurulup onlar hakkında arastırma yapmak yada kıyaslama yapmak dogru olmaz.Onun için bu dediginiz cok zor olacak yada olmayacak.Bana sorarsanız olmamalı da.Siz calısmalarınızı ide ile yapıyor olabilirsiniz.Ben de sta ile yapıyor olabilirim sorun karsılastırma yapmanın yanlıs olacagını belirtmek istedim.Cunku burada yapacagımız yorumlar farklı yonlendirmelere neden olabilir.Son olarak ide ile sta arasındaki demek istedigim ozellikleri stayı kullanmıs iseniz anlarsınız.Ben ideyide kullandım stayı da kullanıyorum ve kullanacagımda.Bu yuzden bu konu burada kapansın.Özetle yine tekrar edicem.Cunku ana tema bu olmalı biz muhendisler için.

ROGRAM BİR ARACTIR ÖNEMLİ OLAN ONU EN VERİMLİ BİR SEKİLDE KULLANARAK EN İYİ, EN OKUNABİLİR, EN GUVENİLİR PROJELER URETMEKTİR...

Saygılarımla...

Çalışmalarınızda basarılar dilerim.

İyi Çalışmalar...

Paylaşımcı Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    22
    Sayın M.Kemal Varcın,

Benim yazdıklarımı tasvip etmemeniz dışındaki söylediklerinize aynen katılıyorum.. (Yazımın tamamı size atfedilmemiştir. Üstünüze alınmayın)

İsteyen istediğini kullanır.. Kullanılmayacak kadar kötü bir program olsalar zaten mimlenirler ve odadan projeyi geçiremezsiniz. Şunu da cümle alem biliyor ; Piyasada herkesten onay almış "mükemmel" bir program yok. İde'nin 6. versiyonunda da eksikler vardır-olabilir-olacaktır da.. değilse 7.-8. versiyonlara ne kalacak ki? Teknolojinin sürekli geliştiği bir ortamda "biz son noktayı koyduk" demeniz imkansız..

Ben şahsen ide'nin başarılı bir versiyon çıkarmasına sevinirim. (sta kullandığım halde).. Türk programcıların birşeyler yapabilmesi beni mutlu ediyor. Ama bu sadece ide için geçerli değil ki.. Serdar Amasralı'nın yıllar süren bir geliştirme sürecinin ardından sta'nın şu anda geldiği nokta belli.. Dört dörtlük mü? Hayır değil.. Olamazda zaten.

Ama kullanıcılarını bu kadar memnun eden (en azından çoğunu) bir program uzaydan da inmedi arkadaşlar... Buna bi emek harcandı.. Geçmişten günümüze alınan mesafeler belli (her program için)... Siz, ide bir adım öne geçtiği zaman aradaki fark "sittin sene kapatılamaz" derseniz (bunu söyleyen üstüne alınsın) yıllardır önde olan programı yazanlara haksızlık etmiş olmaz mısınız? Keşke yeni çıkan her versiyonda çıta biraz daha yükselse..

6.versiyonda ide, 15.versiyonda probina, 13. versiyonda sta öne geçecek ki biz kazançlı çıkalım. ide'nin son çıkardığı versiyonla önde olmasının, "yıllar boyu" süreceğine inanan kaç kişi var. Ben inanmıyorum.
    Hiç biri babamın oğlu değil.. işime hangisi gelirse onu kullanırım. ben tercihimi sta'dan yana yapmış idim öyle devam ediyor..

Sn. Kemal Varcın'ın dediği gibi, yeni versiyonla eski versiyonu kıyaslamak gerçekçi değil.
    Probina 15, sta4cad 13 çıksın... başka bi konu başlığı altında hepsini tartışırız.. Aradaki fark ne kadar kalmış ölçeriz

Saygılarımla..

Özel Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    169
    Sn Varcın...

beni tasvip etmeyişinizi de anlamış değilim doğrusu. ben de aynen sizin gibi düşünüyorum. programları eleştiririm ama hepsinin reklamını da yaparım. ne de olsa yerli yazılımlar. hepsinin daha da mükemmele yakın yazılımlar geliştirmesi hem ülkemizin prestiji açısından çok önemlidir.

ayrıca diğer yazılımlar geride kalsa hem öndeki yazılım firması daha da iyisini çıkarmak için daha az çaba sarf eder hem de rekabette tekel olduğu için daha fazla fiyata satış yapar. biz de yersek alırız. bu yüzden bu yazılımların hepsi kaliteli olsun daha iyisini çıkarsın ve hepsinin kendine has kaliteli diyeceğimiz tarafları olsun. gerekirse biz bu yazılımların biriyle yetinmeyelim. ikisini veya üçünü satın alalım.

Uzman Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    318
    Arkadaslar dost acı soyler derler.Tasvip etmedigim dusuncesi sizin yazılarınız içinde var burada acıklamak istemedigim için bu sekilde belirttim ama siz tam olarak anlamadınız.Sizin yazılarınızda asırı derece fanatiklik yatıyor.Sanki fenerbahce galatasaray besiktas yada trabzonspor gibi takımların fanatikleri gibi program fanatigi olmussunuz.İde stanın tozunu atması, sittin sene gibi yazılar kıyaslama konusu içinde yakısmayan kelimeler bence.Cunku her ne kadar siz begenmesenizde bir programı o programı hazırlayan kişi(ler) in emekleri var en azından onların emeklerine saygısızlık olur bu benim sahsi dusuncem.

Biz muhendisler nasıl serbest piyasada calısıyorsak o programları hazırlayanlar da serbest piyasada herkes kendi programlama dili uzerine birseyler ekleyerek programı gelistirmeye calısıyor.Her programın kendine ait stratejisi vardır.O program yok sitesinde ne yaptıgını acıklamamıs yok tozunu attı yok eski versiyonla bir programın en yeni versiyonunu kıyaslamak gibi seylerin konusulması bence yanlıs.En azından kıyaslama yapılacaksa içinizdeki fanatizmi cıkarıp gercekci elestirilerde bulunulmalı.

Sozlerimden yanlıs manalar cıkarmayın kesinlikle sizi yermek degil bana gore hatalarınız bunlar varsa benimde hatalarım benimle paylasabilirsiniz.Tasvip etmedigim konu ozetle fanatizm etkisinde kalmanız acıkca soylersem.Neyse kırıcı olmussam simdiden affola...

Saygılarımla...

İyi Çalışmalar...

Paylaşımcı Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    22

Alıntı M.Kemal VARCIN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaslar dost acı soyler derler.Tasvip etmedigim dusuncesi sizin yazılarınız içinde var burada acıklamak istemedigim için bu sekilde belirttim ama siz tam olarak anlamadınız.Sizin yazılarınızda asırı derece fanatiklik yatıyor.Sanki fenerbahce galatasaray besiktas yada trabzonspor gibi takımların fanatikleri gibi program fanatigi olmussunuz.İde stanın tozunu atması, sittin sene gibi yazılar kıyaslama konusu içinde yakısmayan kelimeler bence.Cunku her ne kadar siz begenmesenizde bir programı o programı hazırlayan kişi(ler) in emekleri var en azından onların emeklerine saygısızlık olur bu benim sahsi dusuncem.

Biz muhendisler nasıl serbest piyasada calısıyorsak o programları hazırlayanlar da serbest piyasada herkes kendi programlama dili uzerine birseyler ekleyerek programı gelistirmeye calısıyor.Her programın kendine ait stratejisi vardır.O program yok sitesinde ne yaptıgını acıklamamıs yok tozunu attı yok eski versiyonla bir programın en yeni versiyonunu kıyaslamak gibi seylerin konusulması bence yanlıs.En azından kıyaslama yapılacaksa içinizdeki fanatizmi cıkarıp gercekci elestirilerde bulunulmalı.

Sozlerimden yanlıs manalar cıkarmayın kesinlikle sizi yermek degil bana gore hatalarınız bunlar varsa benimde hatalarım benimle paylasabilirsiniz.Tasvip etmedigim konu ozetle fanatizm etkisinde kalmanız acıkca soylersem.Neyse kırıcı olmussam simdiden affola...

Saygılarımla...

İyi Çalışmalar...

Program fanatiği yaptın ya beni de !!! helal olsun...

Bir programı beğenerek kullanmak suç mu Sn Varcın?

Birisi yeni versiyon reklamı yapacak diye konuşmamak mı gerekiyor "program fanatiği" olarak damgalanmamak için?

Sizin 3 kişiye atfen yazdığınız yorumunuzda eleştirilen ne sn tevekkül ne de ben? biliyorum ki, sizde hoşlanmadınız bu kadar tutucu bi şekilde diğer programlara tepeden bakılmasını..sta'nın veya probina'nın öne geçmesi hatta ideyi yakalamasını bu kadar zor olarak kabul eden, bi arkadaşı tasvip etmiyorsunuz siz aslında.. yazınızdan öyle anlıyorum.. Ama açıkça söyleyemediniz herhalde ..ortaya konuşur gibi yapıp lafı ona söylediniz ama ucu gereksiz yere bize dokundu. ben farkındayım olayın.. dediğim gibi aynı şeyleri düşünüyoruz aslında... ama nedense laf yedik

Teessüf ederim..

Saygılar..
    Konu nirengi tarafından (21-10-2008 Saat 19:02 ) değiştirilmiştir.

12. The Following User Says Thank You to nirengi For This Useful Post:

tevekkül (22-10-2008)

+ Konu Cevaplama Paneli