+ Konu Cevaplama Paneli
Sayfa 1 Toplam 5 Sayfadan
1 2 3 ... SonuncuSonuncu
1 den 10´e kadar. Toplam 50 Sayfa bulundu

Konu: İdestatik'de dairesel kiriş

Katılımcı Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0

İdestatik'de dairesel kiriş

Arkadaşlar idestatik 5 'te dairesel kiriş çizdiğizde bunu detalarda parça parça çizmesini önlemenin bi yolu yok mu.Yoksa bu adamlar bu özelliği sadece şekil olsun diye mi koymuşlar.

Paylaşımcı Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    2

egrisel kirişler

bilen varsa yazsın bizde öğrenelim,. biri sürü sonlu elaman kiriş parçasının donatılandırılması pratikte nasıl olacak bu da ayrı konu.

Ancak, Sta4Cad v12 kullananlar bu konuda çok şanslı, istediklleri yarıçaplı yay şeklindeki kirişi tek parça halinde modelleyip donatılandırmak mümkün.( Sta nın eski versiyonlarında da durum ide ile benzerdi).
    Şu var ki, Sta4 hep bir kaç adım önde..

İnş.müh. G.KÖSE

Deneyimli Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    12
    ideCAD Programı dairesel , arc , spline tipi kirişleri usulune uygun olarak tek parça olarak hesaplar ve çizer.

Ayrıca 6 versiyonu ile , ideCAD sta 4 programına birkaç tur bindirdi de sizin haberiniz yok. Siz herhalde versiyon 3.04 den bahsediyorsunuz. bu program 1998 yılında piyasaya çıktı üstüne 4.01 5.14 ve 5.xx versiyonları yayınlandı.

birkaç bariz üstünlük

1) Her çeşit merdivenin hesabı ve çizimi
    2) Tonoz kubbe hesabı
    3) ideCAD mimari ile uyumluluk
    4) Archicad Allplan ADT ile uyumluluk
    5) Dünya standartlarında malzeme metrajı
    6) Yanına bile yaklaşılamayan CAD arayüzü
    7) 30 40 adet dosya formatında okuyup yazabilme

bunların dışında 6 versiyonu üzerinde çalışıyorlar fuarda görmüştüm

sap2000 xstell karışımı harika bir program geliştirmişler. Türkiyede onbinlerce yurt dişinda binlerce inşaat mihendisinin bir bildiği var herhalde..
    Konu cassabotanic tarafından (20-12-2009 Saat 20:10 ) değiştirilmiştir.

Katılımcı Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0
    valla kardeş ide enterprise tada denedim gene aynı şeyi yapıyo.Zaten bende ide5 pro var.Enterprise 'ı o kadar övdüler ama o da boş çıktı galiba.Her türlü merdiveni çözüyo dediler sadece donatı alanlarını veriyo.Sap2000 de veriyo.donatı çizmedikten sonra ne anlamı var .hala eleman numaralandırmasını otomatik yapmıyo.Eğer ide çelik işine de el attıysa işimiz var.ne xsteel'e ne de sap2000'e yaklaşabilirler.İdeciler zaten kimse kusura bakmasın ama biraz üç kağıtçılık yapıyo.Adamlar iki üç özellik ekliyo .yeni versiyon diye yutturmaya çalışıyo.Bence.

Katılımcı Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0
    Alıntı cassabotanic Nickli Üyeden Alıntı
    ideCAD sta 4 programına birkaç tur bindirdi de sizin haberiniz yok. Siz herhalde versiyon 3.04 den bahsediyorsunuz. bu program 1998 yılında piyasaya çıktı üstüne 4.01 5.14 ve 5.xx versiyonları yayınlandı.

birkaç bariz üstünlük

1) Her çeşit merdivenin hesabı ve çizimi
    2) Tonoz kubbe hesabı
    3) ideCAD mimari ile uyumluluk
    4) Archicad Allplan ADT ile uyumluluk
    5) Dünya standartlarında malzeme metrajı
    6) Yanına bile yaklaşılamayan CAD arayüzü
    7) 30 40 adet dosya formatında okuyup yazabilme

bunların dışında 6 versiyonu üzerinde çalışıyorlar fuarda görmüştüm

sap2000 xstell karışımı harika bir program geliştirmişler. Çelik yapıları hem çozüyor
    hem çiziyor hem de detaylandırılıyor. Türkiyede onbinlerce yurt dişinda binlerce inşaat mihendisinin bir bildiği var herhalde..

Ayrıca siz ideyi pek kullanmaışsınız galiba ide5te de aynı şeyi yaptığını bilmediğinize göre.Enterprise'ın demosunu gördüyseniz o özelliklerinin çoğunun hiçbir işe yaramayacağını görmüş olmanız lasım.!!Sap2000 sen bitanesin!!

Deneyimli Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    12
    "En büyük sap2000 başka büyük yok" gibi bir laf bu dediğiniz. Ayrıca sizde , ideCAD , sta4 , sap2000 , Xstell olduğuna göre ya carak kullanıyorsunuz ya da çok zenginsiniz. Hem beğenmediğiniz bir programın niçin üst versiyonuna geçersiniz ki bir sürü para verip ?

Bu programların hepsine para mı verdiniz ?

Katılımcı Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0
    Alıntı cassabotanic Nickli Üyeden Alıntı
    "En büyük sap2000 başka büyük yok" gibi bir laf bu dediğiniz. Ayrıca sizde , ideCAD , sta4 , sap2000 , Xstell olduğuna göre ya carak kullanıyorsunuz ya da çok zenginsiniz. Hem beğenmediğiniz bir programın niçin üst versiyonuna geçersiniz ki bir sürü para verip ?

Bu programların hepsine para mı verdiniz ?
    İsteseniz maddeler halinde cevaplayım.

1)Bu programların hepsine sahip olmak zenginlik değil çalıştığım büronun kalitesinin göstergesidir. .Benim çalıştığım büro biri 35 yıllık (patronum) ikisi yaklaşık 15 yıllık diğer iki (biri ben oluyorum) 5 yıllık deneyime sahip inşaat mühendisinin bulunduğu saygın bir müessesedir.Çok sayıda LISANSLI programın kullanılması o büronun zenginliğinin değil yaptığı işi ne kadar ciddiye aldığının göstergesidir.Eğer piyasada illegal yazılımla para kazanacağını zannedenler var ise onlara diyecek bir laf bulamıyorum.Onları allaha havale ediyorum.Allah'tan korkmayanlarıda BSA'dan korkmalarını tavsiye ediyorum.
    2)Ben ide'yide sta'yıda probina'yıda beğenmiyorum.Hepsinin çok fazla eksiği var.Ama siz öyle bi ballandıra ballandıra ide yi övmüşsünüz ki bunu okuyanda ide'yi çok üstün, piyasadaki her programı sollayacak derecede iyi bi program zanneder.Benim cevabım buna idi.
    3) Türkiyede satılan bu programların bir alternatifi var mı?Yok.
    Piyasada projeler hangi programlarla çizilir.Bu üç programla.Ben bu betonarme projeleri sap2000 yada etabs ile yapsam ve donatılarını tektek elle autocadde yerleştirsem bi proje kaç günde biter.Ve karşılığında alacağım para bu emeği karşılar mı?Hayır.Ama proje çok büyük ve kapsamlı ise misal 5 yıldızlı otel projesi gibi (iki sene önce yaptık) Mutlaka sap2000'i kullanmamız gerekiyor.Özellikle çelik konstrüksiyon işlerinde.
    4)Bu programlarları herkes gibi bende kullanıyorum.Ama bu programların eksikikleri ve kötü yönlerini söylemektende hiçbir zaman çekinmem.Sta4cad 9'u lisanslı alanlar 12 versiyonuna kadar ücretsiz upgrade yapabilirken,daha radye temeli bile adam gibi çözemeyen ide her versiyonda 1-2 milyar upgrade ücreti isterse ve eskiden olan sorunların önemli bir kısımının hala devam ettiğini görürseniz ister istemez bu adamların iyi niyetinden şüpheye düşersiniz.Ha sta4'ün de çok berbat yanları kesinlikle var.Hala dos psikolojisinden program çıkamamış.Ama 4-5 sene önce alınmış bir programı hala ücretsiz güncellenebiliyor ise o programı öpüp başımızın üzerine koymamız gerekir.ABu zamanda kimse serdar amasralı'nın yaptığını yapmaz.Artı bu abimiz programı nerdeyse tek başına yazıyo.Bi dolumühendis çalıştıran ide'nin çok daha iyi olması gerekmez mi?
    5) Beğenmediğin bir programı niye alıyorsunuz diyorsun.Acaba piyasada hangi program verilen parayı hak ediyor.(ide mi sta mı probina mı)Al birini vur ötekine.Ama onlar olmadan da olmuyo.
    Birde şunu söyleyim.Acama kaç kişi windows'tan çok memnun .Çoğu zaman kitlenmeleri ve virüslerden dolayı sürekli eleştiririz.Ama kaçımız linux'a geçeriz.Neredeyse hiç birimiz.Çünkü günahıyla sevabiyla bunu kullanmaya mecburuz.Bu progrmlar içinde aynı şey geçerli.

Ayrıca biz bir projeyi herzaman tek bir programlar çözmeyiz.Bazen,Eğer kapsamlı bi proje ise yeri gelir aynı bina ide'de çözülür ,yeri gelir Probina ile çözülür yeri gelir sta4 ile çözülür..Sonra çözümleri karşılaştıma yapılır.Ne olur ne olmaz.Çünkü piyasadaki her programın eksikleri var ,her birinin üstün olduğu yada zayıf olduğu noktalar var.Ve bu programlara fazla güvenmemek lazım bence.
    Ama şu ana kadar çizimleri berbat vermesi hariç statik açıdan en güvenilir çözümleri sta veriyor.Bu tecrübeyle sabitlendi.
    7)Sap2000 gerçekten bir tane.Neden.Çünkü her türlü yapı sistemini modelleye biliyorsunuz.Misal ide'nin çözemediği radyeyi sap2000'de çözdüğümüz olmuştur.Radye temeli en güvenilir olarak(doğru modellek şartıyla) sap2000'de çözebilirsiniz.Betonarme bina ve her türlü betonarme ve çelik konstrüksiyon yapıları en güvenilir şekilde çözebilirsiniz.Sap2000 büromuza çok para kazandırdı..Ve program bizim gözümüzde bi numaradır.Peki .Bu programa gerçek manada bi rakip var mı.Var .O da STAADPRO.Ama kaç büroda staadpro var.bENCE ÇOK FAZLA YOK.O AZINLIKTAKİ BÜROLARDAN BİRİDE BENİM ÇALIŞTIĞIM BÜRODUR.İsi statik programa ne gerek var derseniz her programda olduğu gibi bu programlarında birbirlerinden üstünlükleri var.(arayüz ve kullanım olarak staadpro baya güzel ,projeyi her aşamada kontrol edebiliyorsunuz ve analiz motoru müthiş hızlı.)Ama yinede bana sap2000 kullanmak daha cazip geliyor.Bi de benko programı baya bi pahalı satmaya başladı. .Almak isteyenlere pek önermem.Sap2000 çook daha ucuz.Ve sınıfında dünyanın en iyisi
    8)İstersen bizim karun kadar zengin büromuzda hangi LISANSLI programlar var onları bi listeliyim.
    -Sap2000 v8
    -Staadpro 2005
    -Sta4cad v12
    -idestatik ids 5.0 professional
    -Probina v13 (2 iki adet)İlk versiyonundan itibaren lisanslı kullanılıyor.( jozef kubin benim patronu iyi tanır )
    -Strudll v25
    - Autocad 2002
    -4M strad
    -4M steel
    -4M İntellicad 6.2(3 adet)
    - Tekla structures LE

eğer hala bunların crack li olduğunu düşünüyosan sen bilirsin.Eğer çalıştığın büro bulunduğun bölgedeki en iyi proje bürosu ise bulunduğu yerdeki en uçuk projeler o büroya geliyor ise bu büronun gerekli alt yapıya sahip olması gereklidir.Ve çalıştığım büroda o programlara verilen bedelin altından kalkabilecek kadar para kazanabiliyor allaha şükür

.Çalıştığım büronun sahibi yani patronum daha çoğu büroda bilgisayar bile kullanılmaz iken (80'li yılların başı) strees isimli statik programı ile bina projeleri yapıyordu.O zaman bile bu program ve bilgisayar için harcadığı para 25 bin dolarmış.Yani teknolojiye yatırımdan asla kaçınmayan birisi.Ve karşılığınıda alıyor...İnşallah 2-3 ay sonra sırada tekla structures 12 var.Parası hazır gibi.Umarım fazla pahalı olmaz.Bu LE versiyon çok yetersiz geliyo .

Deneyimli Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    12
    Alıntı aligator Nickli Üyeden Alıntı
    valla kardeş ide enterprise tada denedim gene aynı şeyi yapıyo.Zaten bende ide5 pro var.Enterprise 'ı o kadar övdüler ama o da boş çıktı galiba.Her türlü merdiveni çözüyo dediler sadece donatı alanlarını veriyo.Sap2000 de veriyo.donatı çizmedikten sonra ne anlamı var .hala eleman numaralandırmasını otomatik yapmıyo.Eğer ide çelik işine de el attıysa işimiz var.ne xsteel'e ne de sap2000'e yaklaşabilirler.İdeciler zaten kimse kusura bakmasın ama biraz üç kağıtçılık yapıyo.Adamlar iki üç özellik ekliyo .yeni versiyon diye yutturmaya çalışıyo.Bence.

Yukarıdaki paragrafın öncelikle son yanıtınızda kullandığınız üsluba gelmesi lazım.
    Bırakın saçmalamayı hakaret içeren ifadeler var. Ayrıca çok da provokatif. Bu üslübunuzla konuşmam sizinle.

Son yanıtınızda da benim ideyi övdüğümü soylüyorsunuz. Ovmedim de , hadi övdüm diyelim. Gidin siz de stayı övün veya sap2000 i.

Allahtan burası sanal ve kimliğiniz gizli. Yoksa başınız gerçekten belaya girebilir ticaret hukuğu açısından.

Gene de son yanıtınız için teşekkürler adam gibi yazmışsınız düşündüğünüzü , bildiğinizi .

Sevgiyle kalın , Hoşçakalın ...

CassaBotanic

Katılımcı Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0
    Alıntı insmuhgk Nickli Üyeden Alıntı
    bilen varsa yazsın bizde öğrenelim,. biri sürü sonlu elaman kiriş parçasının donatılandırılması pratikte nasıl olacak bu da ayrı konu.

Ancak, Sta4Cad v12 kullananlar bu konuda çok şanslı, istediklleri yarıçaplı yay şeklindeki kirişi tek parça halinde modelleyip donatılandırmak mümkün.( Sta nın eski versiyonlarında da durum ide ile benzerdi).
    Şu var ki, Sta4 hep bir kaç adım önde..

İnş.müh. G.KÖSE
    Ben size şöyle söyleyebilirim. Burda bir ayar var aslıdna kirişinizin yani dairesel kirişinizi kaç parçadan oluşturdunuz da önemli. Programda birkaç kirişin ya da kiriş parçalarının sürekli olma şartı açı ile belirlenmiştir. Eğer ki programdan açıyı ayarlarsanız o zaman o parçalı dediğiniz kirişini dairesel olanı bir tek bir kişimiş gibi çözebilme çizim alma imkanınız olacaktır.Kolay gelsin...

Yönetici Mühendis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    4

Arkadaşlar;

Lütfen birbirimizle mesajlaşırken seviyemizi düşürmeyelim. Sizler yol ortasında yürüyen ahmet, mehmet ağalar değilsiniz. Hepiniz belirli tahsiller almış, belirli süzgeçten geçmiş kaliteli kişilersiniz. Bilgi, tecrübe ve kalitelinizden ödün vermeyin. Lütfen sizden rica ediyorum. Ortamı germeyelim. Lütfen...
    Bilgi paylaştıkça çoğalır.
    Lütfen forum kurallarını okuyunuz.
    Soracağınız soruyu önce forumda arayınız.
    Bulamadığınız takdirde forumda sorunuz.
    Teşekkür etmek için lütfen botununu kullanınız.
    Türkçe karakterler kullanmaya özen gösteriniz.
    Büyük harflerle konu açmayınız.
    Açtığınız konular da lütfen kaynak belirtiniz.
    Forumda Mp3. Crack vb. dosyalar paylaşmak yasaktır.
    [[[ Mühendis ]]]

+ Konu Cevaplama Paneli