Go Back   Yapısal.Net > Proje, Statik Hesap, Çizim ve Planlama Programları > ideCAD

Konu : İdestatik'de dairesel kiriş

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05-01-2009, 11:18   #21 (permalink)
Konu Yöneticisi

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

Download/Ekleme Bilgileri
Downloads: 0
Uploads: 0

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder

Alıntı:
nirengi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kısa derken?? İde nasıl bir prosedür işliyor dairesel kiriş modellerken? kaç aşamalı bir işlem mesela?

Bu kadar övgü alıyor ama ben bu programın (ide6) ekran görüntüsüne dahi ulaşamadım; bırakın demosunu! İnternet sitesini arada bir kontrol ediyorum hala eski versiyona ait sayfalar mevcut. Güncelleme yok. Aysınısı Sta4Cad içinde geçerli. Terzi kendi söküğünü dikemez misali programcılarda kendi internet sitelerine üvey evlat muamelesi yapıorlar sanırım.

Saygılarımla..
Sanırm internet sitesine uzun süredir girmediniz.Sayfada şuan güncellemeler mevcut.İde nin 6.0011 programı ile alakalı ne isterseniz var.Ayrıca ide çalışanları
bırakın site ile uğraşmayı idecad forumu altında yeni bir site dahi yaptılar.Bu sayfaya girdiğinizde konu ile alakalı çözümlerede ulaşabilirsiniz.Önce bir kontrol edin sonra yerme işini yaparsınız arkadaşım
KUTLUMÜH isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-01-2009, 16:00   #22 (permalink)
Paylaşımcı Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

Downloads: 2

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
Alıntı:
KUTLUMÜH Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sanırm internet sitesine uzun süredir girmediniz.Sayfada şuan güncellemeler mevcut.İde nin 6.0011 programı ile alakalı ne isterseniz var.Ayrıca ide çalışanları
bırakın site ile uğraşmayı idecad forumu altında yeni bir site dahi yaptılar.Bu sayfaya girdiğinizde konu ile alakalı çözümlerede ulaşabilirsiniz.Önce bir kontrol edin sonra yerme işini yaparsınız arkadaşım

Arkadaşım yersem ne olur yermesem ne olur, Koskoca şirket; kendini ispatlamış.. kaldı ki yerdiğim falan da yok..

Burada tartışılan "dairesel kiriş" fonksiyonunun nasıl işlediğini merak ettiğim için gün içerisinde ide 6 için "demo, ekran görüntüsü, tanıtım videosu, eğitim notları" eklenmiş mi diye giriş yaptım. (ide 6 duyurulduğundan beri defalarca kontrol ettim)

Gördüm ki;
Hala ide statik 5'in ekran görüntüleri, raporları, eğitim videoları vs. var..
Hala ide statik 5'in demosu sunulmakta.

Benim bahsettiğim bunlar. Forum sayfası açmaları gerçekten olumlu bi gelişme ama bunun dahi benim yazdıklarıma cevap olacak bir yanı yok.

Ben Sta 13'ün çıkacağı duyurulduğundan beri orayı da takip ediyorum ve onlarında tatmin edici bir bilgilendirme yapmadıklarını söylüyorum. Ama en azından yeni versiyonun animasyonunu, demosunu indirmenize fırsat vermişler.. Bana göre sta.com.tr'de basit bir site..

Sizin güncellemekten kastınız -yeni fonsiyonların haricinde- ide 5 yerine ide 6 yazılması ise, onun bile tam anlamıyla yapılmadığını aşağıdaki resimde yada www. ideyapi .com 'da görebilirsiniz.

Anlaşılıyor ki sizin söylediğiniz "İde nin 6.0011 programı ile alakalı ne isterseniz var."
sözü hiç gerçekçi ve tutarlı değil. tamamen psikolojik bir sahiplenme.. oysa buna hiç gerek yok. Önce ne demek istediğimi iyi anlayın, ondan sonra yorum yapın...

Saygılarımla..

Konu nirengi tarafından (05-01-2009 Saat 16:02 ) değiştirilmiştir.
nirengi isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-01-2009, 15:22   #23 (permalink)
Konu Yöneticisi

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
Alıntı:

.... tutarlı değil. tamamen psikolojik bir sahiplenme.. oysa buna hiç gerek yok...

Saygılarımla..

Nedense bu psikolojik tespiti ben sadece sizin için yaptım.

Neyse, ideCAD web sayfasının fazla dinamik olmadığını söylemişsiniz ve bir de ekran görüntüsü koymuşsunuz. Tüm yargınız bundan ibaret oluyor bu durumda...

ideCAD webte özellikle forum sayfası oldukça dinamiktir. Sorulan sorulan anında yanıtlanmakta, duyurular, ekran görüntüleri de yayımlanmaktadır. Ayrıca yeni versiyon hakkında görüşler ve öneriler sunulmaktadır. Size bir kaç link vereyim; bunları incelersiniz belki psikolojik durumunuz biraz değişebilir.

6.0050 versiyonu ön izleme:

[Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için TIKLAYIN...]

Perdelerin kabuk olarak modellenmesine ilişkin örnekler:

[Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için TIKLAYIN...]

ideCAD Statik 6 yeni olanaklar:

ideCAD Statik 6 Ekran Görüntüleri - İstinat Duvarları:

ideCAD Statik 6 Ekran Görüntüleri - Havuzlar:

ideCAD Statik 6 Ekran Görüntüleri - Merdivenler:

ideCAD Statik 6 Ekran Görüntüleri - Raporlar:

ideCAD Statik Neler olmasını isterdiniz - (Ne kadar yapıcı)

Panellerde boşluk açılması:

Diğer mimari programlardan üç boyutlu data nasıl okunur?

Pafta düzenlerken hızlı taşıma nasıl yapılıyor?

Merdiven analizi ve betonarme çizimleri

Web sitesi yeni sayfa

Web sitesi yeni sayfa:

ideCAD Teknik Destek Formu:

Versiyon farklılıkları:

Program güncellemeleri:

Eğitim seminerleri:

Yeterince dinamik mi?

Herkese iyi günler dilerim.

Konu piri.reis tarafından (06-01-2009 Saat 17:16 ) değiştirilmiştir.
piri.reis isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-01-2009, 18:40   #24 (permalink)
Konu Yöneticisi

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
Alıntı:

[sıze=2]arkadaşım yersem ne olur yermesem ne olur, koskoca şirket; kendini ispatlamış.. Kaldı ki yerdiğim falan da yok.. [/sıze]

[sıze=2]burada tartışılan "dairesel kiriş" fonksiyonunun nasıl işlediğini merak ettiğim için gün içerisinde ide 6 için "demo, ekran görüntüsü, tanıtım videosu, eğitim notları" eklenmiş mi diye giriş yaptım. (ide 6 duyurulduğundan beri defalarca kontrol ettim)[/sıze]

[sıze=2]gördüm ki;[/sıze]
[sıze=2]hala ide statik 5'in ekran görüntüleri, raporları, eğitim videoları vs. Var.. [/sıze]
[sıze=2]hala ide statik 5'in demosu sunulmakta.[/sıze]

[sıze=2]benim bahsettiğim bunlar. Forum sayfası açmaları gerçekten olumlu bi gelişme ama bunun dahi benim yazdıklarıma cevap olacak bir yanı yok. [/sıze]

[sıze=2]ben sta 13'ün çıkacağı duyurulduğundan beri orayı da takip ediyorum ve onlarında tatmin edici bir bilgilendirme yapmadıklarını söylüyorum. Ama en azından yeni versiyonun animasyonunu, demosunu indirmenize fırsat vermişler.. Bana göre sta.com.tr'de basit bir site..[/sıze]

[sıze=2]sizin güncellemekten kastınız -yeni fonsiyonların haricinde- ide 5 yerine ide 6 yazılması ise, onun bile tam anlamıyla yapılmadığını aşağıdaki resimde yada www. Ideyapi .com 'da görebilirsiniz. [/sıze]

[sıze=2][ımg]http://img396.imageshack.us/img396/9214/ide6zt2.th.jpg[/ımg][/sıze]

[sıze=2]anlaşılıyor ki sizin söylediğiniz [ı]"ide nin 6.0011 programı ile alakalı ne isterseniz var."[/ı][/sıze] sözü hiç gerçekçi ve tutarlı değil. Tamamen psikolojik bir sahiplenme.. Oysa buna hiç gerek yok. [sıze=2]önce ne demek istediğimi iyi anlayın, ondan sonra yorum yapın...[/sıze]

[sıze=2]saygılarımla..[/sıze]

piri.reis gereken cevabı vermiştir!!!teşekkür ederiz piri.reis.
Arkadaşın psikolojisine katkı sağladığın için.arkadaşa biz araştırmasını söylemiştik demekki becerememiş.tamamen karalama amaçlı olduğunu düşünüyorum....
KUTLUMÜH isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-01-2009, 19:16   #25 (permalink)
Paylaşımcı Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
Alıntı:
piri.reis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Nedense bu psikolojik tespiti ben sadece sizin için yaptım.

Neyse, ideCAD web sayfasının fazla dinamik olmadığını söylemişsiniz ve bir de ekran görüntüsü koymuşsunuz. Tüm yargınız bundan ibaret oluyor bu durumda...

ideCAD webte özellikle forum sayfası oldukça dinamiktir. Sorulan sorulan anında yanıtlanmakta, duyurular, ekran görüntüleri de yayımlanmaktadır. Ayrıca yeni versiyon hakkında görüşler ve öneriler sunulmaktadır. Size bir kaç link vereyim; bunları incelersiniz belki psikolojik durumunuz biraz değişebilir.
...
Yeterince dinamik mi?

Son söz: ideYAPI'nın önümüzdeki yıl içerisinde neler yapacağını göreceksiniz. Sanırım bazı fanatik(?) kişiler bunun sinirliliğini üstünde taşıyorlar. Bu yargıma katılmamakta serbestsiniz ...

Önce ideYAPI'nın ne yapmak istediğini anlayın, ondan sonra yorum yapın...

Herkese iyi günler dilerim.

Sn piri.reis,
Siz bu anlayışsızlıkla nasıl konu yöneticiliği yapıyorsunuz? nasıl vardınız bu yargıya?
psikolojik durum düzeltmek size mi kaldı?

Ayıp. İnanın ayıp.. benim soruma cevap yerine nahoş bi üslupla karşılık verenin ikisi de konu yöneticisi. ! İlginç...
Önce bu insan ne demek istemiş diye adamın ilk mesajını okurlar! hele ki konu yöneticisi sıfatlı üyeler daha yapıcı olmalı bence.

Olgun bi şekilde "arkadaşım bahsettiğin dairesel kiriş fonksiyonuna ait video şu sayfada" deyip bir link verseniz.. ya da tarif etseniz ne güzel..
Ama yapılan resmen içgüdüsel sahiplenmedir.Bunun başka tarifi yok. (siz de buna gönderme yapmışsınız)

Benim fanatik ve sinirli olduğumu ima etmişsiniz ama neye dayanarak.

Evet ben başka bi program kullanıyorum.(bildiğim kadarıyla bu suç değil) İdeyi kıskandığım falan da yok.. o sizin takıntınız.. bir kişiye, bir aileye, bir şehre özel üretilmediya bu program. gerekirse bedeli ödenir alınır. sanki bana satışı yasakmış da yada ben anamdan sta'cı doğmuşumda...

aklınız sıra iğneleme yapıp mesajlar veriyorsunuz. "Son söz: ideYAPI'nın önümüzdeki yıl içerisinde neler yapacağını göreceksiniz."
yaa arkadaşım, daha yapmadığı şeyle dahi savunmaya geçmişsiniz. sanki ben saldırıyormuşum gibi.. enteresan....

bahsettiğim sahiplenme bu! sorulan soruya cevap yerine reklam..

Neyse;
Ben o gün itibari ile tercihimi sta'dan yana yaptım. eğer bunu suç kabul ediyorsanız diyecek sözüm yok. veya sta kullananlar ide hakkında bir şeyleri merak etmesin ya da bu foruma girmesin istiyorsanız ona da lafım yok.

Hem ayrıca, kusuruma da bakmayın ben 2 aya bir program değiştirecek bütçeye sahip değilim. Allah'a çok şükür kırık program kullananlardan da değiliz. Hem Autocad Hem de sta4cad lisanslı. aslında bilgisayarımda lisanssız program yok desem daha doğru olur.

bunu niçin söylediğimi anladığınızı umuyorum. şunu bilin ki, bende potansiyel bir ide, probina, sap, etaps, tekla vs. müşterisiyim/kullanıcısıyım.

Popüler programların çoğuna karşı ilgim var doğal olarak. Mesela sap'la sistem analizi yapmak, tekla ile hem b.a. hem çelik kullanarak kompozit yapı modellemeyi isterim tabii. ama ben sadece tekla 14'ün tam versiyonuna 20000 tl veremem. ama kırığını da bilgisayarıma kurmam. Orjinal eğitim videoları izlerim, demolarla çalışma yaparım programı tanımak için.

Aynı beklentiyle ide 6 eğitim videolarını ve demosunu da kontrol ettim. ama görsel öğeler ve demo 5 versiyonuna ait. Size göre bu güncel ve dinamik.

Yanlış anlaşılmaya mahal vermemek adına buraya kadar olanları kısaca özetleyeyim..

*dairesel kiriş modellemenin ide6'da çok kolay olduğunu okudum..
*ideyapi.com'u ziyaret ettim>yeni 6 versiyonu çıktı başlığına tıkladım.
*gördümki hala ide 5 ifadeleri yer alıyor. hatta güçlendirme bölümünde üstte ide 6, yazı içerisinde ise ide 5 yazmakta.. (sayemde bugün itibariyle ide 6 yazıyor artık); ekran görüntüleri, videolar, demo güncel değil.
*dairesel kirişin ide6'da nasıl modellendiğini sordum.. ideyapi.com'da cevabı bulamadığım için, programların internet sitelerinin kendileri kadar başarılı olmadığına değindim.

sizde bana teknik destek bölümünden bahsediyorsunuz.

Ben ideyi merak eden birisiyim. önce ideyapi.com'u ziyaret ederim tabiki. "teknik destek sayfası kullanıcılar içindir(yamalar,güncelleştirmeler, soru cevap)" düşüncesiyle o sayfaya giriş yapmadım.(daha önce bir kaç defa kontrol etmiştim ve kayda değer bi rağbet yoktu foruma..zaten yazılan mesajların tarihine bakarsanız nerdeyse tamamı aralık ayında yazılmış)

Şimdi
Elinizi vicdanınıza koyun ve objektif yanıt verin..
Program satışa çıktıktan bu kadar süre geçtikten sonra hala ide6 ekran görüntüleri, demosu vs eklenmediyse ve bu eleştirildiyse, bu eleştirenin kabahatimi oluyor.. veya eleştirenin hazımsızlığından kaynaklanan bi netice mi?

ben bir şey öğrenmek için bir soru sormuşum. laf nerelere uzuyor..

bu kadar sitemden sonra ide teknik destek sayfasına ait linkleri verdiğin için gerçekten çok teşekkür ederim. ama hem dövüp hem sevmek olmaz. Üslubunuza dikkat edin lütfen..

Saygılarımla..

Konu Volkan Donbaloğlu tarafından (08-01-2009 Saat 17:18 ) değiştirilmiştir.
The Following 2 Users Say Thank You to nirengi For This Useful Post:
M.Kemal VARCIN (08-01-2009), tevekkül (07-01-2009)
Alt 08-01-2009, 15:50   #26 (permalink)
Paylaşımcı Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
Alıntı:
babiskofet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
İdenin en son versiyonu olan 6.011 nolu versiyonu herşeye cevap verecek nitelikte.
Bu versiyon diğer bütün programların önüne geçmiş durumda. Ancak herkesin kendine ait bir bildiği yol vardır, bu yol uzun dahi olsa ona göre kısadır.
Ama yine söyleyeyim idenin bu en son versiyonu herkes için kısa yol
başarılar

Kısa derken?? İde nasıl bir prosedür işliyor dairesel kiriş modellerken? kaç aşamalı bir işlem mesela?

Bu kadar övgü alıyor ama ben bu programın (ide6) ekran görüntüsüne dahi ulaşamadım; bırakın demosunu! İnternet sitesini arada bir kontrol ediyorum hala eski versiyona ait sayfalar mevcut. Güncelleme yok. Aysınısı Sta4Cad içinde geçerli. Terzi kendi söküğünü dikemez misali programcılarda kendi internet sitelerine üvey evlat muamelesi yapıorlar sanırım.

Saygılarımla..
(05.01.2009)

.

Konu Volkan Donbaloğlu tarafından (08-01-2009 Saat 17:21 ) değiştirilmiştir. Sebep: sorun halledildi
The Following 2 Users Say Thank You to nirengi For This Useful Post:
M.Kemal VARCIN (08-01-2009), tevekkül (08-01-2009)
Alt 08-01-2009, 16:30   #27 (permalink)
Konu Yöneticisi

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
Sayın Nirengi

Benim silinen mesajlarla herhangi bir ilgim yoktur. Emimim ki, silen kişi bir açıklama yapacaktır. Admin loglardan kimin sildiğine bakabilir. Birini susturmak gibi asla düşüncem olamaz.

Mesajınıza bir mesaj yazdım, siz de yanıt verdiniz.

Yanıtlarınızı gördüm, okudum. Düşüncelerinizi açıkladınız. Bu en doğal hakkınızdır.

Herkese iyi günler dilerim...
piri.reis isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
The Following 2 Users Say Thank You to piri.reis For This Useful Post:
nirengi (08-01-2009), Volkan Donbaloğlu (08-01-2009)
Alt 08-01-2009, 17:49   #28 (permalink)
Özel Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
sn. nirengi arkadaşımızın yazdığı yazılara katıldığımı belli etmek ve kendisine, zaman ayırıp yer yer bizim de eksikliklerini gördüğümüz programa DÜZEYLİ bir şekilde eleştiriler yaptığı için ve ayrıca konu yönetici arkadaşların tutumu karşısında kendisinden taraf olduğumu belli etmek için teşekkür etmiştim.

kendisinin yazılarının kasıtlı bir şekilde silinmediğini umuyorum. eğer kasıt varsa bunu çirkin olarak görüyor ve silen arkadaşı kınıyorum. zira bu forum benim yıllardır takip ettiğim özel bir forumdur ve böyle bir şeyle ilk defa karşılaşıyorum.

silinen kayıtların mümkünse yönetici arkadaşlar tarafından tekrar yüklenmesini ve nirengi arkadaşımızdan özür dilenmesini rica ediyorum. ayrıca bir kasıtlı silme var ise silen arkadaşın yetkilerinin alınması ve daha hazımkar insanlara bu tip yetkilerin devredilmesini istiyorum.
tevekkül isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
The Following 2 Users Say Thank You to tevekkül For This Useful Post:
M.Kemal VARCIN (08-01-2009), nirengi (08-01-2009)
Alt 08-01-2009, 18:01   #29 (permalink)
Yönetici Yard.

Volkan Donbaloğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

Downloads: 3
Uploads: 2

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder Volkan Donbaloğlu - MSN üzeri Mesaj gönder
Merhaba;
Burası epey bir gerilmiş sanırım Silinen mesaj geri getirilmiştir. Mesajı okudum ve silinmesi için bir sebep göremedim. Herkes kendi fikrini söylemekte sonuna kadar özgürdür. Bir başkasının söz hakkını elinden almak olmaz. Moderatörlük yetkileri kendimize uymadığımız şeyleri silme hakkı vermez. Moderatörler sadece o konu ile ilgilenen, gereksiz mesajları silen, konu amacından saptığında, ortam iyice gerildiğinde konuyu kapatıp ortamı yatıştıran kişilerdir. Bir mesaj silinecekse bu mesaj sahibine haklı bir gerekçe ile bildirilmelidir. Tabi "teşekkürler, saol bilader" gibi abuk sabuk şeyleri kastetmiyorum.

Böyle bir durumun oluşması beni üzdü. Hepinizi çok severim, böyle şeyler gerçekten hoş değil. Güzel güzel tartışalım 500 sayfa tartışalım, düşünceler havalarda uçsun, düşünceler savaşa dursun ama birbirimize saygımızı yitirmeden olsun. Elimize bir şey geçmez ki böyle yapmakla.
Yardım,help, gibi başlıklarla konu açmayalım.

Volkan Donbaloğlu isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
The Following 3 Users Say Thank You to Volkan Donbaloğlu For This Useful Post:
nirengi (08-01-2009), tevekkül (08-01-2009), Y.Yıldırım (10-01-2009)
Alt 08-01-2009, 18:12   #30 (permalink)
Paylaşımcı Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
Alıntı:
tevekkül Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
sn. nirengi arkadaşımızın yazdığı yazılara katıldığımı belli etmek ve kendisine, zaman ayırıp yer yer bizim de eksikliklerini gördüğümüz programa DÜZEYLİ bir şekilde eleştiriler yaptığı için ve ayrıca konu yönetici arkadaşların tutumu karşısında kendisinden taraf olduğumu belli etmek için teşekkür etmiştim.

kendisinin yazılarının kasıtlı bir şekilde silinmediğini umuyorum. eğer kasıt varsa bunu çirkin olarak görüyor ve silen arkadaşı kınıyorum. zira bu forum benim yıllardır takip ettiğim özel bir forumdur ve böyle bir şeyle ilk defa karşılaşıyorum.

silinen kayıtların mümkünse yönetici arkadaşlar tarafından tekrar yüklenmesini ve nirengi arkadaşımızdan özür dilenmesini rica ediyorum. ayrıca bir kasıtlı silme var ise silen arkadaşın yetkilerinin alınması ve daha hazımkar insanlara bu tip yetkilerin devredilmesini istiyorum.

Sn. tevekkül, bu ilginiz ve yapılan haksızlığa karşı göstermiş olduğunuz tutumunuzdan dolayı size çok teşekkür ederim..

İnanıyorum ki, bu foruma gelenlerin büyük bir kısmı bilgi paylaşımı için buradalar. Ego tatmini, tartışmak, kavga etmek, gerilmek için değil..

Ben de uzunca bir süredir -fırsat buldukça- bu forumu takip ediyorum. Yukarıda yaşadığım tatsız olayları Forum Yöneticilerine aktardım. Silinen mesajlarımdan birini tekrar eklemişler. Diğer mesajımında eklenmesini isterim tabii ama benim mesajlarımı silerek üstünlük kurma peşinde olanlara artık cevap vermek istemiyorum.

Ayrıca gösterdiği ilgi için Sn Volkan Donbaloğlu'na da teşekkürlerimi sunarım.

Saygılarımla..
The Following User Says Thank You to nirengi For This Useful Post:
tevekkül (08-01-2009)

Bookmarks

Seçenekler
Stil