bu tür sistemler ve uygulamalar aslında yararlı bana kalırsa. ama türkiyede yapılacağını sanmıyorum. keşke bizim ülkeimizde bu uygulamalar yapılsa. paylaşım için sağol...
URETEK™ teknolojisi Avrupa'da geliştirilmiş özgün ve patentli bir teknolojidir.
URETEK™ , İnşaat Mühendisleri, sigorta şirketleri ve çok sayıda Avrupa ve Amerika Üniversiteleri ve devlet kuruluşunca onaylanmış olup, hızlı, etkili, ve ekonomik bir yöntem olarak tavsiye edilmektedir.
URETEK™ teknolojisi güçlendirme gereken yapılardaki, ağır makine ve teçhizatın, sabit ve hareketli eşyaların kaldırılıp yer değiştirilmesini gerektirmez ve bunlarla ilgili işin aksamasını ve parasal kaybı önler.
30 yıldan beri temel ve taban döşemelerinin oturmaları ve bunlardan dolayı oluşan hasarlar konusunda binlerce müşterimize hizmet vermekteyiz.
Bugün için bu yöntem başta ABD, Batı Avrupa ve Türkiye'de olmak üzere tüm gelişmiş ülkelerde başarıyla uygulanmaktadır.
Şimdiye kadar, gerek yurt içinde, gerek yurt dışında URETEK™ teknolojisi uyguladığımız 70000' nin üzerinde taban döşemesi ve temelleri oturmuş fabrika, depo &antrepo, okul tesisi ve tarihi binalarla, konutlar, yollar ve havaalanları kalkış pistleri, taksi apronu ve raylı sistemler gibi pek çok proje bulunmaktadır.
Bu teknoloji iki şekilde uygulanmaktadır.
1. Deep İnjection
2. Floor Lifting
Daha detaylı bilgi için www.uretek.com.tr adresine bakabilirsiniz.
bu tür sistemler ve uygulamalar aslında yararlı bana kalırsa. ama türkiyede yapılacağını sanmıyorum. keşke bizim ülkeimizde bu uygulamalar yapılsa. paylaşım için sağol...
Türkiye 'de her türlü güçlendirme çeşitleri gibi zeminlerin güçlendirmesini başarılı bir şekilde yapabilecek sayılı firma ve kişiler mevcut.Temennimiz Türkiye'de de yaygın bir şekilde kullanılması.Ki Türkiye gibi zemin emniyet gerilmeleri çok düşük bir ülkede.
Bu yöntem her tür zemin için geçerli mi acaca?
şuanda çalışmakta olduğum yerde zemin çok kötü, durmadan su çıkıyor..
binaların altını fore kazık yaptık fakat yapmış olduğumuz kapalı otoparkta kazık sistemini kullanmadık ve otoparkta oturmalar gözlemliyorum.
bu tarz zeminler içinde geçerli bir yöntem mi?
deney sonuçlarında uygulanabilir görünüyor fakat uygulama sırasında yeraltı suyunun bu kadar yoğun olduğu bölgelerde sorun yaşanabilir mi acaba?
Bu uygulama her türlü zeminde kullanılabilmektedir. Teknik özellikler sayfasnda bunları görmek mümkün. www.uretek.com.tr adresinden inceleyebilirsiniz. saygılar
enjeksiyon uygulaması bütün zeminlerde geçerli olan bir uygulama değildir...yukarıda reklamı yapılan yöntem ise bir enjeksiyon çeşididir..
enjeksiyon çeşitler..
1- kompaksiyon enjeksiyonu
2- permeasyon enjeksiyonu
3-jet enjeksiyonu
4-deeep mixing (derin karıştırma --bazı geoteknikçi bililm adamlarını bunuda enjeksiyon çeşidi olarak saymaktadır--tartışılır..)
jet enjeksiyonu haricindekilerin ince dane oranı yüzde20 yi geçtikten sona başarı şansı düşüktür..
jet enjeksiyonunda ise üçlü enjeksiyon kullanarak ve iyi bi hesap yaparak jet kolonu oluşturmak suretiyle iyileştirme yapılabilir.. fakat jet enjeksiyonu mevcut yapılarda kullanılmaz..
Paylaş