![]() |
|
||
|
|||||||
Konu : 17 Ağustos Görüntüleri |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 (permalink) | ||
|
Deneyimli Üye
|
17 Ağustos Görüntüleri
hATIRLAMK İÇİN Bİ KAÇ GÖRÜNTÜ[img=http://img23.imagevenue.com/loc593/th_53410_Golcuk2_122_593lo.jpg][img=http://img24.imagevenue.com/loc677/th_53415_Viyaduk_122_677lo.jpg][img=http://img129.imagevenue.com/loc437/th_53419_a01_122_437lo.jpg] ![]() UNUTMAYIN, UNUTTURMAYIN....... Konu sivil tarafından (16-04-2007 Saat 22:02 ) değiştirilmiştir. | ||
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Uzman Üye
![]()
|
Biz millet olarak unutkan degil.Her işin kolayına kacıyoruz.Bile bile yapılan hataları "BİRSEY OLMAZ" diyerek onemsemiyoruz.TUS'u(Teknik Uygulama Sorumlulugunu) muhendisler olarak iyi yapmıyoruz.(İstisnalar kaideyi bozmaz bu bir gercek)Ustalar işin dogrulugunu degil ne kadar kısa surede yaparsam su kadar para cebime girer dusuncesiyle calısıyor.Biz daha cok 17 Agustoslar yasarız.(Allahım bir daha oyle bir acı yasatmaz)Benim umudum bu hataları yapmayız bir daha da boyle bir acı yasamayız.Saygılarımla...
İyi Çalışmalar...
Tesekkur etmek için "tesekkur et" butonunu kullanalım.Forumda mesaj kirliligi olusturmayalım daha kullanılır bir forum için butonu kullanalım... Yapı Mühendisliği, kesin olarak belirlenemeyen yükler etkisinde, özellikleri ancak tahmin edilebilen malzemeler kullanılarak, sadece yaklaşık olarak analiz edilebilen gerçek yapılar yapma sanatıdır. Edward L. Wilson ![]()
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Katılımcı Üye
|
17,08,1999 bir daha yaşanmamalı
ben de 17,08,1999 u depremin merkezinde yaşayan biri olarak size katılıyorum. ben ve tüm tanıdıklarım o dönemde çok büyük acılar çektik. ama bu bölgede bile işini kötü yapan mühendis mütahit inşaat işçisi çok var. ama yine de bir şeylerin düzeldiğini görüyorum. eminim daha da iyi olacak. umarım daha iyi olmadan bir 17,08,1999 daha yaşamayız...
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Konu Yöneticisi
|
Hala cebe nasıl para indiririm nasıl kendimi kurtarırım diyen büyüklerimiz sayesinde hep biz zorlukları çekiyoruz ama sanırım jenerasyon değişene kadar bu büyük amcalar projeleri tekelden yapmaya devam edecekler Allah böyle bir felaketi tekrar vermez inşallah...
Konu A.Gökhan ALPTEKİN tarafından (19-06-2007 Saat 13:11 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yeni Üye
|
Benim anlamadığım nokta depremin insanlara yok gibi gelmesi örnek vereyim ben inşaat mühendisiyim bir proje çizdiğim müşterim vardı inşaat kontrole gittiyimde kolon donatılarını yarı yarıya azalttığını gördüm ve inşaat 100 metrekarenin altında olduğu içinde yapı denetim yoktu sebebini sordum ve dediği cevap şefim sen fazla demir kullanmışsın ben bu inşaatı pahalıya yapıpda satamam ki dedi yani vatandaş insan hayatını paradan daha değersiz görüyor böyle oluncada daha çok binlerce kişiyi kaybederiz çok acı bir durumdayız...
Allaha dua etmekle depremin zararlarından kurtulamayız önce binamızı depreme uygun yapalım sonra allaha dua edelim tedbirini al takdiri allaha bırak saygı ve sevgiler... |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yasaklı Üye
|
Bugün yine 17 Ağustos. Her 17 Ağustosta olduğu gibi bugünde 1999 Marmara depremini hüzünlü birşekilde hatırlamak yerine aradan 8 yıl geçmesine rağmen neler değiştiğine bakmamız gerekiyor.Hala aynı yerdeysek yeni bir 17 Ağustos bizi şaşırtmasın.Hernekadar doğal bir felaket olsa da 17 Ağustos bütün sorumlusu bizleriz.Allah bir daha yaşatmasın....
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|