c.e. (26-04-2008)
c.e. (26-04-2008)
aman tanrım ya yok ya böle bişi olamaz insanın inanası gelmiyor valla![]()
alla alla ya ne tarafa doğru kaydığını merak ettim... deprem adama yolunu şaırtır.
evet türkiyedeki deprem gerçeğini anlatan en iyi fotoğraflardan ikisi bence
teşekkürler paylaşım için
ya işte ALLAH nelere kadir görüyorsunuz işte
Höh... Gel de sen böyle bir güce karşı dur... En ala yapıyı ikiye böler atar...
Mühendis : Ulum-i riyaziyeden, ecsamın eşkalinden ve mesafelerin ölçülmesiyle her nev’i ebniye ve sairenin sureti tertib ve tesisi ile memur alim...
Sözde Ermeni Soykırımı Yasa Tasarısına Tepki için Güzel Fikirleriniz Gerekiyor
![]()
Önerilerinizi Paylaşın
![]()
inanılması güç ama gerçek! paylaşımın için teşekkürler.
Tarih: 16 Ağustos 1999 (Pazartesi, deprem gecesinin öncesi)
Yer: Belediye Meclisi
Konu: Kat Sınırlamasının 5 kattan 7 kata çıkartılması
Gerekçe: Daha çok para kazanmak
Evet arkadaşlar bunların hiçbiri yalan değil. Adapazarı Belediye Meclisinde alınan bu karar uygulanamadı. Yalnız yanlış anlamayın ben de yanlış anlatmayayım. Kat sınırlaması gibi ilkel, bilimin üzerini Demoklesin kılıcı gibi duran bir yasağa aslında ben çok karlıyım Mühendis olduğumuzdan utandırıyor bizleri. 4000 m yüksekliğindeki binalar şu anki teknolojiyle hem de dünyanın her noktasına dikililebiliyor. Ama biz 10 m lik bir binayı bile ayakta tutmakta zorlanıyoruz. Çünkü çalıyoruz, göz yumuyoruz, bildiklerimizi uygulama becerisinden de yoksunuz.
Yani aslında ne zemin suçlu ne de depremin kendisi. Uzakta aramayalım. Eller havaya!!!!
(Tabi işlerini büyük bir özveriyle yerine getirenleri burada elbette ki dışarıda bırakıyorum. Paralanınca hemen mütahit olan bilgisizleredir benim serzenişim)![]()
4000 m lik bir yapı dünyann hiçbir yerine yapılamaz şuan...Barissia Nickli Üyeden Alıntı
![]()
Sanırım sıfırlardan biri fazla olmuş![]()
Discovery Channel Extreme Engineering de modern zamanlar adlı bölümden alıntıydı. Sıfır geleceğin malzemelerine az bile1026 Nickli Üyeden Alıntı
![]()
Paylaş