+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 7 ve 7

Konu: Deprem Bölgelerinden alınan kolon- kiriş görünümleri

Paylaşımcı Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    64

Deprem Bölgelerinden alınan kolon- kiriş görünümleri

2. The Following User Says Thank You to fortaferro For This Useful Post:

M.Kemal VARCIN (04-03-2009)

Paylaşımcı Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    97
    linkler açılmıyor...

Uzman Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    318
    Thanked 1.206 Times in 435 Posts
    Resimler için tesekkur ederim Sn.Fortaferro.Ancak Eklemiş oldugunuz resimleri rapidshare degilde direkt resim upload adreslerinden birisine ekleyip burada resim olarak paylassaymıssınız daha iyi olacakmıs diye dusunuyorum.Tekrar emeginiz için tesekkur ederim.

Sn Emmy_0355 adresler calısıyor.Ancak bi baska kullanıcılar tarafından kullanıldıgından,yogunluk oldugundan download edilemiyor.

Saygılarımla...

İyi Çalışmalar...

5. The Following 2 Users Say Thank You to M.Kemal VARCIN For This Useful Post:

emy_0355 (05-03-2009), fortaferro (05-03-2009)

Paylaşımcı Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    64
    Yayınladığım yazıyı okuyanlara ve beni uyaranlara teşekkür ederim.

Her bir sayfayı yükledikten sonra tek tek kontrol ederek yayınlamıştım.

Yoğunluk konusu hiç aklıma gelmemişti.

Başka bir link verebilirseniz oradan yükler ve başlık altına eklerim.

Saygılar

7. The Following 2 Users Say Thank You to fortaferro For This Useful Post:

emy_0355 (05-03-2009), M.Kemal VARCIN (05-03-2009)

Paylaşımcı Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    97
    sonunda açmayı başardım paylaşımlar için teşekkürler...

Uzman Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    318
    Thanked 1.206 Times in 435 Posts
    Alıntı fortaferro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yayınladığım yazıyı okuyanlara ve beni uyaranlara teşekkür ederim.

Her bir sayfayı yükledikten sonra tek tek kontrol ederek yayınlamıştım.

Yoğunluk konusu hiç aklıma gelmemişti.

Başka bir link verebilirseniz oradan yükler ve başlık altına eklerim.

Saygılar
    Rica ederim olgunlugunuz içinde tesekkur ederim bu arada.

Benim kullandıgım bir site var resim upload sitesi onu kullanabilirsiniz:

http://www.imageshack.us/

u kullanabilirsiniz.Tekrar tesekkurler...

Saygılarımla...

10. The Following User Says Thank You to M.Kemal VARCIN For This Useful Post:

fortaferro (08-03-2009)

Paylaşımcı Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    64

İlginize çok teşekkür ederim.
    Muhtelif konularda bazı forumlara da katılıp yazılar yazdım bilemediğim pek çok konuyuda
    forumlarda öğrendim.Bendeniz bir mühendis olmamakla birlikte yapı sektörü içinde iş yapmaktayım.
    Bu foruma katılmadan önce forumu dikkatle günlerce izledim.Daha sonra kabul edilebilir miyim düşüncesi içinde katılmak için müracaat ettim. Bilgi dolu yazılara rastladım. Okuyorum çözüm önerilerini dikkatle izliyorum ve öğrenmeye devam ediyorum.Hem seviyenin hem de yardımlaşmanın üst düzeyde oluşmasını sağlayan başta beni de foruma kabul eden Yönetime ayrıca bilgi ve yazıları ile forumu destekleyen tüm katılımcılara yürekten teşekkür ediyorum
    İnsan hayatı....
    Bu hayati konuya yapı sektörü açısından bakınca deprem ve yangın konusu bir vesile ile iş kolumu seçmeme geliştirme çabası içinde olmama neden olmuştu.
    Deprem Ülkemizde de doğru değerlendirilmesi, üzerinde araştırmalar yapılması , inşaat sektöründe de dikkatle gözlenmesi ,yeniliklerin izlenmesi , denemelerde elde edilen olumlu sonuçların uygulanabilirliğin araştırılması gereken birlikte yaşamaya alışmaya mecbur olduğumuz ama mutlaka insan hayatı için çözümler üretilebilmesi gereken bir gerçektir.
    Her sektörün de yapıcı olarak eleştirilecek bir yanı mutlaka vardır.
    İzin verirseniz yazımın bu bölümünde bir anımı paylaşmak istiyorum.
    Üyelerden Sn.Çelikkollu Eskişehir den katıldığını ifade ediyor .Sanırım kendileri de bu konuyu hatırlayabilir veya kendisine anlatılmış olabilir.
    Eskişehir de Yunus emre caddesinden mini taksi durağından dönülünce yeni pazar istikametine girilirdi.O caddede sağ tarafta bir kooperatif vasıtası ile 7 katlı bir apartman inşa edilmiş ve daireler sahiplerine teslim edilmişti.Daire sakinlerinden birisi arkadaşımdı.Evlerine kavuşmuşlar ailelerine huzur ve mutluluk gelmiş kira derdinden kurtulmuşlardı .
    Bursa 'da olduğu gibi mevsim değişme dönemlerinde Eskişehir ' de de arada sert rüzgar estiği olur.Yine fırtınanın şiddetli olduğu bir gün o binada yaşamakta olan arkadaşımın ifadesi ile :
    bina çatırdamaya başlamış daire sakinlerini bir korku kaplamış deprem oluyor zannetmişler
    fırtına süresince kolonlardan gelen sesler ürkütücü bir hal almış ,daire sakinlerinin bir bölümü
    korku içinde dairelerini terkederek durumu belediyeye haber vermişler.
    Yetkililerin gelmesi ve binayı incelemesi sonucu apartman boşaltılmış.
    Apartman sakinleri bölge bayındırlık müdürlüğü , belediyenin ilgili bölümünün önerileri ve onayları olan MANTOLAMA yöntemi ile kolonları sağlamlaştırdıktan sonra bu binada oturmaya devam edebilirsiniz izni verilmiş.
    Bu işlem yetkili mühendisler ve bilirkişi nezaretinde yapıldıktan sonra apartman kullanılabilir raporu verilmiş ve apartman sakinleri tekrar dairelerine dönebilmişler.
    Buraya kadar herşey yolunda sanılıyor .
    1999 Adapazarı depreminden Eskişehir de etkilenmişti.Porsuk nehrininde etkisi ile ovada kurulu bu şehirde ilk hasar gören bina oradaki arkadaşlarımın anlattığına göre bu bahsettiğim bina imiş.
    Mantolama tekniğini kötülüyor olduğum anlaşılmasın , ama binanın uygulama sonrası yeniden çökmesinin de bir başka izahı olması gerekmez mi ?
    Günümüzde internetin de bilgi akışına hız kazandırmasından sonra paylaşımlar daha da önem kazanmaktadır.
    Deprem konulu başlıkta belkide daha önce görmüş olduğunuz bazı yazı ve görüntüleri hasbel kader edindiğim bilgileri bu elit forumda sizlerle paylaşmaya çalıştım.
    Sizler yeni nesil İnşaat mühendislerisiniz .İş hayatının zorluklarına göğüs germeye yaşam savaşı vermeye çalışırken diğer yandan da muhteşem bir şekilde yardımlaşarak Ülkemizin geleceğine İnşaat sektörüne daha sağlam depremlere daha dayanıklı binaların nasıl yapılabileceğini araştırıyor imzalarınızı atıyorsunuz.
    Bizler Sizlere bir su damlası kadar katkı sağlabiliyorsak kendimizi mutlu addediyoruz.
    Hepinize çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Sevgi ile kalın
    Konu fortaferro tarafından (08-03-2009 Saat 10:43 ) değiştirilmiştir.

+ Konu Cevaplama Paneli