![]() |
|
||
|
|||||||
Konu : Tünel Kalıp İle ilgili Ek Resim ve Bilgiler |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#12 (permalink) |
|
Yeni Üye
|
Beton'un içine hazır beton firması tarafından katkının fazla konulduğunu kontrol etmenin bir yolu olduğunu sanmıyorum. Slump deneyi ile katkının fazlalığı anlaşılamaz. Ancak betonun prizinin gecikmesi ile katkının fazla olduğu belli olur. Betonun kıvamına göre slump (çökme) değerleri belli toleranslar arasındadır Sabit tek değer değildir yani. (Kıvam değeri beton irsaliyesinde K2, K3,K4 gibi değerler olarak yazar)
Beton Kıvamları ve Çökme değerleri
SINIF KIVAM ÇÖKME K1 Kuru 0-4 cm K2 Plastik 5-9 cm K3 Akıcı 10-15 cm K4 Çok Akıcı >16 cm Konu silverline tarafından (15-03-2008 Saat 16:51 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Yeni Üye
|
pencere kalıbının alt kısımlarının boş kalması,ilk bakışta pencere kalıbı ile yan duvar kalıpları arasında kalan havanın sıkışmasından kaynaklanıyor bence.Beton ,pencere kalıbının yanlarından dökülmeye başladığında pencere kalıbının orta kısımlarına serbest olarak yayılır.Bu kısımlarındaki beton seviyesi yanlardan devamlı alçaktadır.Dolayısı ile beton seviyesi pencere kalıbının yan kısımlarına geldiğinde alt kısımdaki hava hapsolur ve orada sıkışır.Bu havayı boşaltmak sorunu çözer.Burada kalan havayı boşaltmak için pencere kalıbının alt kısımına birkaç küçük hava deliği açmak gerekir.
|
|
|
|
| The Following User Says Thank You to nuri_14 For This Useful Post: | serdar_perwer (19-07-2008) |
|
|
#15 (permalink) | |
|
Üye
|
Alıntı:
Staj defterini teslim edeli 2 yıl oldu. Teslim etmeden önce fotokopisini çektirmemiştim. Malasef bu konuda yardımcı olamayacağım. | |
|
|
|
|
|
#16 (permalink) |
|
Üye
|
Staja başlamadan önce ben de bu konu ile ilgili hiç bir bilgiye sahip değildim. Eğer çevrende tünel kalıbı ile ilgili bir inşaat varsa, inşaatı yapanlardan rica edip onlara katılarak öğrenebileceğini düşünüyorum. Üniversitede malasef tünel kalıp ile ilgili bir ders veya ders içinde bir konu yok. Tecrübe üniversite dışında.
|
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|