![]() |
|
||
|
|||||||
Konu : Tünel Kalıp Sistemler |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#22 (permalink) | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
| |
|
|
|
|
|
#23 (permalink) |
|
Yeni Üye
|
arkadaşlar aşağıda linkini vereceğim küçükpazarlı kardeşler tünel kalıp sistemleri konusunda tünel kalıp aksesuarları imal etmekteymiş. siteyi gezmenizi tavsiye ederim.. [Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için TIKLAYIN...]
|
|
|
|
|
|
#24 (permalink) |
|
Yeni Üye
|
döküman
Herkese merhaba, site gerçekten çok faydalı bir site olmuş, emeği geçenlere teşekkür ederim. Tez çalışmam için Tünelkalıp sistemleri incelemem gerekiyor, sistemde olası riskleri ortaya çıkararak İş Sağlığı ve Güvenliği yönünden de ele almam gerekli. Böyle bir çalışmanın ülkemizde yapılmadığını düşünüyorum, tamamlandığında da sizlerle burada paylaşmak isterim. Kısacası Tünel Kalıp Sistemler ile ilgili her türlü dökümana ihtiyaç duyuyorum.
Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. [Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için TIKLAYIN...] Konu mkayhan tarafından (31-10-2006 Saat 18:53 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#26 (permalink) |
|
Yeni Üye
|
Arkadaşlar tünel kalıp teknolojisi tamamiyle perde duvar üzerine kurulan bir sistem değil çok sayıda kolon mevcuttur.(Bu kolonların perde olarak değerlendirilmesi için Lkısa/Luzun=1/7 olması gerektiği bilinmektedir.).Tünel kalıp teknolojisi bina ağırlık merkezi ve rijitlik merkezinin(exantriklik) çakışması için geliştirilmiş ve yanal deprem etkilerinin taşıyıcı sistem tarafından karşılanması amaçlanmıştır.Bunun yanında işçilik gideri,inşaat malzeme gideri ve en önemli zaman anlamında büyük bir gelişmedir.Ancak bu teknolojinin kullanılması bize her açıdan kolaylık getirse de biliyorsunuz ki;Hızlı yapılan işin getirdiği hata miktarı da artar (Eğer yeteri kadar kontrol edilmezse ve bu bizim ülkemizde ne kadar ciddi bi sıkıntı bunu hatırlatmaya gerek yok).Tünel kalıpta en çok dikkat edilmesi gereken hususlar
1-Kotlar 2-Donatı düzenlemesi(Etriye ve çirozların perde gövde bölgesinde ve perde başlık bölgesinde ne kadar sıklıkta ve nasıl yerleştirilmesi gerektiği v.b) 3-Betonlanma sırası ve sonrasındaki yapılması gerekenler(bkz. TS500) 4-Elektrik kasa,boş boru yerleri v.b 5-Mekanik pimaj,süzgeç,sıhhi tesisat yerleri v.b 6-En önemlisi de birçoğumuzun sıklıkla karşılaştığı rezervasyonların yerinde olmadığı veya exantrikliği v.b gibi birçok dikkat edilmesi gereken husus sıralanabilir. |
|
|
|
|
|
#27 (permalink) |
|
Yeni Üye
|
ben inşaat mühendisliği 4. sınıf öğrencisiyim tünel kalıp projesi ve uygulamasıyla ilgili deneyimi olan inşaat mühendisleri aranıyor her yerde.. ama biz okulda bunu dersini görmüyoruz kendimi geliştirmek istiyorum bu konuda.. bunula ilgili hesaplama yapan bi program varmı veya gerekli dökümhanları nasıl bulabilirim.. yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim..
|
|
|
|
|
|
#28 (permalink) |
|
Yeni Üye
|
slm herkese ben yapı öğretmenliği bölümünde okuyorum ve son sınıftayım.bitirme ödevi olarak modern kalıp sistemleri aldım. bana bu konunda var olan bilgilerinizi aktarırsanız sevinirim.adaresim [Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için TIKLAYIN...]
|
|
|
|
|
|
#29 (permalink) | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
| |