Go Back   Yapısal.Net > FotoYapı > İnşaat Sistemleri > Tünel Kalıp Sistemler

Konu : Tünel Kalıp Sistemler

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06-08-2006, 21:14   #21 (permalink)
Yeni Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

Download/Ekleme Bilgileri
Downloads: 0
Uploads: 0

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder

bende su an tünel kalıp sisteminin uygulandığı bi şantiye staj yapmaktayım turtle arkadaşın dediği gibi işçilik hatası yoğunlukta bu sistem için işçi yetiştirmek lazım
cicero isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-09-2006, 21:21   #22 (permalink)
Yeni Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
Alıntı:
ozlogy Nickli Üyeden Alıntı
slmlar,3.sınıfa geçmiş şuanda yapı stajını gerçekleştirmekte olan inşaat mühendisliği öğrencisiyim,tünel kalıp sisteminin olduğu bir yerde staj yapmaktayım,gözlemlerimle tünel kalıbı yazmaya çalışıyorum ama teknik hiçbir bilgim yok,acaba yardımcı olabilirmisin?Şimdiden teşekkürler..
benim staj yaptığım şantiyede ters seyim 5m den büyük kiriş, döşeme ve döşeme kirişlerinde L\360; konsol döşemelerde ve kirişlerde ise L\150 oranında uygulanıyor çok sapma göstermemekle beraber dğerlerin projeye bağlı olarak değişmesi mümkün kesin bir cevaba ulaşmak için o kata ait herhangibir projenin(temel kalıp planı,kolon aplikasyonu...)notlar kısmına bakman yeterli olacaktır. uygulaması da seyim anahtarı yardımıyla oluyor kontrolü hakkında yanlış bilgi vermek istemiyorum metreyle kalıbın birleştiği(Lprofillerin) yerdeki döşeme kalınlığını ölçerek saptanabilir yine de bu kontrol kısmına daha deneyimli birinin cevap vermesi daha doğru
bhr_cgl isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 30-10-2006, 10:33   #23 (permalink)
Yeni Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
arkadaşlar aşağıda linkini vereceğim küçükpazarlı kardeşler tünel kalıp sistemleri konusunda tünel kalıp aksesuarları imal etmekteymiş. siteyi gezmenizi tavsiye ederim.. [Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için TIKLAYIN...]
hakantaha isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 31-10-2006, 18:50   #24 (permalink)
Yeni Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
döküman

Herkese merhaba, site gerçekten çok faydalı bir site olmuş, emeği geçenlere teşekkür ederim. Tez çalışmam için Tünelkalıp sistemleri incelemem gerekiyor, sistemde olası riskleri ortaya çıkararak İş Sağlığı ve Güvenliği yönünden de ele almam gerekli. Böyle bir çalışmanın ülkemizde yapılmadığını düşünüyorum, tamamlandığında da sizlerle burada paylaşmak isterim. Kısacası Tünel Kalıp Sistemler ile ilgili her türlü dökümana ihtiyaç duyuyorum.

Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

[Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için TIKLAYIN...]

Konu mkayhan tarafından (31-10-2006 Saat 18:53 ) değiştirilmiştir.
mkayhan isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-01-2007, 14:20   #25 (permalink)
Yeni Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
kat sahanlığında L şeklinde perdemiz vardı fakat çekirdek yani ana kalıpların girip çıktığı bir yerde böyle bir perde yapmamız olanaksızdı. perdeleri güçlendirerek ve döşeme içersinde donatı takviyesi yaparak bu sorunu aşmaya çalıştık....????????? ne kadar başarılı olabildik tartışılır...
yiscanli isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 13-01-2007, 10:55   #26 (permalink)
Yeni Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

Downloads: 7

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
Arkadaşlar tünel kalıp teknolojisi tamamiyle perde duvar üzerine kurulan bir sistem değil çok sayıda kolon mevcuttur.(Bu kolonların perde olarak değerlendirilmesi için Lkısa/Luzun=1/7 olması gerektiği bilinmektedir.).Tünel kalıp teknolojisi bina ağırlık merkezi ve rijitlik merkezinin(exantriklik) çakışması için geliştirilmiş ve yanal deprem etkilerinin taşıyıcı sistem tarafından karşılanması amaçlanmıştır.Bunun yanında işçilik gideri,inşaat malzeme gideri ve en önemli zaman anlamında büyük bir gelişmedir.Ancak bu teknolojinin kullanılması bize her açıdan kolaylık getirse de biliyorsunuz ki;Hızlı yapılan işin getirdiği hata miktarı da artar (Eğer yeteri kadar kontrol edilmezse ve bu bizim ülkemizde ne kadar ciddi bi sıkıntı bunu hatırlatmaya gerek yok).Tünel kalıpta en çok dikkat edilmesi gereken hususlar
1-Kotlar
2-Donatı düzenlemesi(Etriye ve çirozların perde gövde bölgesinde ve perde başlık bölgesinde ne kadar sıklıkta ve nasıl yerleştirilmesi gerektiği v.b)
3-Betonlanma sırası ve sonrasındaki yapılması gerekenler(bkz. TS500)
4-Elektrik kasa,boş boru yerleri v.b
5-Mekanik pimaj,süzgeç,sıhhi tesisat yerleri v.b
6-En önemlisi de birçoğumuzun sıklıkla karşılaştığı rezervasyonların yerinde olmadığı veya exantrikliği
v.b gibi birçok dikkat edilmesi gereken husus sıralanabilir.
ferdimandal isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 26-04-2007, 22:25   #27 (permalink)
Yeni Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
ben inşaat mühendisliği 4. sınıf öğrencisiyim tünel kalıp projesi ve uygulamasıyla ilgili deneyimi olan inşaat mühendisleri aranıyor her yerde.. ama biz okulda bunu dersini görmüyoruz kendimi geliştirmek istiyorum bu konuda.. bunula ilgili hesaplama yapan bi program varmı veya gerekli dökümhanları nasıl bulabilirim.. yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim..
muzur isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-03-2008, 17:19   #28 (permalink)
Yeni Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
slm herkese ben yapı öğretmenliği bölümünde okuyorum ve son sınıftayım.bitirme ödevi olarak modern kalıp sistemleri aldım. bana bu konunda var olan bilgilerinizi aktarırsanız sevinirim.adaresim [Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için TIKLAYIN...]
hllczrl isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 19-08-2008, 22:28   #29 (permalink)
Yeni Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
Alıntı:
korray Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Dekapaj 'a

Şu an Rusyadaki ,Tunel kalıpla yapılacak bir bina için Statik çalışmalarımı surdurmekteyim. Imalatta sorunlar çıkmaması için nelere dikkat etmeliyim bana yardımcı olurmusunuz? Tabiki bir ton şey vardır ama önemli , dikkat edilmeyen , hep karşılaşılan hatalar muhakkak oluyordur Bunlardan bir kaçını buraya yazarsanız . En azından bizim hazırladıgımız projede çok sorunla karşılaşmazlar!

Teşekurler
İYiçalışmalar
Tünel kalıp sistemi kullanılan bir toplu konut şantiyesinde staj yapıyorum.Kalıp sistende en çok karşılaştığımız sorun perde duvarların ölçülerindeki farklılık.Örneğin perdenin üst kalınlığı 20 cm iken alt kalınlığı 22-23 cm olmuş.Bunun nedenide ya düzgün şakül alınmamasıdır yada kalıpların montesi ve sökülmesi sırasında vincin kalıpları sert şekilde zemine oturtmasıyla kalıpların kafes yapısının bozulmasıdır. kalıpların üretilmesi için düzenlenen projede sorun olmasa dahi inşa esnasında bu tür problemler oluşabiliyor.Yani önemli olan kalıp kullanılmaya başlandığından itibaren ustaları sıkı bir şekilde kontrol etmek gerekiyor.
vipercup isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 22-10-2008, 18:16   #30 (permalink)
Yeni Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
selam arkadaşlar... Bana tünel kalıpların beton dökümü sonrasında yapılması gerekenlerin teknik şartname olarak nereden bulabileceğimi yazabilirseniz sevinirim. teşekkürler....
dikmen06 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

Seçenekler
Stil