![]() |
|
||
|
|||||||
Konu : Radye Temel Konusunda ( Yardım) |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 (permalink) | ||
|
Konu Yöneticisi
|
Probina'da 4 katlı bir konut yapısında Kirişsiz Radye Temel Modellemeye çalışıyorum. Yardım menüsünde anlatıldığı şekilde temeli modelledim. (Sabit hesap aksları vs...) Fakat çıkan donatılar 13 fi 50 /15 gibi devasa değerler... Döşemeyi gereği kadar parçalara bölerek, bütün temeli tek bir döşeme olacak şekilde ve büyük birkaç döşeme olacak şekilde 3 farklı modelleme yaptım. Hiç birinde de o büyük donatı alanlarından kurtulamadım... 40 cm döşeme kalınlığı var... Ondan yapıyor olabilir mi? Bi yardım ederseniz sevinirim... Not : Eğer gerekli olursa modeli yükleyebilirim fakat (ilk etapta) eğer varsa pratik önerilerinizi bekliyorum... İyi Çalışmalar...
Mühendis : Ulum-i riyaziyeden, ecsamın eşkalinden ve mesafelerin ölçülmesiyle her nev’i ebniye ve sairenin sureti tertib ve tesisi ile memur alim... Sözde Ermeni Soykırımı Yasa Tasarısına Tepki için Güzel Fikirleriniz Gerekiyor [Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için TIKLAYIN...] Konu Raphsody tarafından (08-11-2006 Saat 08:05 ) değiştirilmiştir. | ||
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Konu Yöneticisi
|
[Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için TIKLAYIN...]
İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...
Mühendis : Ulum-i riyaziyeden, ecsamın eşkalinden ve mesafelerin ölçülmesiyle her nev’i ebniye ve sairenin sureti tertib ve tesisi ile memur alim... Sözde Ermeni Soykırımı Yasa Tasarısına Tepki için Güzel Fikirleriniz Gerekiyor [Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için TIKLAYIN...] |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) | |
|
Paylaşımcı Üye
|
Alıntı:
Projeyi isterseniz idede çözüp deneyebilirim isterseniz... | |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Konu Yöneticisi
|
İde'nin lisanslı kullanıcısı değilim... Haliyle program da elimde yok... İde'de çözüm çıktılarını alamayacağım için işime yaramaz... Artı benim için kısa bir yol önerdiğiniz... efektif, uzun vadede bir çözüm değil. Yine de teşekkür ederim...
Programın bir açığı mıdır bu olay anlayamadım gitti... Probina kullanan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim...
Mühendis : Ulum-i riyaziyeden, ecsamın eşkalinden ve mesafelerin ölçülmesiyle her nev’i ebniye ve sairenin sureti tertib ve tesisi ile memur alim... Sözde Ermeni Soykırımı Yasa Tasarısına Tepki için Güzel Fikirleriniz Gerekiyor [Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için TIKLAYIN...] |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Konu Yöneticisi
|
Teşekkür ederim gördüm. Fakat o önerdiğiniz Donatı sil - Güncelle yöntemiyle olmuyor... Yine donatılar aynı çıkıyor... Donatı çapı seçim tablosunu da kontrol ettim, olmuyor bir türlü... Benim program ayarlarımdan olabilir mi acaba???
Mesela "Donatı alanı yeterli gelmezse şu çapta donatı seç" gibi bir ayar var mı???
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Paylaşımcı Üye
|
Şimdi çok şaşırdım işte aynı sizin yüklediğiniz dosyayı açıp bu işlemleri yapınca sizde ve bende farklı donatı seçmesi ayarlarımızda bi farklılık olduğunu gösteriyor. Benim bildiğin sadece o tarif ettiğim yerde var donatı seçimi. Size şimdilik önerebileceim bu sefer aksı değilde donatı seçip sağ tıklayıp özellikler i seçin. Ve aşağıdaki donatıları elle tek tek düzeltin. Bu proje de aks sayınız az olduğu için zamanınızı çok almaz. Bu projelik bi çözüm ama. Daha sonra soldaki Yapı Ağacı kısmından hesap aksını seçip sağ tıklayıp döşeme hesaplarını seçin ve hesap yaptırın önünüze gelen rapordan kurtarmayan döşeme olup olmadığını kontrol etmeyi unutmayın.
Sizin projenizden benim programın verdiği çözümdür. PLAK DOSEME HESAPLARI RAPORU NOTASYON: d/h = Döseme Etkili/Toplam Derinligi (d=h-paspayi) g/q = Sabit/Hareketli Yük (Yük Faktörü Uygulanmamis) L1 = Dösemenin Aks Dogrultusundaki Genisligi L2 = Döşemenin Aks Dogrultusuna Dik Genisligi C = Moment Katsayisi M=C p / L^2 M-ack = Tasima Gücü Tasarim Açiklik Momenti M-mes = Tasima Gücü Tasarim Mesnet Momenti Mc = Dengelenmis Mesnet Momenti As = Donati Alani (Gerekli/Saglanan) Malzeme: C30 / BC III Hesap Aksi: X1 -- Kat: 0 (Sonlu Elm. Aksı) ------------------------------------------ h M-ust As-ger As-sag d M-alt (ust/alt) (ust/alt) D O N A T I L A R (cm) (t.m) (cm2) (cm2) ---------- ---------- ---------- ---------- --------------------- 40.0 24.57 20.45 21.21 UstDuz: ø18/12 (U1) 35.5 5.95 6.21 6.54 AltDuz: ø10/12 (A1) Hesap Aksi: Y1 -- Kat: 0 (Sonlu Elm. Aksı) ------------------------------------------ h M-ust As-ger As-sag d M-alt (ust/alt) (ust/alt) D O N A T I L A R (cm) (t.m) (cm2) (cm2) ---------- ---------- ---------- ---------- --------------------- 40.0 25.59 21.36 23.13 UstDuz: ø18/11 (U1) 35.5 1.14 6.21 6.54 AltDuz: ø10/12 (A1) Hesap Aksi: Y2 -- Kat: 0 (Sonlu Elm. Aksı) ------------------------------------------ h M-ust As-ger As-sag d M-alt (ust/alt) (ust/alt) D O N A T I L A R (cm) (t.m) (cm2) (cm2) ---------- ---------- ---------- ---------- --------------------- 40.0 15.92 12.85 13.99 UstDuz: ø14/11 (U1) 35.5 5.45 6.21 6.54 AltDuz: ø10/12 (A1) Hesap Aksi: Y3 -- Kat: 0 (Sonlu Elm. Aksı) ------------------------------------------ h M-ust As-ger As-sag d M-alt (ust/alt) (ust/alt) D O N A T I L A R (cm) (t.m) (cm2) (cm2) ---------- ---------- ---------- ---------- --------------------- 40.0 17.15 13.89 13.99 UstDuz: ø14/11 (U1) 35.5 4.76 6.21 6.54 AltDuz: ø10/12 (A1) |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Konu Yöneticisi
|
Sağol... Olmazsa buradaki donatı alanlarına göre çıktıları değiştiririm... Yapı ağacı kısmından donatılar kurtarmıyor gösteriyor ama, 1 mt açıklıklı döşeme hesabı yaparsam sanırım kurtulabilirim bu işten...
İlgilendiğin için tekrar teşekkürler... İyi Çalışmalar...
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Paylaşımcı Üye
|
O zaman benim gönderdiğim raporla sizin alacağanız raporda da farklılıklar var demektir. Ben bu ihtimal üzerinde durmamıştım. Yani momentlerimizde de farklılık olması hesap yöntemlerinin de farklı olduğunu gösteriyor. Ama aklıma gelen yöntem bu kadar. Tavsiyem gerekli as ve sağlanan as yi kontrol etmeniz.Son olarak tarif ettiğim yerde döşemenin altında bide temeller var ordaki çaplarada bi bakın isterseniz son çırpınışlar olarak. Bide o tablodan (Hem temel hem döşeme) fi(50) işaretini kaldırarak donatıları silerek yeniden günelleyin donatıları.Size de iyi çalışmalar ve kolay gelsin.
Konu onurtunaboyu tarafından (08-11-2006 Saat 10:19 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Üye
|
Probina, proje parametrelerindeki malzeme sayfasında belirtilen "döşeme" çapları yeterli gelmediği takdirde, direk 50'lik donatı seçebiliyor. Burada kapatılan çapları açmak işe yarayabilir. Daha sonra donatıları sil ve güncelle demek gerekiyor.
Ayrıca kirişssiz radyede sabit bant kullanılıyorsa integral hesap aksı kullanmak da moment değerlerini düşürüyor. Ya da hesap akslarına sonuçları aktarırken kolon düğüm noktalarını dahil etme, ortalama yap gibi seçenekler kullanılabilir. Wood-Armer kutucugunun da işareti kaldırılırsa daha küçük değerler alınır. |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|