-
Yeni Üye
probinada poligon kolon
arkadaslar merhaba..
probinada poligon kolon uygulamasını yeni ögrendim ve tam anlamıyla uygulayamıyorum.. sorun su ki kolonun cizimini yapıyorum tamam ama donatı hesabını yapamıyorum..yani program kendisi otomatik olarak kolonun sadece köselerine donatı koyuyor dolayısıyla donatı capı cok kalın cıkıyor bunu nasıl önleyebilirim,donatı sayısını nasıl ayarlıcamı bulamadım..poligon kolon cözümü ve donatı secimi hakkında bilgisi olan varsa ve benimle paylasırsa cok sevinirim..
iyi calısmalar.. BURCU GULMEZ
-
-
Onursal Üye
poligon kolon hesabı yapmadan önce ilgili kolona ait donatıları grafik editör yardımı ile girmelisiniz
yani ilgili kolona sağ tıklayın kolon hesabı değin daha sonra açılan pencerede donatıları girebilirsiniz gerek donatı listesi yardımı ile gerekse soldaki kolon şekli üzerinde
-
-
Yeni Üye
-
-
Üye
Şimdi probinada poligon kolon kullanmak bence ölüm ayrı ayrı iki kolon girsen daha mantıklı olur. Bu stacı arkdaşlar stanın neresine güveniyor algılamakta sıkıntım var ama ( Staad por yu almış kopyalamışlar
) )
-
-
Yeni Üye
-
-
Katılımcı Üye
sayın h.kumral!
açıklamanızı rica etsem biraz daha açarmısınz.yani poligon kolonda aynı sıkıntıları bende yaşıyorum L kolon tarifledim kollar 150cm genişlik 25cm. ama donatılandıramadım...
2.olarakta kolon kapasite analizleri hakkındaki bilgilerinizi paylaşırmısınız.nelere dikkat etmek lazım kıstaslar ne olmalı..saygılar....
-
-
Paylaşımcı Üye
poligon kolonlarda donati yerlesimi
Sn meslektaşım,
poligon kolonu modelledikten sonra, ifade ettiğiniz gibi analiz den sonra sadece
köşelere donatı koyduğunda, yapmanız gereken,
her kenardaki donatı çiftinin ilkine sol tıklayıp bırakmadan 2. donatıyı saat ibresinin tersi yönünde gösterdiğinizde; size bu kenara kaç donatı istediğinizi gösteren bir bilgi gelecektir (defult 1 tane), bu şekilde her kenarı dönerek kaç tane donatı istiyorsanız seçip tamamladıktan sonra donatı hesabını yaptırdığınızda seçmiş olduğunuz donatıların analizini yaptırmış olacaksınız.
selamlar.
G.KÖSE
-
-
Deneyimli Üye
arkadaşlar programlarını övüp duruyorlar iyi güzelde her programın diğerine göre üstünlüğü war kimilerinin çok güvendiği stanın size onlarca analiz esnasındaki kabul hatalarını sayabilirim.aynı zamanda probinanın da onlarca analiz hatasını sayabilirim. ozaman naptık sorunu hallettik. bırakın artık program kapıştırmasını sıkıldık artık.
-
-
Onursal Üye
buyrun arkadaşlar orion kullanım kılavuzu sayfa 49-50 poligon kolonlar
http://www.4shared.com/file/36374176...ified=fb5fbe7c
-
-
Yeni Üye
Bu sayfada verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Sn. G. KÖSE nin tarifi uygulanabiliyor.
-