cevabı alttaki başlıkta verdim.mukavim Nickli Üyeden Alıntı
http://www.insaatforumu.com/forum/showthread.php?p=2384
sta4cad 9 versiyonda gerekli yönetmelik güncellemeleri yapılabiliyor mu?
şu an sta4cad v.12 kullanılıyor sta4cad 9 versiyonu ile yönetmelik farklılıkları var mı?
cevabı alttaki başlıkta verdim.mukavim Nickli Üyeden Alıntı
http://www.insaatforumu.com/forum/showthread.php?p=2384
STA4 v9 kullanan bütün kullanıcıların hemen hemen büyük bir kısmı korsan kopya (crackli) bu nedenle yeni deprem yönetmeliğinin ön gördüğü pek çok düzeltmeyi yapmıyor. Bu nedenle v9 ile ilgili problemleri yanıtlamak istemiyorum, lütfen yanlış anlamayın!
Saygılarımla.
merhaba sta4cad de yığma yapı çözebilirmiyiz çözebilirsek nasıl çözeriz kısaca açıklıyabilirmisiniz. bilgilerinizi paylaştığınız için tesekürler
Teorik olarak yığma yapı çözmek mümkün degil, çünkü program çok katlı betonarme yapıların tasarımı ve dizaynına izin veriyor, yığma yapılar bir takım benzeşmeler yapılarak her nekadar çözülüyor densede (çapraz ve ucları mafsallı kirişler tanımlamak) kesin çözüm sayılmaz.
Saygılar.
sta4cad v12 de temellerde minimum pursantajı bir türlü ayarlayamıyorum bizim belediye 0.003 istiyor ben 0.0035 yapıyorum sta4cad illaki 0.0023 alıyor bunu nasıl ayarlayabilirim acaba şimdiden teşekkürler
Temel opsiyon bölümünden ayarlaya bilirsiniz.
Saygılar.
Bir problemim var sta4cad programında proje transferi bölümünden dwg tersferi yapıyorum ama ölçek problemi yaşıyorum birde gelen kolonları poligon olarak algılıyor saygılar....![]()
Bir problemim var sta4cad programında proje transferi bölümünden dwg tersferi yapıyorum ama ölçek problemi yaşıyorum birde gelen kolonları poligon olarak algılıyor saygılar....![]()
Sayın Cesurr,
Çagırdığın dwg dosyasi 1/50 ölçek mantığına göre çizilmiş olmalı, daha sonra bu dosyanin içindeki kolon ve aks layerlarını stabil olarak dogrulayın yani kolonların hepsi "kolon" layerinda, akslar ise "aks" layer adi altinda olmali, daha sonra "rectangel" çizilmiş olabilme ihtimaline karşı bütün kolonlari "explode" komutu ile patlatin! artik transfer için dwg dosyamiz neredeyse hazir. Son olarak "wblock" komutu yardımıyla bir kenari ayirdığınız kolon ve aksları "wblock" komutu altindaki "select object" butonuna basip seçiniz ve "ok" yapip dosyayi bilinen bir yere kayıt edin. Sonra bu hazırladiğiniz dosyayi sta4 de artık okutabilirsiniz.
Saygılarımla.
Paylaş