sta-4 cad öğrenmek için için kitap ve benzeri döküman arıyorum. yardımcı olabilirmisiniz ?
Kolon ve perde ayrımı sistem kendisi zaten yapıyor, sadece bodrum katlarda perdeyi kiriş menusunden girmenizde yeterli olur, diger katlardada girebilirsiniz, fakat poligon perdelerinizi poligon kolon olarak girmenizde fayda var çünkü sistem ozaman poligon kolonun atalet momentlerini dikkate alır zira perde girerek yaparsanız o zaman eleman bazında rijitlik dikkate alıncağından biraz güvensiz tarafta kalırsınız!
Radye temeller içinde şu söylene bilir öncelikle kolon kalınlığının en küçük boyutundan küçük temel kalınlığı seçmeyin derim, daha sonra mesh aralıklarının 1mt altında çözün, her iki bölgede Ks ve Ko göre hesap yaparsanızda, bu durumdada yapının dört bir kenarının boş olduğu (bitişik nizam olmadığı) hallerde kullanırsanız emniyet gerilmesi açısından biraz ekonomi sağlarsınız, kolonlarda etkili zımabalama kalınlığı kontrolleri mutlaka yapılmalıdır, ketisin yetersiz olduğu durumlarda (%2-3) donatı ile karşılayın %5 aşan durumlarda ise muhakkak kesit yüksekliğini arttırmalısınız!
Saygılarımla.
M.BOZA
civil engineer
sta-4 cad öğrenmek için için kitap ve benzeri döküman arıyorum. yardımcı olabilirmisiniz ?
sta4 cad cd sinin içerisinde sta4cad i yazanlardan biri sesli ve görüntülü olarak programı yavaş yavaş anlatıyor bütün detaylarılyla.bende böyle öğreniyorum.iyi geceler
Unutmayın program sadece yapabilecekleriyle sınırlı daha fazlası için zorlamayın!!!
M.BOZA
civilengineer
STA4-CAD ile radye temel hesaplarında hem beton ve hem de donatı kesit ve miktarları, ideSTATİK ve ProBİNA daki sonuçlardan oldukça fazla çıkmaktadır. Üstelik bu fazlalık gözardı edilecek miktarda da değildir. Konu ile ilgili açıklamayı sitede, detay bilgileri de mail adresime iletirseniz sevinirim. Saygılar...
Yöneticiden uyarı : Forum Kurallarını okuyunuz. maile bilgi istemek yasaktır bilgileri burda paylaşınız.
Konu MahmutAy tarafından (14-05-2006 Saat 10:07 ) değiştirilmiştir.
STA-4 CAD de aralarındaki açı farkı 90 dereceden küçük kirişlerin açılımlarını sürekli kiriş olarak çizdiremiyorum. Bu konu hakkında bili verirseniz sevinirim.
yanılmıyorsam aynı aks üzerinde olmayan kirişlerden baksediyorsunuz. bir normal aks ve bir de eğik aks var anladığım kadarıyla. bildiğim kadaraylıda bu mümkün değil
Ben tam tersini düşünüyorum ve daha öncede başıma geldi. Lisanslı idecad kullanıyorum. Daha önce ruhsat aldığım iki projede plak radye donatısı ø16/10 alt ve üst donatı verdi, bir dünyada ilave donatı çıkardı onlarda ø16 ydı ama aralıkları 10 ve 20 arasıydı. Donatıyı saçma ve fazla bulduğum için ide ile görüştüm . Sadece daha yeni bir versiyon cd sini vermekle yetindiler. Bu versiyonda radye donatı hesabı daha farklı yöntemle yapıyor dediler. Ve üşenmeden aynı sistemi 5.493 versiyonunda yeniden girdim ve çözdüm fakat sonuç değişmedi. Aynı projeyi sta da çözdürdüğümüzde donatı aralıkları 16 cm ye kadar çıktı. Piyasada en fazla donatı hesaplayan program ide (özellikle etriye ve gövdelerde çok fazla) . aynı proje farklı programlarda farklı sonuçlar veriyor. Buda kullandığımız programların vahamiyetini birkez daha ortaya koyuyoranttkp Nickli Üyeden Alıntı
Bugüne kadar başıma böyle birşey gelmedi çöümlemeler modelin doğruluğuyla ilgilidir. Çözümleyemediğiniz projeleriniz varsa burda paylaşın bir bakıp inceleyeyim.
Saygılarımla.
sn boza,sta4 cad den autocad e aktardığım çizimde donatı çapları fi yerine ? şeklinde çıkıyor,bunun bi çözümü varmı,ben sta4cad 9 versiyonu ve autocad 2002 kullanıyorum....
Paylaş