+ Konu Cevaplama Paneli
1. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var
1 2 3 SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 24

Konu: Hızlı Tren Projesi - Resimli Anlatım

Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0

Hızlı Tren Projesi - Resimli Anlatım

( ulaştırma staj resimlerim)

merhaba arkadaşlar, ben şantiyeye geldiğimde Taşeron firmalarca yapılmış polatlı mevkinden km 340 beylikova mevkine yaklaşık 180 km granıt kırıgı taşınarak yapılan alt yapı teslim alınmıştı üstteki resimde altyapının tamamlanmış halini görüyorsunuz.

Altyapının kesit görüntüsü doğal zeminin dayanıksızlığından altyapı maliyeti çok ciddi maliyetlere ulaşmıştır.

Bu resimde gördüğümüz alet fnisher kenarda gördüğümüz tapografların nivolarla yerleştirdiği ofset kazıklarından duyargaları sayesinde kot alarak yolun subbalast kısmını dökmektedir, asfalt yollardanda tanıdık olduğumuz bu alet elektronik donanımı sayesinde yola balıksırtı dediğimiz binde 5 lik eğimide vermektedir.

fnisher ın baska bir görüntüsü ( 2 fnisher günde yaklaşık 10 km cift kademeli balast dokmekteydi)

2 katmanlı subbalast döküldükten sonra viper(24 tonluk tekerlekli) ve tamburlu silindirle pas edilmiş güzergah görünümü

viper ve tamburlu silindirler ( ismi gecti yukleyım dedım)

ÜST YAPIDAN DA 2-3 KARE

arkadaslar yukardaki resimlerde stok ( ambar) sahasında balastın vagonlara yuklenmesini ve henüz burajı bıle yapılmamıs raylarda ılerleyısını kılılt sıstemlı ozel vagonların ıstenılen bosluklarda tren hareket halındeyken balastı bosaltmasını ve traversın uzerını orterek buraja hazırlamasını goruyoruz
    atlamayım burajı yapılmamıs travers ve ray dızısını de goruyoruz

Normal ekskavatörlerin rayda gidebileninden bir sisteme hidrolik kıskaçlar takılarak travers tutucu haline getirilmiş hifer firmasının makinalarını ve traversı nasıl yerlestırdıgını goruyorsunuz ayrıca son resımde traversın ıcındekı donatıları ve cekmeye karsı alınan dıger sekılsel onlemlerıde gorebılırsınız

ARKADASLAR KONUYA ILGI OLURSA RAY DOSENMESI AHTTA LABARATUVAR CALISMALARINI NUKLEER TESTLER VB DE RESIMLERIYLE EKLEYEBILIRIM 600 KADAR RESIM CEKTIM
    Konu engin_kom tarafından (17-09-2006 Saat 23:01 ) değiştirilmiştir.

2. The Following 10 Users Say Thank You to engin_kom For This Useful Post:

celalsungu (16-12-2008), deu_baris (05-08-2008), Engin A. (01-10-2009), firikazoyd (11-09-2008), halukçu (08-04-2009), kral 61 (11-09-2008), selkac (21-03-2008), serdar_perwer (25-03-2009), tefani (21-01-2009), yigido (25-03-2009)

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    16
    çok saol.her ne kadar ilk kez görsem ve çok fazla şey anlamasam da emeğine sağlık.
    bizim demiryolu hocamız baya bi çeken ve çekilenlerin üstünde duruyo neden bukada ilgilinmemzi gerkiyor ki araçların çalışma prensipleriyle?sonuçta o mekanizmayı ben tasarlamayacağım hala yol yapımına geçemedik de önemi nedir bir de size sorayım dedim.
    acaba onların çalışma prensibine dayanarak mı yol tasarlıyoruz? kurblar ,eğimler ws...
    ilginize ve bilginize sonsuz teşekkürler,betül...

Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0
    sevgili betül emin ol bende aynı şeyleri düşünüyorum ama biliyorsun burası türkiye eğitim sistemimizi irdeleme şansımız yok bende bu yüzden kendi şansımı zorlamaya çalışıyorum elimden geldiğince böyle büyük projelerde bulunup öğreniyorum küçük şeylerde olsa!

demiryoluyla ilgili geniş arşivlerim var arkadaşlar sorularınız olursa pm mesaj atabılırsınız!

Kıdemli Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0
    TeŞekkÜr Ederİz Tam Olark Bu ÇaliŞma Nerde Yapiliyor Acaba?
    İnŞallah TÜm TÜrkİyede Yapilir.İlk Etapta BÜyÜk Şehİrler Arasinda Hizli Tren UlaŞimina İhtİyacimiz Var...

Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0
    Alıntı mimlioenel Nickli Üyeden Alıntı
    TeŞekkÜr Ederİz Tam Olark Bu ÇaliŞma Nerde Yapiliyor Acaba?
    İnŞallah TÜm TÜrkİyede Yapilir.İlk Etapta BÜyÜk Şehİrler Arasinda Hizli Tren UlaŞimina İhtİyacimiz Var...
    sevgili arkadasım benım cektıgım fotograflar yaklasık 100 km lik bir alan

proje istanbul ankara arası yapılan hızlı tren projesının devam eden ankara -eskişehir ayağı

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    5
    cok teşekkurler ellerine sağlık. elinde sanat yapılarıyla ilgili foto ve bi,lgi varsa onlarıda paylaşırsan cok sevinirim.

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0
    ENGİN KARDEŞİM
    BANA ACİL BU STAJ DOSYANI GÖNDERİRMİSİN
    ÇOK LAZIM
    FOTOLARDA İSMİN YAZIYOR BURADAN ALAMADIM
    BİRAZ FOTO VE YAZI İSTYİYORM
    ACİL LÜTFEN herkan50@gmail.com
    bekliyorum

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    1
    projenın autocad çizimleri varsa elindesekkue onlarıda koyabılırımısn arkadsım.teşekkur

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    2
    bende bu ank-ist hızlı tren hattının sincan-esenkent bölümünde çalıştım. Herhangi bir isteğiniz olursa

Paylaşımcı Üye merahli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    1

Alıntı engin_kom Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ( ulaştırma staj resimlerim)

ARKADASLAR KONUYA ILGI OLURSA RAY DOSENMESI AHTTA LABARATUVAR CALISMALARINI NUKLEER TESTLER VB DE RESIMLERIYLE EKLEYEBILIRIM 600 KADAR RESIM CEKTIM
    sn. engin_kom,

son dönemde ülkemizde gerçekleştirilen en büyük ulaştırma projesi hızlı tren. imalat resimlerini kabaca başlıklandırıp dosyalara böldükten sonra zipleyip ekleyebilirseniz, böyle bir paylaşımla foruma çok büyük katkı sağlamış olacaksınız, birçok arkadaşımızın işine yarayacak şüphesiz. ellerine sağlık iyi paylaşım...
    Konu merahli tarafından (12-12-2007 Saat 09:22 ) değiştirilmiştir.

+ Konu Cevaplama Paneli