![]() |
|
||
|
|||||||
Konu : Hızlı Tren Projesi - Resimli Anlatım |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 (permalink) | ||
|
Üye
|
Hızlı Tren Projesi - Resimli Anlatım
( ulaştırma staj resimlerim) [Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için TIKLAYIN...] merhaba arkadaşlar, ben şantiyeye geldiğimde Taşeron firmalarca yapılmış polatlı mevkinden km 340 beylikova mevkine yaklaşık 180 km granıt kırıgı taşınarak yapılan alt yapı teslim alınmıştı üstteki resimde altyapının tamamlanmış halini görüyorsunuz. [Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için TIKLAYIN...] Altyapının kesit görüntüsü doğal zeminin dayanıksızlığından altyapı maliyeti çok ciddi maliyetlere ulaşmıştır. [Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için TIKLAYIN...] Bu resimde gördüğümüz alet fnisher kenarda gördüğümüz tapografların nivolarla yerleştirdiği ofset kazıklarından duyargaları sayesinde kot alarak yolun subbalast kısmını dökmektedir, asfalt yollardanda tanıdık olduğumuz bu alet elektronik donanımı sayesinde yola balıksırtı dediğimiz binde 5 lik eğimide vermektedir. [Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için TIKLAYIN...] fnisher ın baska bir görüntüsü ( 2 fnisher günde yaklaşık 10 km cift kademeli balast dokmekteydi) [Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için TIKLAYIN...] 2 katmanlı subbalast döküldükten sonra viper(24 tonluk tekerlekli) ve tamburlu silindirle pas edilmiş güzergah görünümü [Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için TIKLAYIN...][Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için TIKLAYIN...][Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için TIKLAYIN...] viper ve tamburlu silindirler ( ismi gecti yukleyım dedım) ÜST YAPIDAN DA 2-3 KARE [Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için TIKLAYIN...][Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için TIKLAYIN...][Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için TIKLAYIN...][Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için TIKLAYIN...] [Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için TIKLAYIN...] arkadaslar yukardaki resimlerde stok ( ambar) sahasında balastın vagonlara yuklenmesini ve henüz burajı bıle yapılmamıs raylarda ılerleyısını kılılt sıstemlı ozel vagonların ıstenılen bosluklarda tren hareket halındeyken balastı bosaltmasını ve traversın uzerını orterek buraja hazırlamasını goruyoruz atlamayım burajı yapılmamıs travers ve ray dızısını de goruyoruz [Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için TIKLAYIN...][Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için TIKLAYIN...][Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için TIKLAYIN...][Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için TIKLAYIN...] Normal ekskavatörlerin rayda gidebileninden bir sisteme hidrolik kıskaçlar takılarak travers tutucu haline getirilmiş hifer firmasının makinalarını ve traversı nasıl yerlestırdıgını goruyorsunuz ayrıca son resımde traversın ıcındekı donatıları ve cekmeye karsı alınan dıger sekılsel onlemlerıde gorebılırsınızARKADASLAR KONUYA ILGI OLURSA RAY DOSENMESI AHTTA LABARATUVAR CALISMALARINI NUKLEER TESTLER VB DE RESIMLERIYLE EKLEYEBILIRIM 600 KADAR RESIM CEKTIM Konu engin_kom tarafından (17-09-2006 Saat 22:01 ) değiştirilmiştir. | ||
|
|
|
| The Following 9 Users Say Thank You to engin_kom For This Useful Post: | celalsungu (16-12-2008), deu_baris (05-08-2008), firikazoyd (11-09-2008), halukçu (08-04-2009), kral 61 (11-09-2008), selkac (21-03-2008), serdar_perwer (25-03-2009), tefani (21-01-2009), yigido (25-03-2009) |
|
|
#2 (permalink) |
|
Yeni Üye
|
çok saol.her ne kadar ilk kez görsem ve çok fazla şey anlamasam da emeğine sağlık.
bizim demiryolu hocamız baya bi çeken ve çekilenlerin üstünde duruyo neden bukada ilgilinmemzi gerkiyor ki araçların çalışma prensipleriyle?sonuçta o mekanizmayı ben tasarlamayacağım hala yol yapımına geçemedik de önemi nedir bir de size sorayım dedim. acaba onların çalışma prensibine dayanarak mı yol tasarlıyoruz? kurblar ,eğimler ws... ilginize ve bilginize sonsuz teşekkürler,betül... |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Üye
|
sevgili betül emin ol bende aynı şeyleri düşünüyorum ama biliyorsun burası türkiye eğitim sistemimizi irdeleme şansımız yok bende bu yüzden kendi şansımı zorlamaya çalışıyorum elimden geldiğince böyle büyük projelerde bulunup öğreniyorum küçük şeylerde olsa!
demiryoluyla ilgili geniş arşivlerim var arkadaşlar sorularınız olursa pm mesaj atabılırsınız! |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) | |
|
Üye
|
Alıntı:
proje istanbul ankara arası yapılan hızlı tren projesının devam eden ankara -eskişehir ayağı | |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yeni Üye
|
ENGİN KARDEŞİM
BANA ACİL BU STAJ DOSYANI GÖNDERİRMİSİN ÇOK LAZIM FOTOLARDA İSMİN YAZIYOR BURADAN ALAMADIM BİRAZ FOTO VE YAZI İSTYİYORM ACİL LÜTFEN [Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için TIKLAYIN...] bekliyorum |
|
|
|
|
|
#10 (permalink) | |
|
Paylaşımcı Üye
|
Alıntı:
son dönemde ülkemizde gerçekleştirilen en büyük ulaştırma projesi hızlı tren. imalat resimlerini kabaca başlıklandırıp dosyalara böldükten sonra zipleyip ekleyebilirseniz, böyle bir paylaşımla foruma çok büyük katkı sağlamış olacaksınız, birçok arkadaşımızın işine yarayacak şüphesiz. ellerine sağlık iyi paylaşım... Konu merahli tarafından (12-12-2007 Saat 08:22 ) değiştirilmiştir. | |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|