Go Back   Yapısal.Net > FotoYapı > Ulaştırma

Konu : Hızlı Tren Projesi - Resimli Anlatım

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17-09-2006, 20:46   #1 (permalink)
Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

Download/Ekleme Bilgileri
Downloads: 0
Uploads: 0

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
Hızlı Tren Projesi - Resimli Anlatım

( ulaştırma staj resimlerim)

[Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için TIKLAYIN...]
merhaba arkadaşlar, ben şantiyeye geldiğimde Taşeron firmalarca yapılmış polatlı mevkinden km 340 beylikova mevkine yaklaşık 180 km granıt kırıgı taşınarak yapılan alt yapı teslim alınmıştı üstteki resimde altyapının tamamlanmış halini görüyorsunuz.

[Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için TIKLAYIN...]

Altyapının kesit görüntüsü doğal zeminin dayanıksızlığından altyapı maliyeti çok ciddi maliyetlere ulaşmıştır.

Bu resimde gördüğümüz alet fnisher kenarda gördüğümüz tapografların nivolarla yerleştirdiği ofset kazıklarından duyargaları sayesinde kot alarak yolun subbalast kısmını dökmektedir, asfalt yollardanda tanıdık olduğumuz bu alet elektronik donanımı sayesinde yola balıksırtı dediğimiz binde 5 lik eğimide vermektedir.

fnisher ın baska bir görüntüsü ( 2 fnisher günde yaklaşık 10 km cift kademeli balast dokmekteydi)

2 katmanlı subbalast döküldükten sonra viper(24 tonluk tekerlekli) ve tamburlu silindirle pas edilmiş güzergah görünümü

[Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için TIKLAYIN...][Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için TIKLAYIN...][Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için TIKLAYIN...]

viper ve tamburlu silindirler ( ismi gecti yukleyım dedım)

ÜST YAPIDAN DA 2-3 KARE

[Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için TIKLAYIN...][Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için TIKLAYIN...][Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için TIKLAYIN...][Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için TIKLAYIN...]

arkadaslar yukardaki resimlerde stok ( ambar) sahasında balastın vagonlara yuklenmesini ve henüz burajı bıle yapılmamıs raylarda ılerleyısını kılılt sıstemlı ozel vagonların ıstenılen bosluklarda tren hareket halındeyken balastı bosaltmasını ve traversın uzerını orterek buraja hazırlamasını goruyoruz
atlamayım burajı yapılmamıs travers ve ray dızısını de goruyoruz

[Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için TIKLAYIN...][Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için TIKLAYIN...][Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için TIKLAYIN...][Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için TIKLAYIN...]

Normal ekskavatörlerin rayda gidebileninden bir sisteme hidrolik kıskaçlar takılarak travers tutucu haline getirilmiş hifer firmasının makinalarını ve traversı nasıl yerlestırdıgını goruyorsunuz ayrıca son resımde traversın ıcındekı donatıları ve cekmeye karsı alınan dıger sekılsel onlemlerıde gorebılırsınız

ARKADASLAR KONUYA ILGI OLURSA RAY DOSENMESI AHTTA LABARATUVAR CALISMALARINI NUKLEER TESTLER VB DE RESIMLERIYLE EKLEYEBILIRIM 600 KADAR RESIM CEKTIM

Konu engin_kom tarafından (17-09-2006 Saat 22:01 ) değiştirilmiştir.
engin_kom isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
The Following 9 Users Say Thank You to engin_kom For This Useful Post:
celalsungu (16-12-2008), deu_baris (05-08-2008), firikazoyd (11-09-2008), halukçu (08-04-2009), kral 61 (11-09-2008), selkac (21-03-2008), serdar_perwer (25-03-2009), tefani (21-01-2009), yigido (25-03-2009)
Alt 27-09-2006, 21:32   #2 (permalink)
Yeni Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

Downloads: 2

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
çok saol.her ne kadar ilk kez görsem ve çok fazla şey anlamasam da emeğine sağlık.
bizim demiryolu hocamız baya bi çeken ve çekilenlerin üstünde duruyo neden bukada ilgilinmemzi gerkiyor ki araçların çalışma prensipleriyle?sonuçta o mekanizmayı ben tasarlamayacağım hala yol yapımına geçemedik de önemi nedir bir de size sorayım dedim.
acaba onların çalışma prensibine dayanarak mı yol tasarlıyoruz? kurblar ,eğimler ws...
ilginize ve bilginize sonsuz teşekkürler,betül...
pinnacle isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 28-09-2006, 19:39   #3 (permalink)
Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
sevgili betül emin ol bende aynı şeyleri düşünüyorum ama biliyorsun burası türkiye eğitim sistemimizi irdeleme şansımız yok bende bu yüzden kendi şansımı zorlamaya çalışıyorum elimden geldiğince böyle büyük projelerde bulunup öğreniyorum küçük şeylerde olsa!

demiryoluyla ilgili geniş arşivlerim var arkadaşlar sorularınız olursa pm mesaj atabılırsınız!
Alt 14-10-2006, 14:09   #4 (permalink)
Kıdemli Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
TeŞekkÜr Ederİz Tam Olark Bu ÇaliŞma Nerde Yapiliyor Acaba?
İnŞallah TÜm TÜrkİyede Yapilir.İlk Etapta BÜyÜk Şehİrler Arasinda Hizli Tren UlaŞimina İhtİyacimiz Var...
mimlioenel isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 25-10-2006, 19:46   #5 (permalink)
Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
Alıntı:
mimlioenel Nickli Üyeden Alıntı
TeŞekkÜr Ederİz Tam Olark Bu ÇaliŞma Nerde Yapiliyor Acaba?
İnŞallah TÜm TÜrkİyede Yapilir.İlk Etapta BÜyÜk Şehİrler Arasinda Hizli Tren UlaŞimina İhtİyacimiz Var...
sevgili arkadasım benım cektıgım fotograflar yaklasık 100 km lik bir alan

proje istanbul ankara arası yapılan hızlı tren projesının devam eden ankara -eskişehir ayağı
Alt 29-08-2007, 09:25   #6 (permalink)
Yeni Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
cok teşekkurler ellerine sağlık. elinde sanat yapılarıyla ilgili foto ve bi,lgi varsa onlarıda paylaşırsan cok sevinirim.
cacbari isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 17-09-2007, 15:57   #7 (permalink)
Yeni Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
ENGİN KARDEŞİM
BANA ACİL BU STAJ DOSYANI GÖNDERİRMİSİN
ÇOK LAZIM
FOTOLARDA İSMİN YAZIYOR BURADAN ALAMADIM
BİRAZ FOTO VE YAZI İSTYİYORM
ACİL LÜTFEN [Linkleri görebilmeniz için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için TIKLAYIN...]
bekliyorum
MANSIZ isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-12-2007, 23:25   #8 (permalink)
Yeni Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
projenın autocad çizimleri varsa elindesekkue onlarıda koyabılırımısn arkadsım.teşekkur
sean_86 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-12-2007, 06:18   #9 (permalink)
Yeni Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder ioztelli - MSN üzeri Mesaj gönder ioztelli isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
bende bu ank-ist hızlı tren hattının sincan-esenkent bölümünde çalıştım. Herhangi bir isteğiniz olursa
ioztelli isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-12-2007, 08:16   #10 (permalink)
Paylaşımcı Üye

merahli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
Thumbs up

Alıntı:
engin_kom Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
( ulaştırma staj resimlerim)

ARKADASLAR KONUYA ILGI OLURSA RAY DOSENMESI AHTTA LABARATUVAR CALISMALARINI NUKLEER TESTLER VB DE RESIMLERIYLE EKLEYEBILIRIM 600 KADAR RESIM CEKTIM
sn. engin_kom,

son dönemde ülkemizde gerçekleştirilen en büyük ulaştırma projesi hızlı tren. imalat resimlerini kabaca başlıklandırıp dosyalara böldükten sonra zipleyip ekleyebilirseniz, böyle bir paylaşımla foruma çok büyük katkı sağlamış olacaksınız, birçok arkadaşımızın işine yarayacak şüphesiz. ellerine sağlık iyi paylaşım...

Konu merahli tarafından (12-12-2007 Saat 08:22 ) değiştirilmiştir.
merahli isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

Seçenekler
Stil