+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 5 ve 5

Konu: Hızlı tren projesinde alternatif hat

  1. #1
    Paylaşımcı Üye
    Üyelik tarihi
    03-08-2006
    Yaş
    33
    Mesajlar
    160
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    51
    Thanked 80 Times in 42 Posts

    Hızlı tren projesinde alternatif hat



    AA-Hattın Eskişehir-İstanbul bölümündeki inşaat işleri ihale sürecindeki gecikmelerden dolayı başlatılamadı. Hattın bu bölümü için Çinli CRCC-CMC ve Cengiz İnşaat ile IC İçtaş İnşaat Ortak Girişimi ile imzalanan toplam 1 milyar 270 milyon dolarlık mukaveleleri finanse etmek üzere Hazine Müsteşarlığınca, Çin Eximbank ve Avrupa Yatırım Bankası ile kredi anlaşmaları üzerindeki çalışmalar sürüyor. Bu bölümdeki çalışmaların yılbaşında başlatılması planlanıyor.
    TCDD Genel Müdürlüğü, Ankara-İstanbul arasında yoğun hızlı tren işletmeciliği yapılacağını dikkate alarak, geometrisi de düşük olan Köseköy-Gebze hattına alternatif bir güzergah belirledi. Yaklaşık 150 kilometrelik bu kesimin uygulama projeleri hazırlanıyor. Genel Müdürlüğün hazırlıklarını yaptığı çalışmada, Köseköy-Gebze hattına alternatif olarak yeni bir güzergah belirlendi. Yeni koridor, Doğançay-Söğütlüçeşme-Haydarpaşa güzergahı olarak tespit edildi. Doğançay'dan başlayacak yeni güzergah, E-5 Karayolunu takip edecek ve Otoyolun gerisindeki Kuzey koridorundan geçerek, Söğütlüçeşme'de Marmaray Demiryolu Tüp Geçişi Projesi'ne bağlanacak.
    ------------------------------------------------------------------------
    Haberin doğruluğunu bilememekle beraber AA'dan geldiğiine göre kaynağı sağlam ve doğruluğu yüksek olduğunu düşünüyorum. Ancak ülkesinin problemlerine çözüm için düşünmeye çalışan biri olarak bu hattın yerine yine eski hattın üzerinden yalova doğrultusunda bir hattın açılması hatta o hattın geriden balıkesir-bursa-yalova entegrasyonu yapılmasının buradanda deniz otobüsleriyle Tekirdağ, Bakırköy, Zeytinburnu seferleri yapılması hem stratejik hem turstik hem de ekonomik olabileceği kanısındayım bu konuda
    siz meslektaşlarım ile fikir alışverişinde bulunmak isterim.

  2. #2
    Üye
    Üyelik tarihi
    03-12-2006
    Yaş
    24
    Mesajlar
    41
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    evet bursa bursa bursa...
    yıllardır konusulan ama ekonomik belkide politik nedenlerden dolayı bi ruelu yapılamayan bursa ankara demiryolu agı bencede biran once yapılmalı...cunku bursa endustrinin kalbinin attıgı bi yer..ayrıca denize kıyısı olması da cabası...dogu illerine de demiryolu agının genişletilmesi dileğiyle....

  3. #3
    Paylaşımcı Üye
    Üyelik tarihi
    03-08-2006
    Yaş
    33
    Mesajlar
    160
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    51
    Thanked 80 Times in 42 Posts

    Hızlı tren 'çalışmaz raporu' iddiası

    TCDD Genel Müdürlüğü APK Dairesi’nden 3 uzman, hızlı treni "Ölü doğmuş proje" olarak niteledi. Uzmanlar, trenin Gebze’den sonra çalışmayacağını iddia etti.
    İnşaat Mühendisleri Odası’nan düzenlediği 7. Ulaştırma Kongresi’ne bildiri sunan, TCDD Genel Müdürlüğü APK Dairesi’nden 3 uzman, hızlı treni "Ölü doğmuş proje" olarak niteledi.
    Uzmanlar, trenin Gebze’den sonra çalışmayacağını iddia etti. Kongrenin kitabında da yer alan İshak Kocabıyık, N.Şamil Şirvan, Ömer Çelik imzalı bildiride, şu görüşler yer aldı:
    * İki hatlı olan Boğaz Tüp Geçişi, ciddi dar boğazlara neden olacaktır. Gündüz trafiği, kent içi ulaşım önceliğinde yürütüleceğinden, diğer araçlar için ancak gece iki saatlik bir zaman dilimi ayrılabilecek, dolayısıyla şehirlerarası yolcu tren geçişleri imkansız hale gelecektir.
    * Banliyöler dışında, 22 çift ana hat yolcu treni, 22 çift Adapazarı treni ve 12 çift yük treni çalışmaktadır. Yani diğer bir deyişle banliyö trenleri dışında gidiş-geliş toplam 54 tren bulunuyor. Fizibiliteye göre Ankara-İstanbul arasında hızlı tren 22 dakikada bir hareket edecek. Bunun saat başı olduğunu düşünsek bile hızlı trenle bu hattaki tren sayısı 100 trene çıkacaktır. Buna göre Gebze’den sonra tren çalışmayacaktır.
    * Yük trenleri ve taşınacak yük miktarlarıyla ilgili de ciddi anlamda bir çalışma ve öngörü bulunmamaktadır. Özellikle taşımanın yoğun olduğu Köseköy ve Halkalı’da önemli ölçüde gelir kayıpları yaşanacağı aşikardır.
    * Tüm bu olumsuzlukların işaret ettiği üzere Ankara-İstanbul Hızlı Demiryolu Projesi her noktasıyla ölü doğmuş, zaafiyetler taşıyan bir projedir. Sürdürülen hızlı tren projesi açıklanan amaçların çok uzağındadır. Üstelik projeye ilişkin ne maliyetler ne de süre ilk açıklananlar ve sonradan revize edilen rakam ve tarihlere uygun sürmemiştir. Ne zaman ne kadara mal olacağı belli değildir. Hızlı tren depo ve garlarının yapımı için daha hiçbir hazırlık yoktur.
    Hürriyet.
    ---

  4. #4
    Onur Üyesi
    Üyelik tarihi
    11-05-2007
    Mesajlar
    217
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    85
    Thanked 64 Times in 46 Posts
    Alıntı geotech Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    * İki hatlı olan Boğaz Tüp Geçişi, ciddi dar boğazlara neden olacaktır. Gündüz trafiği, kent içi ulaşım önceliğinde yürütüleceğinden, diğer araçlar için ancak gece iki saatlik bir zaman dilimi ayrılabilecek, dolayısıyla şehirlerarası yolcu tren geçişleri imkansız hale gelecektir.
    ---
    Boğaz Tüp Geçişi 2 değil 3 hatlı, 1 hat TCDD'ye ayrılmış.

  5. #5
    Onur Üyesi
    Üyelik tarihi
    11-05-2007
    Mesajlar
    217
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    85
    Thanked 64 Times in 46 Posts


    Alıntı geotech Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o hattın geriden balıkesir-bursa-yalova entegrasyonu yapılmasının buradanda deniz otobüsleriyle Tekirdağ, Bakırköy, Zeytinburnu seferleri yapılması hem stratejik hem turstik hem de ekonomik olabileceği kanısındayım bu konuda
    siz meslektaşlarım ile fikir alışverişinde bulunmak isterim.
    İstanbul-İzmir güzergahı için olabilir herhalde. Ama, İzmir hattı Bandırma'ya bağlı bildiğim kadarıyla.

+ Konu Cevaplama Paneli

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok