|
Sap 2000 de hidrolik basınçları modelleyebilirsiniz "Help" de problemler kısmında basit bir örnek var. Ancak Sadece Sap 2000 yetmez.Önce hangi tür yüklerin geldiğini anlamak gerekiyor.
Sonra yüklerin niteliklerini bilmek gerekiyor. Uniform mu Surface pressure mi. Sonra çıkan gerilmeleri değerlendirmeniz gerekiyor. Burada hesap ilkeleri kadar modelleme de önemli olacak.Shell mi solid mi modellemek gerekiyor ona karar vereceksiniz. Yani işi detaylı bilmek gerekecek.Bunların tümünü bilmek yerine Hidrolikten ve zemin mekaniğinden bildiğiniz bilgileri harmanlarsanız işiniz daha kolay olur he hatta elle çözmeniz daha yerindedir.
Hidrolik problem derken neyi kastediyorsunuz? Örneğin bir yükleme havuzu duvarına gelen yük mü,boru hidroliği mi (cebri borular) Açık kanal hidroliği mi ? Duvarlı kanal ise arkasında toprak yükü var mı yok mu? Daha açık yazarsanız cevap daha net olur.
Bence Sap 2000 i araştırmadan önce yükleme tiplerine bakın. Zaten Sap 2000 e girmeden önce aktif ve pasif basınçları hesaplamayı bilmeniz gerekiyor.
__________________
Dünle beraber gitti cancağızım, ne kadar söz varsa; düne ait. Şimdi yeni şeyler söylemek lazım.”
|