-
Yeni Üye
arkadaşlar benimde bir ödev hazırlamam gerekli ama net bir bilgiye ulaşamadım hocanın verdiği ödev ise KPÇ 32.5 , PÇ 32.5 , PÇ 40
elinde kaynağı olan birisi var ise paylaşırsa sevinirim
-
-
Katılımcı Üye
depreme dayanıklı tasarım
sayın meici depreme dayanıklı tasarım yapabilmek için deprem davranışını bilmen, deprem yüklerini bulup yük kombinasyonlarında kullanacak bilgiye sahip olman gerekli. öncelikle kalıp planı hazırlarken yapı düzensizliği oluşturmamaya dikkat etmelisin.eğer mecbursan önlemini almalısın. böyle bir konu hakkında bu ortamda çok bir şey yazılamaz. sana tavsiye edeceğim kaynaklar öncelikle yönetmelikler(deprem yönetmeliği) daha sonra da DR.MİZAN DOĞAN depreme dayanıklı tasarım kitabı. eskişehir osmangazi üniversitesi yayınlarından..
-
-
Katılımcı Üye
kolon ve tabliyeyi ayrı dökersek almamız gereken tedbirler.
SAYIN SARİDURMUŞ.. bu konuda bildiğim kadarıyla ts500 de bilgi var. kolon ile (kiriş ve döşemeyi) ayrı döktüğümüzde kolon ve kiriş birleşim noktalarında mafsal oluşma ihtimali artar. ben tümünü bir kalemde dökmek taraftarıyım. bilindiği üzere deprem yükleri bu birleşim yerlerinde karşılanır. ancak kolon ile (kiriş ve döşemenin) ayrı döküldüğü çok yapı vardır. örneğin zemin katı dükkan olan yapılarda kalıp zaiyatı yapmamak için kolon ile tabliye ayrı dökülür. bu konuda yönetmelik şunu der; EĞER KOLON İLE TABLİYEYİ AYRI DÖKECEK İSEN SOĞUK DERZE BAĞLI MAFSAL OLUŞMAMASI İÇİN ÖNLEM ALMALISIN. BU ÖNLEMLER DE ŞUDUR; DÖKTÜĞÜN KOLON ÜZERİNDEKİ BETONU DÜZ BIRAKMA. DAHA İYİ BİR KENETLENME İÇİN DİŞ OLUŞTUR.TARAK ÇEK. TABLİYE VE KİRİŞLERİ DÖKERKEN O BÖLGEYİ İYİCE TEMİZLE YIKA. GEREKİRSE EPOKSİ MALZEMESİ KULLAN. alacağın önlemler bunlar. yönetmelik seni daha iyi aydınlatacaktır.
Konu turgut inş tarafından (17-04-2007 Saat 01:49 ) değiştirilmiştir.
-
-
Katılımcı Üye
betonarme mi çelik konstürüksüyon mu?
SAYIN CÜNEYT.BAYRAK.. elimde döküman yok ancak bildiğin üzere çelik ve betonun birbirlerine göre avantaj ve dezavantajları vardır. çelik mi betonarme mi sorusu yapılacak yapıya göre değişir. bildiğin üzere bazı gökdelenler de betonarme taşıyıcı sitem üzerine çelik taşıyıcı bile vardır. bu yapacağın yapıya göre değişir. bence sunumunda beton ve çeliğim avantaj ve dezavantajlarından bahset. bunu da kapsamlı olarak inşaat mühendisliğinde verilen malzeme notları ve yönetmelikleri değerlendirerek elde edebilirsin..
-
-
Katılımcı Üye
C30 betonu veya kalıbı nedir nasıl olur..
ARKADAŞIM REDDAWN.. C30 dayanımında kalıp mı yapacaksın beton karışımı mı hazırlayacaksın. tam olarak anlamış değilim. bu dayanım da beton her yerde yapılıyor. lab. daha fazlasını da yapabilirsin. hiç olmadı bulunduğun yerdeki beton santrallerinden uygun bir karışım formülü alabilirsin. eğer kalıp hazırlayacaksan 30 mpa dayanımında beton kullan.çelik kullanma çünkü çelik dayanım standardı C HARFİ İLE GÖSTERİLMEZ.. şunu söyleyeyim. şu an türkiye de dökülen betonların %70 i C25 ve üzeri dayanımda. bunlardan C30 ve üzeri dayanıma sahip beton oranı ise %25 civarı. eskişehir de C25 ALTI BETON DÖKMEK YASAK. YİNE ESKİŞEHİR DE bir yüksek lisans öğrancisi bitirme tezi olarak C800 DAYANIMLI BETON NASIL YAPILACAĞINI ARAŞTIRDI.amerika da lab.da C1000 bile yapıldı. yani şunu demek istiyorum. C30 yapmak hiç zor değil hatta çok sıradan.sana bir formül vereyim. eski tabirle pç42,5 çimento kullan. metreküpe 320 kg düşecek şekilde ayarla. su/çimento oranını 0,5 ve altında tut.yani 150 litre su kullan.. agrega olarak iri ve ince çakıl kullan ve yarı yarıya olsun. bu durumda slamb 10 cm civarı çıkar ve dayanımın kesin C30 çıkar. tabii uygun koşullarda kür yaparsan
Konu turgut inş tarafından (17-04-2007 Saat 02:41 ) değiştirilmiştir.
-
-
Katılımcı Üye
betonarme taşıyıcı sistemlerin deprem dayanımı üzerindeki etkisi
sayın serhatcol35. betonarme taşıyıcı sistemler deprem dayanımına etki etmezler.çünkü bir yapıdaki tüm taşıyıcı elemanlar; yani kolon kiriş perde döşeme depremden dolayı oluşan yükleri karşılarlar. bu elemanların bir araya gelmesiyle ise taşıyıcı sistem denen sistem oluşur.yani mesajınızda bahsettiğiniz gibi bir etkileme söz konusu değildir
-
-
Katılımcı Üye
öndöküm Betonarme Yapilarda Mafsalli Kirişler
SEVGİLİ ARKADAŞLAR..
YERİNDE DÖKÜM BİR BETONARME YAPIDA KİRİŞLERİ MAFSALLI OLARAK ÇÖZÜP YAPARSAK BU YAPININ SİZCE ARTI VE EKSİLERİ NELER OLUR.BÖYLE BİR YAPI YAPMAK PRATİKTE MÜMKÜNMÜDÜR.( ÖRNEĞİN:kiriş açıklık momentleri büyük çıkacağından kesitler büyüyebilir)
yorumlarınızı bekliyorum. daha önce de gündeme getirdim bu soruyu ancak cevap alamadım. ilgili arkadaşlar varsa sizlerle tartışmaktan memnun olurum
-
-
Katılımcı Üye
Arkadaşlar.
Bugün Kisa Kolon Hakkinda Yazi Yazdim. Ilgilenen Arkadaşlara Faydasinin Olacağini Düşünüyorum(betonarme Proje Tasarimi&kontrolü Nasil Yapilir?) Isimli Klasörde
-
-
Yeni Üye
arkadaşlar forumda yeniyim...çok katlı elle özenli çözülmüş,planlarıda olan betonarme proje yollayabilirimisiniz teşekkürler
-
-
Yeni Üye
arkadaşlar bizizm şuan oturduğumuz sokakta bütün apartmanlar birbirne bitişik olarak inşa edilmiş bi sokağın en sonunda oturuyoruz ve 2 sene önceki depremde bizim yan apartmanla aramızda bir çatlak oluşmuştu biz en sonda olduğumuz için yan yatma riskinden bahsediliyordu bunun için iki apartman arası doldurulmuştu fakat bikaç gün önce yine açıldı doldurulan beton dökülmeye başladı bunun bi tehlikesi varmı? beni yönlendirimisniz? şimdiden ilginize teşekkürler
-