![]() |
|
||
|
|||||||
Konu : Böyle bir montaj doğrumudur? |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#2 (permalink) |
|
Paylaşımcı Üye
|
doğru olduğu söylenemez ancak günümüzde kullanılan yapıştırıcı esaslı epoksi malzemeleride günden güne ivme kaznıyor.bir teselli ama sonuç ancak bu olabilecekse bunun yapılması da güzel.birde bulonlar eğer tij demiri gibi pürüzsüz bir yüzey olmaması da güzel bir durum.ayrıca betona akrajlanmış ve sanırım kutu içerisine de beton ( yapıştırıcı özelliği yoğun aderansı kuvvetlendirecek) bir döküm yapılacak bu ise biraz daha dayanımı artırıcı mafsallaşmayı engelleyici bir durum sağlayacaktır gibi geliyor.
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Katılımcı Üye
|
pek doğru değil gibi..bu şekil bi çelik kolon uygulaması yapmıştık..ankraj milleri döşeme betonu dökülmeden önce yerine konuldu..ankraj milleri de bulonun şemsiye sapı gibi olanı işte öyle anlatiim...epoksi doğru uygulandığında mükemmel sonuç verir..deliklerin temizlenmesi çok önemli..kompresörle..burdaki görünüme göre böyle bi temizlik yapılmamış gibi..döşeme kalınlığı yetmediği için sanırım o grout betonu dökecekler..direk eski betona oturtulması daha iyi olurdu..resimde döşeme kalınlığı tahminime göre az.bence ankraj milleri ve çelik kolonun alt tablası beton dökümünden önce döşeme demirlerine kaynatılmalıydı.
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Konu Yöneticisi
|
Burada ankraj deliğinin boyu çok önemli. Çünkü sonradan açılan delikler belirli bir mesafeye kadar açılabilir ve burada arkadaşlarında bahsettiği gibi delik içerisinde kesinlikle toz ve vb madde kalmamalıdır yoksa epoksinin hiç bir manası olmaz. ve şahsi görüşüm bu işlemi kolonu yerleştirmeden önce yapmalıydınız. Şu durumda dökülecek betonun kolonun altına tam yayılıp yük dağılımını tam gerçekleştireceğini pek sanmıyorum. Bizde buna benzer işlemler yaptık ama ilk önce ankraj epoksi ve beton işlerini hallettik ve sonra kolon yerleşimi yapıldı. Bu kısımlar çelik yapıların hassasit gösterilmesi gereken konulardan.
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Paylaşımcı Üye
|
sayın bykoc şakül sorun değil derken kolonun tam manasıyla ankrajlanmamış olması epoksinin ve betonun tam uygulanmamış olması durumunda kolonu biz şaküle getirdik demişsiniz ne anlam ifade eder manasıyla söyledim.kolonun başta şaküle getirilmesi daha uygun olurdu keşke öyle olsaydı dedim.yoksa yaptığınız kolonları şakülüne getirmenizden dolayı siz mutlu olun doğru bir şey yaptığınız için.
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Paylaşımcı Üye
|
aslında yapılan herhangi bir imalatın doğruluğu sistemin bütünüyle değerlendirmeli .o kolona gelen max momen eksenel yük ne kadar ,eğer sistem de yüksek bir gerilme kolon dan mesnet bölgesine aktarılmıyorsa ben ce imalatta en pratik çözüm kıullanılmalı .yapan kişi nin en kolay nasıl yapacağı düşünülmeli .
bu kolona eğer çok yüksek bir gerilme gelseydi bu kadar küçük bir plaka ve 4 bulon dan fazlası gerekir di eğer herhangi bir mühendisin hesabı varsa ben kolon ayagına bakınca ilk bunu düşündüm.ve imalatta en kolay en pratik çözüm neyse o kullanılmalı eğere dediğim gibi sistem deki gerilmeler düşükse .ki epoksi uygulaması yapmış biri si olarak hiç de hafife alınacak bir malzeme değildir . |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|