Neyin basit çizimini istediğinizi inanın çok merak ettim.
22 metreyi kafesle veya petek kirişle ekonomik olarak kolonsuz çok rahat geçebilirsiniz.
arkadaşlar 22 m genişlik ortaya kolon istenmiyor 70 m uzunluk yükseklik 10m üst ve yanlar trapez sac kaplanıcak bu açıklığı ekonomik olarak nasıl çözebiliriz yardımlarınızı bekliyoruz şimdiden teşekkürler basit bir çizim olursa daha iyi olur
Konu özgür3535 tarafından (22-04-2008 Saat 22:51 ) değiştirilmiştir.
Neyin basit çizimini istediğinizi inanın çok merak ettim.
22 metreyi kafesle veya petek kirişle ekonomik olarak kolonsuz çok rahat geçebilirsiniz.
Uzay kafes sistemlede rahatlıkla geçilebilir.
merhaba
basit makaslar yap st52 kullan 100 150 4 mm profil st52 ust alt bslık yap 80.60.3 dioganel kulan kenarlarda 90.90.3 diogonel kullan acıklıgı 6 adet asık kullancak sekilde bol mahyaya bi kucuk asık yap yaklasık 1.5 m lik uzay asıklar yap 10m makas acıklıgın olsun
kolonları 2x100.200.5 st 52 dene aralarını 3" boru koy cok sık gorunuyor bu proje benim daha once borusana yaptıgım bi projeye benziyor acıklık olarak o yuzden profil secimini dedigim gibi yap uzulmezsın![]()
kar yükünü bilmeden boyut vermek yanlış olur
yuklemeler ve inşaa bölgesi belirtilmemişsin.
bu şekilde boyutlandırma yanlış olur.
bir proje sadece açıklıkların bilinmesi ile çözümlenemez.
''Senden sorulana kadar susman , susturulana kadar konuşmandan daha hayırlıdır'' (Hz. Ali)
hakikaten de ya arkadaşlar bu imalatın kar yükü bilinmeden nasıl böyle ezbere boyutlandırıyorsunuz? İlmini bize de öğretin hiç olmazsa boşuna uğraşmayalım karla boranla)
Ben size yaptım biraz geç kalmışız ama bundan daha iyi ve ekonomik bir çözüm bulamazsınız. Ekteki dosyayı indirip inceleyin lütfen.![]()
dolu gövde çözümü yap, sehim için makas merkezi ve kolon birleşimlerinde levha boyunu artır. nerede olduğu nasıl yüklmelere maruz kaldığı bilinmiyor ama sanırım he320a senin için yeterli olur. kolay gelsin.
Paylaş