+ Konu Cevaplama Paneli
2. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var
BirinciBirinci 1 2
Gösterilen sonuçlar: 11 ile 18 ve 18

Konu: 22 genişlik 70 m genişlik h: 10 m ortada kolon istenmiyor

Paylaşımcı Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    11

bu proje isteği olan kişiye bu proje olmaz kardeşim denileceğine projenin uygulanacağı yere ait bilgiler istenir.kaldı ki izmir yazıyor profilinde izmire göre yaklaşık bir hesap yapılabilir o insanın düşünce ufkuna birşeyler sunulabilir.ev yemek tarifi değil bunu herkes biliyor ama size projeyi yollayan kişide inşaat mühendisi değil bunu unutmamak lazım.özel bir mesajla proje ile de ilgilenilebileceği halde bu tavır kusuruma bakmayınız ama çok avamca.bu proje isteğinde bulunan kişi tekrardan bir msj atarsa biraz daha yaşadığı bölgeye ait bilgiler içeren yardım etmeye çalışalım.çelikproda çizim yaparak sunabiliriz.herkese saygılar..

Paylaşımcı Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    214
    Artık projeler insaatforumundaki profil yerinde yazan yere göre mi yapılıyor? O kişi söyleyecek bunu. Bilmiyorsada araştırıp öğrenecek ondan sonra buraya yazacak. Hatta ben bu tür yerlerde böyle şeylerin sorulmasına bile karşıyım. Proje yapan bir firmaya gidip danışsınlar efendim. Herkes buradan tam takır proje ister oldu. Ondan sonra 90ytlye proje çizeriz diye iş ilanı çıkıyor. Nasıl bir zihniyettir bu hiç anlamıyorum!!!

Paylaşımcı Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    11
    yok ben sizi çok ii anlıyorum sayın snblrsn doğru söylüyorsunuz bunları araştırması gerekiyor.ama bunun farkında olmayan bir kişiye gayet güzel bir şekilde ifade edilebilir.ve evet bu forumda üzülerek söylüyorum ama artık piyasa olmaya başladı mühendisin imajı zedeleniyor.bunları anlatmak için önce karşı tarafı anlamak gerekiyor.ben yolladığı yere göre proje çizin demedim ama yaklaşık bir şey ifade edin dedim.bu ifade sayın özgür3535 bulunduğunuz yerde bir mühendise sorarsanız daha iyi olur da olabilir.kızmayın ama yemek tarifi benzetmesi hoş kaçmıyor.neyse ben sizin derdinizi anlıyorum sizde benim derdimi anlamışsınızdır inşallah.

İnşaat Mühendisi
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    156
    Aslında şöyle yapılabilir:

Piyasadaki mühendislere kimse iş göndermeden buraya mesaj atar ve burada bir fikir birliğine varıp hatta çelik pro da da çizilip detaylandırarak istenilen kişiye teslim edilebilir. Bilgi filan da istemeye gerek duyulmadan profilindeki bilgilerle idare edilebilir. Sonra adam tercih ederse ister kafes isterse çelik çerçeve ya da daha kolayına giderse prefabrik kirişlerle geçmeyi düşünebilir.

Sonuç nasıl olsa çok sayıda mühendisten çıkmış olduğu için de yeterince sağlamdır sonra bir mühendise imza attırır. Hem çok ucuza halletmiş olur hem de herkesin kalbi ferah olur. NE UFUK AMA !
    Konu zamora tarafından (09-08-2008 Saat 23:18 ) değiştirilmiştir.
    Dünle beraber gitti cancağızım, ne kadar söz varsa; düne ait. Şimdi yeni şeyler söylemek lazım.”

Paylaşımcı Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    11
    sayın zamora benim ne demek istediğimi çok ii anlamış olmalısınız ama bakıyorum olayın hinliğine kaçıyorsunuz.ben proje yapında onaylayın falan demedim ama sanırım anlayışınızda bir sıkıntı var sanırım eğer haksızsam kusura bakmayın.bir insanla dalga geçmektense o insana bilgi sunmakta ne var anlamıyorum.korkmayın kimseye bedava proje çizmiyorsunuz bilgi sunuyorsunuz bu kadar basit gerilmeye gerek yok.saygılar

Özel Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    96
    Bence Sayın Zamora orada size değil böyle ucuz kurnazlıklarla projeyi mühendislere götürmek istemeyen müteahhitlere ve bu duruma alet olan meslektaşlarımıza yazmış. Hem mühendise gitse de burada yazılanları kendi fikri gibi göstererek mühendisi kendi istediği çözüme doğru zorlayacak. Benim de böyle sorulara cevap vermişliğim olmuştur. Ama bu sorulara cevap vermek yarar değil zarar getirir bence.

7. The Following User Says Thank You to angela For This Useful Post:

zamora (10-08-2008)

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0

Ornek

Uygulanmis Ve Bitmis Bi Projedir Eger Ilgini Cekerse Detayli Konusuruz
    Kolay Gelsin
    Eklenmiş Dosya
    • Dosya tipi: zip ORNEK.zip (95.4 KB (Kilobyte), 46x kez indirilmiştir)

Katılımcı Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    21

bu işi çözse çözse sap2000 çözer..1 saatini alır almaz..hadi kolay gelsin

+ Konu Cevaplama Paneli