bende bir kaç proje var sana bu konuda yardımcı olur. tel:05326103417 yarın işyerindeki bilgisayarımdan sana atarım kolay gelsin.
merhaba
Şu an elimde 10x32 mt bir benzinlik kanopisi işi var. 8 kolon üzerine 4 ada olacak ve yanılmıyorsam kolonlar 45 derece gibi bir açıyla ada oluşturacak.Daha önce yapmadığım bir iş olduğu için bir adadaki iki kolon arası mesafe (pompanın oturacağı alan) ve adalar arası minimum mesafeler hakkında bilgim yok.Bu konuda bilgisi olan arkadaslarımdan yardım talep ediyorum. iyi çalışmalar...
bende bir kaç proje var sana bu konuda yardımcı olur. tel:05326103417 yarın işyerindeki bilgisayarımdan sana atarım kolay gelsin.
Projelerinizi buradan paylaşırsanız herkese yararınız dokunabilir.
Teşekkürler
Dünle beraber gitti cancağızım, ne kadar söz varsa; düne ait. Şimdi yeni şeyler söylemek lazım.”
herkese iyi çalışmalar
Arayamamış da olabilir. Amacınız, iyilik yapmak ve bilgilerinizi paylaşmak ise "telefonla aranma" işini bence kaldırın. Herkesin faydalanması adına dosyalarınızı buradan paylaşmak daha büyük bir İYİLİK olacaktır. Paylaşsanızda paylaşmasanızda şimdiden teşekkürler.
Herkese iyi çalışmalar..
bende foruma eklemenizi rica ediyorum, bilgiyi arayan herkesle paylaşmak en güzeli. tesekkürler
Sakın paylaşma , eksik olsun.
SerMimar (05-04-2008)
benzinlik kanopilerinde bildiğin makas sistemi vardır. (Çift eğimli kirişler ve onların üzerine oturan aşıklar) Fakat, ortadan kolonlu olarak tüm açıklıkları konsol geçer. Senin asıl belirlemen gereken, kenardaki saç yüksekliği olan 70 cm'yi geçmeyecek bir eğimle çatıyı çözmek... Pompa boşluğunu da git ölç biryerlerden, en garantisi...
Mühendis : Ulum-i riyaziyeden, ecsamın eşkalinden ve mesafelerin ölçülmesiyle her nev’i ebniye ve sairenin sureti tertib ve tesisi ile memur alim...
Sözde Ermeni Soykırımı Yasa Tasarısına Tepki için Güzel Fikirleriniz Gerekiyor
![]()
Önerilerinizi Paylaşın
![]()
Bende kanopi yapımı işin eyeni başladım.İşi kısaca tanımlamak gerekirse 2u 300 lük kolonların üstünde ı 300 lük ana kiriş buna dik I200lük aşıklardan oluşan bir yapı trapezoidal alüminyum sacı üzerin eyerleştirmek içinse kutu profiller kullanılıyor 40*40*2, 40*60*2 gibi şimdi sorun şu aşık aralarını belirlemede bu yapıyı hangi programda modelleye bilirim şuan işi biraz ezber yapıyorum ve bu canımı sıkıyor sapt amodellesek üzerindeki kutu profiller eklenebilirmi onuda bilmiyorum cevaplarınızı bekliyorum.Tşkrler kolay gelsinn
Kutu profiller tabii ki eklenebilir. Zaten bütün o kanopiler sapta modellenerek çözülüyor... Baz projeler bile...
Mühendis : Ulum-i riyaziyeden, ecsamın eşkalinden ve mesafelerin ölçülmesiyle her nev’i ebniye ve sairenin sureti tertib ve tesisi ile memur alim...
Sözde Ermeni Soykırımı Yasa Tasarısına Tepki için Güzel Fikirleriniz Gerekiyor
![]()
Önerilerinizi Paylaşın
![]()
Paylaş