+ Konu Cevaplama Paneli
Sayfa 2 Toplam 3 Sayfadan
BirinciBirinci 1 2 3 SonuncuSonuncu
11 den 20´e kadar. Toplam 30 Sayfa bulundu

Konu: Dünyanın En İyi İnşaat Mühendisleri Kim ?

hub
    hub isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
    Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    22

şimdilik kim oldugunu bilmiyorum ama 10 sene sonra benim

Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    1
    Biz mühendisler kendimize oaln güvenimiz olmazsa bir yerlere hayatta gelemeyiz.bu bir
    ikincisi ise bugünkü türkiye şartlarında özellikle şantiye ortamlarında hiyerarşik bir düzenin mevcut olduğunu görüyoruz.nerden çıktı bu diyecekseniz.demek istediğim şu;türkiyede inşaat mühendislerine verilen değer çook az.bir ilk okulu mezunu kalfayı veya teknikeri adam inşaat mühendisinden üstün tutuyor çünkü işe bir amele gibi el attığı içindir.özellikle taşeron firmalarında çalışan mühendis arkadaşlar işe bir amele veya kalfa gibi el atmadığı sürece tutulması mümkün değil.
    o yüzden tecrübeli inşaat mühendisleri abilerimize burdan söylüyorum şantiyelerde hiyerarşik bir ortamın oluşmasına izin vermiyelim ki mühendis kardeşlerimiz bir yerlere özgüvenleriyle gelebilsinler.nedne tecrübeli inşaat mühendisleri dedim çünkü genelde firmaların şantiye şefliğini bu abilerimiz yapar o ortamın sağlanmasıda yine bu abilerimize kalmış.
    saygılarımla...

Paylaşımcı Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    2
    Mühendisliğin temelinde biraz da yeni malzemelerin bulunması ve bunlarının bilinen tekniklere göre yorumlanıp uyarlanması yatıyor. Özellikle çelik sektöründe yeni malzemeler ve yeni teknolojiler tam manasıyla imalatlara uygulanamıyor. Bu da bu konuda eksik kalmamıza ve rekabet gücümüzün azalmasına neden oluyor.

İnşaat işlerinde çalışan elemanlarında yeterli eğitime sahip olmamaları ve geleneksel öğrenme teknikleriyle (deneme-yanılma ve alaylı) donatılmış (!) olması mühendislerin ufuklarını daraltıcı bir etmen olarak çıkıyor karşımıza. Yurdışında ,bayan bir kule vinç operatörünün sertifikalarına ve kullandığı vinci ne kadar iyi tanıdığına bakın ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Kaynakçılarımızın, iskelecilerimizin, kalıpçılarımızın çoğunuın yeterli bilgi derinliği olduğunu şahsen ben hiç düşünmüyorum.

Çuvaldızı kendimize batıralım bir de. Okulda almış oluğumuz eğitim bizi sakat olarak iş hayatına başlatmış olabilir, miyadını doldurmuş öğretim görevlileri yüzünden kör de bırakılmış olabiliriz ama kendimizi belirlediğimiz alanda geliştirmeye ne kadar çalıştığımızı da sorgulamak lazım. Tecrübeli mühendisler dediğimiz ve saygı duyduğumuz bu meslekle özdeşleşmiş insanların kaçı acaba deneyimlerini -yurtdışındaki akranları gibi- makale şekline getirip yayınlıyor ki? Ya da kaçımız aldığımız eğitimin yetersiz olduğunu haykırıyor?

Para mühendisliğin en önemli değişkenlerinden biri olabilir. Ama eğer maddiyaçlık faydacılığın önüne geçip haksız kazançları beraberinde getiriyorsa orada mühendislikle alakalı herhangi bir terimi bulmamız olanaksızlaşır. Piyasaya dahil olan arkadaşlarımızın büyük bir kısmı ne yazık ki bahsettiğim bu konuda başarılı (!) olduklarından ben de yorum yapan arkadaşlarımızın bir kısmı gibi özgüvene sahip bir cümle kuramıyorum. Çünkü bu işin özünde saygı ve ciddiyet var ve o da gözü dönmüş müteahhitler tarafından paramparça edilmiş durumda...

Kıdemli Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    84
    Alıntı hub Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şimdilik kim oldugunu bilmiyorum ama 10 sene sonra benim
    Bakıyorum çokta mütevaziyiz

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0
    ben okulu bu yaz bitirdim ama şu binanın kolon boyutları ne olacak demir kaçlık ne kadar gider yap deseler hiç bir şey bilmiyorum okulda hep her zaman eksik kaldık acaba sorun bizde mi bizi mühendis yapanda mı :S

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0
    sonuç: Dünyanın en dandik ve en iyi mühendislerini bir arada bulunduran bir memleketteyiz

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0
    oturdugunuz yerde para kazanın internet basında gelen mailerden para kazanın bi kaç üye yaparak güzel paralar kazanacaksınız.link burda iş arayan arkadaslarım haydi http://www.superteklif.com/SuperUye/...0-c6d519a830c5

Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0
    Arkadaşlar bu iş bir teknolojiyle ilgili değilmi? yani Türkiye dersek bu boş bir böbürlenmeden başka bişey olmaz bence.Ben 37 yaşındayım ve ilkokuldan beri Çelik konstrüksiyonla uğraşıyorum.Hep demirciydim , eğitimimde bu yönde oldu sonuçta yine çelikçi oldum. Fakat sürekli araştırma yapıp kendimi geliştirdim, Ama şu bir gerçek ki her araştırmamda ne kadar bilgisiz olduğumu görüyorum.Türkiyede yapılan projeleride inceliyorum, İstekler olanaklarla sınırlıdır. Yani bu gün Almanyanın Mero adlı firmanın yaptığı projelere baktığımda hayranlıkla izliyorum. Biz yapamaz mıyız? Ufkumuz mu geniş değil?! Bence teknolojiyle ilgili ve müşterilerin beklentileri ile ilgili, en önemlisi Türkiyedeki Müteahhitlerin kültür seviyesinin yükseltilmesi, en önemlisi de yurttaşların kültür ve alım gücüyle alakalı bişeydir. Siz istediğiniz kadar farklı olmaya çalışın, Hayallerinizi tasarıma dönüştürüp satamazsanız körelirsiniz.

Katılımcı Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    14
    Ahmet Bey,

iki ihtimal var. Ya dalga geçiyorsunuz yada dünyadan haberiniz yok.

Tüm şartnameleri kopya olan bir ülkeden bahsediyorsunuz. En basitinden Çelik şartnamesine bakıp karşılaştırın diğer ülkelerle ne demek istedğimi anlarsınız. DIN 18800 ü almanlar yeterli bulmazken (Alman çelik şartnamesidir) bu şartnamenin 4 ayrı bölümden oluştuğunu ve her bölümünün bizim TS 648 den fazla olduğunu biliyormusunuz?

Deprem konusunda iyiyiz demişssiniz, evet iyiyiz ama sallanma konusunda. Kaçtane mühendislik fakültesinde deprem dersleri var acaba? Almanya deprem bölgesinde değil ama üniversitelerde deprem mühendisliğ adı altında fakülteler var. Varmı bizde de deprem mühendsliği? kaç üniversitede var acaba? En basitinden çıkın piyasaya depremin davranışını anlatan kaç kitap bulacaksınız bir bakın? Ben Almanya'dan kitap getirtmek zorunda kaldım.

Ben Türkiye'de de Almanya'da da Çelik master ı yaptım. Tr de ders aşaması 6 ayda bitti. Notlar hep 90-100. Almanya'ya gittim bir derse en az 1 ay çalışmassanız sınavı girmeyin daha iyi. mezun oldum 2 sene çalıştım. şimdi Tr de çalşıyorum. Ve ikisini karşılaştırma imkanım oldu. Malesef adamların %10 u bile değiliz. Yaya köprülerinde frekans değerinin yayaların oluşturduğu frekanstan fazla olması gerektiğini bilmeyen adamlar, uzmanlık alanlarının yaya köprüleri olduğunu söylüyorlar.! Bunları da biliyormusunuz?

dünyadan haberiniz yok, milleti yanlış yönlendirmeyin bari.

Katılımcı Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    25

Barış Bey bu kadar sinirlenmeyin. Aslinda söylediklerinizin çoğunda haklısınız. Yanlışlık soruda. Efendim Japonlar aslanmış, Almanlar kaplanmış, Türkler antenmiş demek doğru olmaz. Heryerde güçlü ve zayıf üniversiteler var. Bizde küçük yerlerde bile iki bina yapıp üniversite açtım diye ortaya atlamak siyasi başarı sayıldığından biz hızla geriye gidiyoruz, bu kesin. Bu ülkede ITU gibi, ODTU gibi cogu ne yaptigini bilen adamlar yetistiren okullarin yaninda arastirma gorevlilerini hoca diye derse sokan, mebus-bakan cevvalligiyle ortaya cikan okullar da var. Hatta bu okullarin icinde yuksek lisans programi olanlar da var. Saka gibi.

Turkiye'de nerede celik master i yaptiniz, ders asamasi nasil alti ayda bitti, hatta celik master i nedir, bilemiyorum. Ben yuksek lisansimi yapi ana bilim dalinda ODTU de yaptim, 7x3=21 kredi doldurmadan tez calismasina baslamak yoktu, bu bildigim kadariyla YOK kurali, heryerde gecerli. Bu yedi dersi de ben uc donemde aldim, bir bucuk yil harcadim. Bir o kadar da teze gitti. Uygulamanin ciddiyeti okuldan okula degisiyor tabii, bazi okullarda 'tamam yaa neyse' diyerek ogrenciler arkadan ittirilirken ben ortalamayi tutturamadigi icin ikinci donemde gozunun yasina bakmadan, yani olmasi gerektigi gibi, atilan adamlar tanidim.

Deprem konusunda sadece sallanmakta iyiyiz, cok guzel soylemissiniz. Mod superpozisyonu ile spektral analiz, konuyu az cok bilen azinligin aklinda bile birbirine karismis durumda, hepsi "dinamik analiz" basligi altinda birbirine girmis durumda zihinlerde. Forumlarda anlatarak duzelecekse bu, vay halimize.

Sartnamelerin kopya olmasinin illa ki sorun olmasi gerekmiyor. Hem dogru hem pratik olani bizden once biri bulmussa cevirelim tabii. Bizim 648'de hem eski DIN 4114 ten parcalar var, hem ASD den. Ama muhendisiniz SAP'ın ASD'ye gore design check lerini yeterli bulup tamam diyorsa (ki bazi hususlarda 648 i saglar, bazisi saglamaz), kontrol mercileri de -cogunlukla- basinc basliginin yanal burkulmasi gibi ortalama seviyede bir dizayn parametresinden bile habersizse, o da bir zahmet hesap dosyasini acip inceliyorsa tabii, daha siki, daha ciddi sartnameler degildir eksigimiz.

Ortaogretim kurumu ile universitenin farkli bir sey oldugunun, bina yapip icine ogrenci koyunca dort yil sonra obur taraftan muhendis cikmadiginin idrak edilmesi lazim bu okullari acan kurum tarafindan. Dunya capinda muhendislerimiz her zaman olacaktir, ama ortalama muhendislik bilgisi seviyemiz hizla dusuyor, suphem yok bundan.

Aydin

+ Konu Cevaplama Paneli