sanırsam kı kısmen doğru ama caycı ile aynı kefeye koyanlar işi bilmeyenceler arkdaşım zamanla öğrenirler
meslektaşlarım.. ne yazık ki inşaat mühendisleri kadar inşaat teknikerlerine değer verilmiyo günümüzde.. örneğin bi staj gördüğümüz yerde bile bizi çaycı ile aynı kefeye koyuyolar.. halbuki asıl işi yapan teknikerlerdir... öyle ya bu devirde kimse işi yapana değil imzayı atana bakıyo.. ama biz doğruyu göstermesini biliriz.. bunun ilk adımıda bence İMO gibi İTO olması'dır..
saygılarımla...
sanırsam kı kısmen doğru ama caycı ile aynı kefeye koyanlar işi bilmeyenceler arkdaşım zamanla öğrenirler
Selam arkadaşlar bende 98 yılından beri İzmir piyasasında inşaat teknikerliği yapmaktayım. Yazılanlara kısmen katılıyorum. Katılmadığım kısım ise oda olma isteğidir. Türkiye'de odaların var olma amacı her ne kadar üyelerine daha iyi bir imkan sağlamak olduğu düşünülse de gözlemlerim sonucu böyle olmadığıdır.
Ben bu güne kadar odalarından memnun olan ne bir mimar nede bir mühendis tanıdım. Çevrenizdekilere bir bakın acaba kaç mimar veya mühendis odanın belirlediği taban fiyat üzerinden iş yapıyor.
İzmir piyasasında odanın belirlediği rakamlardan çok ciddi bir kırım yapılarak ancak iş alınabiliyor ve buna karşılık odalarının isteği doğrultusunda mimar ve mühendisler aldıkları işlere -kaç paraya anlaştıklarına bakılmaksızın- oda tarifesi üzerinden fatura kesmek, proje tasdik harcı ödemek zorunda kalıyorlar.
Yani değerli meslekdaşlarım, piyasada proje yapan ve saygı gören mimar ve mühendis arkadaşlar odalarının sayesinde, kazanmadıkları paraların vergisinide, harcınıda vermek zorunda kalıyorlar.
Biz teknikerler oda olmak için hevesliyiz ama sonra pişman olmayalım...
Saygıdeğer: TEKNİKER MESLEKTAŞLARIM,
Mesleki birliğimiz olan ve kurulduğu 1999 yılından beri bizi bir çok platformda temsil eden haklarımızı savunan vede bir çok toplantı ve paneller düzenleyen gene lmerkezi Ankarada olan ayrıca Çanakkale,Trabzon ve İstanbulda şubeleri bulunan TEKNİKERLER BİRLİĞİNE üye olalım vede çalışmaalrına katkı sağlayalımki Teknikerlik mesleği hak ettiği yeri bulsun.
Saygılarımla. Teknikerler Birliği Genel Merkezi > www.tekniker.org.tr
Teknikerlerin bu isteğini makul karşılamamak mümkündeğil.Şahsi olarak bunu desteklerim ve elimden gelen bir destek varsa da yapmaya çalışırım.Başarılar diliyorum arkadaşlara.....
Ahmet ÇELİKKOLLU
İnşaat Mühendisi
celikkollu@mynet.com
ESKİŞEHİR
Tüm herkese merhabalar..bende bir İnşaat Teknikeri olarak , gerek işverenler gerekse yetkili idari kısımlarım bu mesleği ve mesleği icra edenlerin yaptığı işleri küçümsemesinden aşırı rahatsızım..eminim ki birçoğunuzda şahitsinizdir ki sayısız mühendis diplomalı şahıslardan daha bilgili tecrübeli ve mütevaziyiz..ben bu durumu en az sivildeki kadar Askeriyede de yaşadım..Şantiye çavuşu olarak iki ayrı projede yer aldım ve mühendislerin geçtim tecrübe gerektirecek noktaları , örgün eğitim dahilinde mesleğin bilinmesi gereken ana unsurlardan dahi mahrum olduklarına kanaat getirdim..sonuç olarak haklı bir şekilde biz de bağlı olduğumuz bir resmi çatı istiyoruz..gerekli makamlara duyurulur umuduyla herkese iyi çalışmalar..Mutlu kalın. Uğur MUMCU
amacının eğiştim değilde yüksek okul yada fakülte açtığı il yada ilçedeki dolmuşçunun bir fazla para kazanmasını amaçlayan yüksek eğitim stratejisi(!) mevcut şu an ülkemizde. doğrudur ara eleman olarak teknikerler de bu işten hak ettikleri kazanvcı sağlamalıdır. ancak her ilçeye bir meslek yüksek okulu her ile bir üniversite kampanyasının olduğu ülkemizde bu kadar çok inşaat mühendisi varken bu kadar çok sayıda tekniker varken kime hangi yetkiyi vereceksiniz ve mesleğinizi hakkıyla yapacaksınız .. oturup düşünelim.. ve kimlere oy verdiğimizi okumuş insanaların ne hale getirildiklerine bir bakalım
simdi arkdasim yapi denetimde calisan bi tekniker mi sorumlu olacak 15 000 m2 den yoksa serbest calisan bi teknikerde 15 000 m2 lik bi alani kendi insaatini yapabilecek mi muhendise ihtiyac duymadan
ortada bi 15 000 m2 dolasiyor tekniker sorumlu olacak mis deniyor nedir bunun asli
Paylaş