Go Back   Yapısal.Net > FotoYapı > İzolasyon ve Cephe Kaplamaları

Konu : ısı yalıtımı-yardım

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08-05-2007, 00:10   #1 (permalink)
Yeni Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

Download/Ekleme Bilgileri
Downloads: 0
Uploads: 0

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
ısı yalıtımı-yardım

Merhaba,
İnşaat işlerinden ve terminolojisinden hiç anlamıyorum. Şu konuda yardımcı olursanız sevinirim:
"Isı yalıtımı son derece mükemmel bir müstakil ev yaptırmak istiyorum. Mantolama önerenler var. 13,5'lik tuğla kullanıp mantolama yapılınca mükemmel yalıtım sağlanacağını söylüyorlar. Bunun yanında, tuğla ya da ytong malzeme arasına köpük kullanarak yalıtım sağlamanın en iyisi olduğunu söyleyenler de var. Hangisi doğrudur. En iyi yalıtımı nasıl sağlayabilirim?"
Yardımlarınız için teşekkürler.
yugo1974 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 17-06-2008, 02:51   #2 (permalink)
Yeni Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
mrb ben yalıtım teknolojisi bölümü mezunuyum.sana her konuda yardımcı olabilirim.istersen e mail adersimi verebilirim ve harika bi ev yaparız sana.yalıtımda 1. olur vallaha
buddyson isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 18-08-2008, 21:58   #3 (permalink)
Yeni Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
En iyi Yalıtım şekli Mantolama olacaktır.size bunu tavsiye edebilirim.Eğer tuğla arasına kullanırsanız bunun maliyetide çok fazla olur ve lüks kaçar bence sandviç cephe yalıtımı yapmaktansa mantolama daha mantıklı geliyor bana.
osmanmurat isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 22-09-2008, 11:14   #4 (permalink)
Yeni Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
arkadaşlar vatandaşı yanlış bilgilendirmeyin adam tuğla arası eps levha ile yalıtım yaptırmak istiyor birileri bunun mantolamadan daha maliyetli olacağını söylüyor arkadaşım malzeme aynı hatta senin en ufak karın dübelleyip cepheni delmeyeceksin sen bu konuda uzmanlardan bilgi al mantolamacılardan değil bence bu konuda sana yardımcı olabilecek arkadaşlarım var görüşme ayarlarım sana istersen
zeki61 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 19-10-2008, 19:49   #5 (permalink)
Yeni Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
arkadaşlar ben ktü 4. sınıftayım ısı izolasyonu ve uygulanışını bitirme tezi olarak aldım bana yardımcı olabilecek var mı?
civiltekin isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-11-2008, 14:12   #6 (permalink)
Yeni Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
mantolama maliyet olarak biraz daha pahalı olabilir ama yalıtımda daha iyi ve uzun süreli olduğunu biliyorum arkadaşlar.ben bu konuyu araştırdım ve evime mantolama yaptırdım.eğer hala yaptırmadıysan benimde sana yardımcı olabilecek arkadaşlarım var.
kocaaga isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-12-2008, 00:10   #7 (permalink)
Yeni Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
Alıntı:
zeki61 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
arkadaşlar vatandaşı yanlış bilgilendirmeyin adam tuğla arası eps levha ile yalıtım yaptırmak istiyor birileri bunun mantolamadan daha maliyetli olacağını söylüyor arkadaşım malzeme aynı hatta senin en ufak karın dübelleyip cepheni delmeyeceksin sen bu konuda uzmanlardan bilgi al mantolamacılardan değil bence bu konuda sana yardımcı olabilecek arkadaşlarım var görüşme ayarlarım sana istersen
Zeki kardeşim benim nedemek istediğimi anlamadın.arkadaş tuğla arasına köpük koyacak burada hem fikiriz benim demek istredğim köpük koysada ısı transferi olcağından yani ısı kacaklarından yine sağlıklı bir yalıtım olmayacaktır bu yönden birşey elde edilmeyeceği için arkadaşın maliyetii daha çok oluyor daha çok kömür yakar yada daha kabarık bir doğal gaz faturasına sahip olur.Ben herzaman dış cephe mantolama yapılmasından yanayım iç cephede yapılsa bile dışardan ısı transferi yine olacaktır.Ayrıca ben Mantolamacı değil Yalıtım Teknolojisi mezunuyum.
Bilginize..
osmanmurat isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 13-12-2008, 15:16   #8 (permalink)
Yeni Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
benim sana tavsiyem ytongtur.
1. olarak mantolama maliyetli bir iştir.m2 si 30 -35 ytl arasıdır.tuğlayıda en ucuza yaptırdığını düşünelim 10 ytl m2 diyelim.toplam 40- 45 ytl arası.
2.strafor yanıcı bir maddedir ve yanarken zehirli gaz çıkarır.sıva altında olduğu için ateşi sıvayı kırmadan bulman imkansızdır ve bütün bina içten içe yanar.
3.çok iyi bir işçilik olması lazım.orta bir işçilikte sıva dökülmesi ve hafif bir rüzgarda straforların koparak uçmasını izlersin.

ytonga gelince 20 lik bir ölçü 25 - 27 ytl m2 si.
hafif ve yalıtımlı bir malzemedir.yanmaz.uzun ömürlüdür bunları göze alarak düşün.
benim sana tavsiyem 25 lik ytong alıp (30 -35 ytl m2-si) 5 cm dışa öteleyerek ördür ve sadece kolon krişleri 5 cm lik ytongla örüp iyi bir ısı yalıtımı ve güvenli bir ev sağlayabilirsin.ben kocaelideyim ve şuan 30 luk satmaya başladık ne kadar kalın olursa okadar iyi....
bakproje isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

Seçenekler
Stil