![]() |
|
||
|
|||||||
Konu : ısı yalıtımı-yardım |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 (permalink) | ||
|
Yeni Üye
|
ısı yalıtımı-yardım
Merhaba, İnşaat işlerinden ve terminolojisinden hiç anlamıyorum. Şu konuda yardımcı olursanız sevinirim: "Isı yalıtımı son derece mükemmel bir müstakil ev yaptırmak istiyorum. Mantolama önerenler var. 13,5'lik tuğla kullanıp mantolama yapılınca mükemmel yalıtım sağlanacağını söylüyorlar. Bunun yanında, tuğla ya da ytong malzeme arasına köpük kullanarak yalıtım sağlamanın en iyisi olduğunu söyleyenler de var. Hangisi doğrudur. En iyi yalıtımı nasıl sağlayabilirim?" Yardımlarınız için teşekkürler. | ||
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yeni Üye
|
arkadaşlar vatandaşı yanlış bilgilendirmeyin adam tuğla arası eps levha ile yalıtım yaptırmak istiyor birileri bunun mantolamadan daha maliyetli olacağını söylüyor arkadaşım malzeme aynı hatta senin en ufak karın dübelleyip cepheni delmeyeceksin sen bu konuda uzmanlardan bilgi al mantolamacılardan değil bence bu konuda sana yardımcı olabilecek arkadaşlarım var görüşme ayarlarım sana istersen
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
Bilginize.. | |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yeni Üye
|
benim sana tavsiyem ytongtur.
1. olarak mantolama maliyetli bir iştir.m2 si 30 -35 ytl arasıdır.tuğlayıda en ucuza yaptırdığını düşünelim 10 ytl m2 diyelim.toplam 40- 45 ytl arası. 2.strafor yanıcı bir maddedir ve yanarken zehirli gaz çıkarır.sıva altında olduğu için ateşi sıvayı kırmadan bulman imkansızdır ve bütün bina içten içe yanar. 3.çok iyi bir işçilik olması lazım.orta bir işçilikte sıva dökülmesi ve hafif bir rüzgarda straforların koparak uçmasını izlersin. ytonga gelince 20 lik bir ölçü 25 - 27 ytl m2 si. hafif ve yalıtımlı bir malzemedir.yanmaz.uzun ömürlüdür bunları göze alarak düşün. benim sana tavsiyem 25 lik ytong alıp (30 -35 ytl m2-si) 5 cm dışa öteleyerek ördür ve sadece kolon krişleri 5 cm lik ytongla örüp iyi bir ısı yalıtımı ve güvenli bir ev sağlayabilirsin.ben kocaelideyim ve şuan 30 luk satmaya başladık ne kadar kalın olursa okadar iyi.... |
|
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|