-
Katılımcı Üye
yok artık ya 800 kat 4 km . benim bi düşüncem var bi dağ oluşturup içlerine katları yapmak bence ozmn olur diye düşünüyorum.hani ülkemizzdeki dağların içindeki mağaralar gibi bişy olur bence
-
-
Yeni Üye
neden olmasın sınırları zorlamak insanoglunun her zaman yaptıgı birşey ben ne mühendisim nede adayıyım.. belki bekara eş boşamak kolay denebilir.
ama olabilir bence yükün yarısını zemine yarısınıda asarlarsa neden olmasın artık asma işide siz mühendislere kalıyor onuda siz cözün !!!!
-
-
Yeni Üye
arkadaşlar ben daha inş. müh. öğrencisiyim ama bizim hocalardan biri bize bu binanın yapıl tekniği hakkına bir video izletmişti. bina çalikten felan yapılmıyor bina betonarme bina olacak nasıl olacak derseniz bende açık bir bilgi veremeyeceğim ama videosunu bulursam yanınlarım burada o zaman daha iyi olur
-
-
Yeni Üye
yakın bi zamanda bununla ilgili geniş bi belgesel discovery kanalında yayınlandı
-
-
Deneyimli Üye
Çok değil 20 sene kadar önce birisine cebinde telefon taşıyacaksın, hem video çekecek, hem fotoğraf çekecek hem internete girecek hemde görüntülü konuşacaksın deseler adam güler geçerdi.
Bence insanoğlunun en büyük sınırı kendisidir. Einstein'in bir sözü var."Hayalgücü bilgiden daha önemlidir" diyor. Ben 4 kilometreden çok daha yüksek yapıların yapılacağına inanıyorum.
-
-
Üye
ben o binanın 800. katında daire almak istiyorum. düşünsenize asansör tadilatta ve ben marketten yumurta alıp eve geliyorum sonra bi bakıyorum aa ekmek yok hoppp bidaha in çık sonra aaa tuz yok hop bida ha in çık 
veya deprem oluyor ve bina alt katlardan başlayarak çöküyor ben 800. katta bavulumu hazırlarım elektrik su saatlerini kontrol ederim dişlerimi fırçalar sonra da kaçarım
Konu Volkan Donbaloğlu tarafından (11-06-2008 Saat 11:13 ) değiştirilmiştir.
-
-
Yeni Üye
2009 yılında da dünyanın en yüksek 800 m lik yapısı bitmiş olcak.4 km lik bir yapı bi hayli kasdırır önümüzdeki yıllarda,
çok zor gibi geliyor.Ama olmaması mümkün diildir.
-
-
Üye
bence de olacaktır.sanat eseri olacağı kesin. ama ihtiyaca yönelik ve kullanışlılık kısımları tartışılır.
-
-
Yeni Üye
-
-
Yeni Üye
Öyle bir bina yapılabilir "eğer dağ şeklinde olacaksa" çünkü yapının ağırlığı çok büyük bir alana yayılabilir ve fazla ağırlıktaki yapıya çelik bile kullanılabilir yani çelik kafeslerden bahsediyorum örneğin şu oyun parklarındaki çelikten yapılmıs araba yollarını düşleyin onun gibi yukarı doğru sivri aşağı doğru geniş bir alana yayıp ağırlığı dağıtabilirsiniz.. zaten ancak dağ şeklinde yada pramit şeklindeki bir yapı öyle ayakta durabilir.. ve bunun kesinlikle odaların güneş yani ışık alması için ortası boş olması lazım yani yapının ortasına park bahçe gibi bir şey yapılabilir..
-