![]() |
|
||
|
|||||||
Konu : sizce bu nasıl mümkün olabilir?ya da mümkün müdür? |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#12 (permalink) |
|
Yönetici Yard.
![]()
|
The X-Seed 4000 "was never meant to be built," says Georges Binder, managing director of Buildings & Data. "The purpose of the plan was to earn some recognition for the firm, and it worked."
Building & Data nın yönetim müdürü olan Georges Binder; "X-Seed 400 hiç bir zaman inşaa edilemez, bu planın amacı firmanın biraz tanıtım kazanması içindi ve başardı. " diyor. |
|
|
|
|
|
#15 (permalink) | |
|
Kıdemli Üye
|
Alıntı:
6 km temelden bahseden bile var ![]()
| |
|
|
|
|
|
#16 (permalink) |
|
Onursal Üye
|
Bu yükseklikte bir yapının deprem kuvvetini görmesine gerek yok sadece rüzgar kuvveti dahi büyük sorunlar doğrur,dikkatimi çekti çoğu kişi böyle bir yapının çelikten yapılabileceğinden bahsetmiş fakat bilindiği gibi çeliği tercih etmemizin sebebi mukavim ve hafif olması homojen olması vs.Özellikle hafiflik bu tarz bir yapıda dezavntaj olarak öne çıkar ki yanal kuvvetlerde büyük deplasmanlar yapmasını istemeyiz,Dubai de hala inşaası devam eden Burj Dubai
nin taşıyıcı sistemi betonarmedir.Proje Müdürünün açıklaması da yukarıda yazdıklarıma paraleldi yanlış hatırlamıyorsam. Sonuçta günümüz malzemesi ile limitlere yaklaşıldığını düşünüyorum.Sadece tasarlamak yeterli değil,inşa edilebilir ve kullanılabilir olması gerekir.Bu tarz yapılarda ki en büyük sorunların başında asansör şaftları gelir ki Burj Dubai de bunu kademeli olarak çözdüler.160.kata çıkmak için önce 70.kata ordan da 160 tam hatırlamıyorum ama buna benzer bir yolla aştılar sorunu. Kısacası 4 km lik bir yapı ütopyadan öteye gidemez maketlerde ve çizimlerde kalır bence inşaa edilemez.Belki çok üstün bir yapı malzemesi keşfedilir newton kanunları değişirse yapılabilir. |
|
|
|
| The Following User Says Thank You to SerkanÇelik For This Useful Post: | cuins (03-02-2009) |
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|