Go Back   Yapısal.Net > FotoYapı > Şehircilik (Şehirleşme)

Konu : Kayseri'deki yeni yapılan alt ve üst geçitler

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23-05-2006, 16:03   #1 (permalink)
Paylaşımcı Üye

willcivileng - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

Download/Ekleme Bilgileri
Downloads: 0
Uploads: 0

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
Kayseri'deki yeni yapılan alt ve üst geçitler

Trafiği Rahatlatan Alt ve Üstgeçitler
Şehir trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde trafik akışını kolaylaştırmak amacıyla araç alt ve üstgeçitleri inşa edildi. Raylı Sistem güzergahı üzerindeki kilit noktalarda trafik akışını hızlandıran yeni üstgeçitler Sivas Caddesi-MKP Bulvarı kavşağına ve Fuzuli Kavşağı’na yapıldı. Ayrıca bu kavşaklarda ve raylı sistem güzergahı üzerinde yaya geçişini güvenli hale getirmek üzere 3 ayrı yürüyen merdivenli pasajlı altgeçit yapıldı ve toplam 50 adet dükkan oluşturuldu. Böylece buralarda hem araç ve yaya trafiği rahatlatılmış oldu hem de iki yıl sonra hizmete girecek olan Raylı Sistem’in Sivas Caddesi istikametinde hız kesmeden ve güvenli şekilde ilerlemesine imkan sağlandı.

Büyükşehir Belediyesi önündeki altgeçidin proje hali (üstte solda) Bitmiş hali (üstte sağda)

Büyükşehir Belediyesi önündeki altgeçidin stad tarafından görünüşü (üstte)

Fuzuli Kavşağının proje hali (üstte solda) bitmiş hali (üstte sağda)

Melikgazi Belediyesi önündeki battı-çıktı'nın proje hali (üstte solda) bitmiş hali (üstte sağda)

Buzkan önü battı-çıktı'nın proje ve gerçek görünümleri (üstte)

Kaynak:Kayseri Büyükşehir Belediyesi web sitesi
willcivileng isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-06-2006, 21:56   #2 (permalink)
Yönetici

Mühendis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder Mühendis - MSN üzeri Mesaj gönder
Profesyonel bir çalışma ile ortaya çıkan eser. İleriyi her zaman için görmek lazım. Yazıldığı gibi, trafik akışı rahatlayacak. Çevre düzenlemesi de cabası... Kayseri ilimize hayırlı olsun...
Bulamadığınız takdirde forumda sorunuz.
Teşekkür etmek için lütfen botununu kullanınız.
Türkçe karakterler kullanmaya özen gösteriniz.
Büyük harflerle konu açmayınız.
Açtığınız konular da lütfen kaynak belirtiniz.
Forumda Mp3. Crack vb. dosyalar paylaşmak yasaktır.
[[[ Mühendis ]]]

Konu Mühendis tarafından (10-06-2006 Saat 22:09 ) değiştirilmiştir.
Mühendis isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-06-2006, 02:41   #3 (permalink)
Yeni Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
Şehircilik açısından yüzde yüz bilemem ama yılların güzelim sivas caddesini ortasındaki ağaçlarıda kaldırarak otobana çevirmek hizmet oluyor demek, sivas caddesinde oturanlara bir sorun bakalım arabalarını nerelere parkediyorlar veya karşıdan karşıya geçerken kaç tane şeritten zıplıyorlar????Nato kavşağında kazılan yer Kasserianın önündeki kavşakla birleştirilseydi de trafik tamamen alttan aksaydı, üstte ise tamamen yeşil rekreasyon alanları bırakılsaydı nasıl olurdu acaba??(maliyet hakkında fikrim yok, olsun özhaseki başkanım ne olsa her fırsatta övünüyor zenginiz diye) Belediyenin üst düzey yöneticileri bile projeden mutlu değil. Şehir merkezinden trafiği rahatlatmak için otoban geçirmek süper bi sehircilik anlayışı hakikaten, ancak bize yakışır.Eminim Rahmetli Osman Kavuncu'nun(nur içinde yatsın) kemikleri sızlıyordur.bundan sonraki seçimlerde göreceğiz bakalım yolların asli kullanıcısı olan kayseri halkı özhasekiye yüzde kaç oy verecek(bu dönem yaklaşık %70 di.) sonuçta herşey onlar için en doğru kararı onlar verir.

Sonradan aklıma geldi mesela NATO dan stad tarafına dönerken üst tarafta sadece 1 şerit var, bi arabanın tekeri patlasa trafik tamamen kilitleniyor, birde altgeçitlerdeki virajlar normal mi sizce yoksa çok mu fazla kıvrılıyor!!!
Amacım partiye yönetime laf etmek değil şehirciliği ile övündüğüm memleketimin gün geçtikçe daha da kötü planlanması.Güzelim memleketimin giderek bozulması.

Konu osmangungor tarafından (11-06-2006 Saat 02:48 ) değiştirilmiştir.
osmangungor isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-06-2006, 21:49   #4 (permalink)
Paylaşımcı Üye

engin girgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

Downloads: 1

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder engin girgin - MSN üzeri Mesaj gönder engin girgin - YAHOO üzeri Mesaj gönder
sayın osman güngör.gerçekten çok haklısınız.sivas caddesi sakinleri çok ama çok şikayetçiler.arabalarını 5 dakikalık mesafelere paretmek zorunda kalıyolarmış.meydan tarafından stada giden yol felaket.her zaman sıkışık.kayserinin bilinen ramazan trafiklerinde ordu evi ünü akmayacaktır muhtemelen.
nato ve sivas caddeleri kesişimi gerçekten çok iyi düşünülmüş.iyi bi mühendislik çözümü uygulanmış...
umarım yollar ve hafif raylı sistem tam anlamıyla bittiğinde sorun kalmayacaktır.
engin girgin isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-06-2006, 18:12   #5 (permalink)
Paylaşımcı Üye

willcivileng - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
Evet şu an sıkıntılar var ama henüz tamamlanmamış bir projeyi eleştirmek ne kadar doğru?Biraz daha sabredelim ve sonucu hep birlikte görelim.
willcivileng isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 15-06-2006, 02:30   #6 (permalink)
Yeni Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
Engin kardeşim yıllarca kayseride yaşamış biri olarak üzülerek söylüyorum ki artık kendi içinde bir marka olan sivas caddesini unutalım, şehir tamamen alpaslan mahallesi merkezli oldu(daha da fazla olacak, ki zaten yeni yapılan alışveriş merkezleride bunu gösteriyor.) e nesi kötü bunun diyeceksin,zamanında merkez bankasından(amele pazarı) nasıl "kağnı hali"ne(bugünkü orduevi karşısı), ordan sahabiye ye ordanda sivas caddesine kaydıysa şimdide alpaslana kayıyo dersin, ama giderek bozuk bir şehirleşme anlayışıyla yapılıyor bu kayış.Alpaslan mahallesinin arsa sınırlarına dikkat edersen ve yolların garipliğini(çıkmaz sokaklar bile var) rant tabanlı bir şehircilik yapıldığını fark edersin.özellikle sahabiye ve fevzi çakmak mahallesindeki karolajın tamamen bozulduğu net olarak ortada, birde iyiniyetle yollar bitince umarım iyi olur demişin araç yolu kalmadı sanırım bitirilmedik ve proje hala rezalet.birde ben en azından bu işin profesyonelleri olarak "ummak" istemem, bilmek isterim.Koca şehrin kalbine zar atar gibi kumarla proje yapmak bana mantıklı gelmiyor.kim ne derse desin profesyonellikte bir yana ben bir "son kullanıcı" olarak projenin rezaletini gayet net yaşıyorum.nato kavşağı mühendislik olarak çok iyi demişsin ama sanırım işçilik kast ettiğin, yoksa ben yeraltındaki garip "u" dönüşlerinden pek hazzetmedim.Bugüne kadar kayseride yaşayan hiç bir insandan olumlu bir görüş duymadım, diğer mesajımda da belirttiğim gibi belediyenin üst düzeyinden bile bir dolu serzeniş var.Sanırım özhaseki başkanım biraz fevrice bir gövde gösterisi işine girmeye çalıştı ama OLMADI.
osmangungor isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-08-2006, 16:40   #7 (permalink)
Yeni Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
arkadaşım buraya bir örnek olarak Kayseri'deki alt ve üst geçitleri koymuş ama ben bu geçitlerin yapılmasının hiç de uygun olmadığını düşünüyorum. sivas caddesi bitti artık, ayrıca da alt geçit yüzünden normal asfalt yolda sadece bir araçlık mesafe kaldı. bence amacına çok da yönelik olmadı. sivas caddesinin ruhu yok artık...
melantis isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-08-2006, 17:51   #8 (permalink)
Yeni Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

Downloads: 3

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder badboy333 - MSN üzeri Mesaj gönder
osmangungore katılıyorum. proje hatalıdır. şehir plancılığı açısından eleştirilecek çok yönü vardır. eskiden daha güzeldi bence. hem tramvay 100 yıl öncesinde kaldı ve biz 100 yıl öncesinin teknolojisi geldi diye üzülecekken seviniyoruz. belediye çok güzel göz boyuyor. bravo. ama buna rağmen gördüğüm en düzenli şehirlerden biridir kayseri (tabi şimdilik).

tramvay yapıp 5 yıllık bir dönemi kurtarmayı düşünmek yerine metro yapıp daha kalıcı çözümler bulunabilirdi.
badboy333 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 27-08-2007, 00:13   #9 (permalink)
Kıdemli Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
kayseri on numara kim ne derse desin...
Erman GÜDÜ isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Alt 22-10-2007, 08:57   #10 (permalink)
Yeni Üye

Üye Bilgileri   

Teşekkür Bilgileri

İletişim Bilgileri
Özel mesaj gönder
Alıntı:
badboy333 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
osmangungore katılıyorum. proje hatalıdır. şehir plancılığı açısından eleştirilecek çok yönü vardır. eskiden daha güzeldi bence. hem tramvay 100 yıl öncesinde kaldı ve biz 100 yıl öncesinin teknolojisi geldi diye üzülecekken seviniyoruz. belediye çok güzel göz boyuyor. bravo. ama buna rağmen gördüğüm en düzenli şehirlerden biridir kayseri (tabi şimdilik).

tramvay yapıp 5 yıllık bir dönemi kurtarmayı düşünmek yerine metro yapıp daha kalıcı çözümler bulunabilirdi.
araştırdınız mı tramwayla metronun farkını???
maliyetini....metronun kapasitesini...
araştırmadan konuşmayın....
metro 50 yıl sonrası bile maliyetini karşılamıo...
herkes haseki başkana yüklenmiş...
biriside görürürüz kaç oy alacak demiş...
görürüz kaç oy alacak.... %75 alıo mu almıo mu görürüz...
anca eleştirseler....gidip diğer şehirlere bakın bi kardeşim...
kayserimize yapılan onca emeği sırf siyaset uğruna harcamayın...
lütfen emeğe saygı....
sanki çok anlıolar da yok efendim o yol çok dönüomuş...
yok efendim orası oraya çıkmıomuş....
yok efendim park edemiolarmış....
yok efendim yok efendim....
size iyilik yaramaz zaten...
sizi seçim susturur....
haseki başkanla gurur duyuorum...
AYGUN38 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

Seçenekler
Stil