-
Yeni Üye
-
-
Üye
Bunu yapan elektirik mühendisimi yani.
-
-
Üye
öyle deme isimdaşım şu an bir elektirik projesi mimari ve statik projesinden daha pahalı demekki bir binada elektirikçi inşaat mühendislerinden daha önemli bir role sahip daha fazla para aldıklarına göre onların daha çok şey bilmesi gerekir. o yüzden yaptıkları doğru olabilir.
-
-
Yeni Üye
bunu yapan mühendis değil ben mühendisten daha iyi bilirim diyen bir usta..
-
-
Yeni Üye
dikkatli olmak gerekiyor
iş bu noktaya gelene kadar santye sefi nerdeymiş
insanlargörünürde var
adam bunları1 günde yapamaz
en azından bir kısmına mani olunmalıydı
-
-
Yeni Üye
hayır bide kolonları o kadara kadar delmek için baya bi uğramıştır usta heralde
-
-
Yeni Üye
Kendince "sanat" yapmış, ama cahillik dizboyu... hadi cahilliği de geçtim güvenlik ne olacak? İlk resimdeki kirişi resmen yok etmiş, Allah razı olsun ki demirleri almamış; bir o kadar da alçakgönüllü haa(!) Ben bu inşaatı yaptıran müteahit olsam sadece işten kovmam bunu yapan adamı, verdiği hasarın maliyetini de isterim-ya da bu sorumsuzluğun sorumlusundan- resmen bütün binayı kevgire çevirmiş, heralde çatır çatır kırdığı tuğla duvarlardan zannetmiş taşıyıcı beton elemanları da.
-
-
Kıdemli Üye
Hiç güleceğim yoktu
adam biten betonarme binayı ne güzel işlemiş öyle
bravo valla !
-
-
Uzman Üye
Bence bu yapı elektrik projesi olmayan bir yapı yada varsa da uygulaması unutulmus bir yapı.Eger elektrik projesi var ise tabliye kalıbı yapılıp demirleri baglandıktan sonra usta kolon hatlarının atılacagı yerleri projeden bakarak isaretler ve bu boruları tabliyeye sabitler beton dokulup tugla duvarı oruldukten sonra bu boruların için gerekli telefon kablosu elektrik kablosu gecirilir.Sanırım bu yapıda proje yok yada unutuldu cunku hiç bir ustada bu kadar ugrasmaz ugrasırsa ya bilmiyordur(her ne kadar yaptıgı iş yanlısta olsa) yada yevmiyesini iyi bir fiyattan alıyordur.
Saygılarımla...
İyi Çalışmalar...
-
-
Yeni Üye
durup dururken hiç bir usta da bunu yapmaz diye tahmin ediyorum. mecbur kalınmış malesef baştan düzgün kontrol edilmemiş. çalıştığım şantiyenin birinde önce elektrik sonra mimari projenin yukarıdan onaylandığını gördüm ve buna benzer zorluklarla karşılaştım. yeni geldiğim şantiyede ise ihmalkarlıktan kaynaklanan sıkıntılar var.beton dökülmeden önce elektrik boş boruları atılmamış , şu an fayans seramik alçı sıva boya dahi yapılmış binalarda haliyele eksikler çıkıyor arada ve elektrik borusu döşeniyor malesef.
-