+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 10 ve 10

Konu: En Kapsamlı İnşaat Terimleri Sözlüğünü Oluşturmaya Var Mısınız?

Yönetici MahmutAy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    97

En Kapsamlı İnşaat Terimleri Sözlüğünü Oluşturmaya Var Mısınız?

Değerli Üyelerimiz;
    Bir çok üyemizin ihtiyacı olan ingilizce-türkçe veya türkçe-ingilizce inşaat terimleri sözlüğünü hep beraber oluşturmak için sizden de destek bekliyoruz.
    Tek yapmamız gereken elimize geçen az da olsa telime ve anlamını bir araya getirerek inşaat forumu adı altında bir veri tabanı oluşturmak ve bunu herkesle paylaşmak.

Elimize geçen kelime ve anlamlarını ne yapacağız?
    mahmut_ay@insaatforumu.com
    adresine "İnşaat Terimleri Sözlüğünü" konu başlığı ile yollayabilirsiniz ben bunları sürekli inceleyip ekleyeceğim. Ve güncel listeyi sizlere duyuracağım.

Nasıl bir formatta size yollayacağız?
    Bir excel dosyasında kelime ve anlamı farklı sütunlara gelecek şekilde veya farklı formatlarda bulduysanız onları da yollayabilirsin. Ben onları uygun formata aktarmaya çalışıırım.

İlgi ve Alakanız İçin Teşekkürler
    Konu MahmutAy tarafından (14-07-2007 Saat 00:58 ) değiştirilmiştir.

Avantajlarından faydalanın
    Yapisal.Net sitesinde bulunan içeriğin eklendiği her sayfada sitemizin linki yayınlanmadan paylaşımı yasaktır. Bu tür kaynak link verilmeden yapılan paylaşımlarda yasal haklarımız kullanılacaktır.

Forum Yöneticisi İsmail SKBN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    55
    Güncellenen Sözlükler forum ana sayfasında sizinde kullanabileceğiniz bir şekilde yayınlanacaktır. Türkiyenin en büyük inşaat terimleri sözlüğünü oluşturmak için katkılarınızı bekliyoruz...

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    97
    Değerli Üyelerimiz;
    Gördüğüm kadarıyla gene bir çok kişi çalışıp beraber bir şeyler yapmaktansa bekleyip hazıra konma peşinde.

Malesef şimdiye kadar bu konuda bir mail gelmiş değil. Bunun üzerine şöyle bir karar almış bulunuyorum.Yapılan sözlükler ilk etapta burada paylaşılmayacaktır. Paylaşım yapan arkadaşlara iletilecektir.Seyirci kalan bir çok kişi nasıl ki bilgi paylaşmayıp bekliyorsa ilerde de sözlükler paylaşıldığında bana ne zaman sıra gelecek diye bekleyeceklerdir.

Şuan için sözlükleri parça parça yapıp birleştirme daha kolay olacağından o yönde gitmeyi uygun gördüm.

Şuan Hazır Olan Sözlükler

İnşaat Forumu-Hidrolik Terimleri Sözlüğü (198 kelime)

İnşaat Forumu-Yapı Yönetim Terimleri Sözlüğü (123 kelime)

İnşaat Forumu-İnşaat Terimler Sözlüğü Türkçe-Türkçe (105 kelime)

İnşaat Forumu-Beton Terimleri Sözlüğü (1092 kelime)
    Konu MahmutAy tarafından (23-07-2007 Saat 15:39 ) değiştirilmiştir.

Yapisal.Net sitesinde bulunan içeriğin eklendiği her sayfada sitemizin linki yayınlanmadan paylaşımı yasaktır. Bu tür kaynak link verilmeden yapılan paylaşımlarda yasal haklarımız kullanılacaktır.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    97
    Hazırlanan küçük ama kullanışlı sözlüklerin bir kısmını sizinle paylaşmaya başlıyoruz...

Öncelikle Bu sözlüğün avantajı ne?
    Bu sözlükler bir çok kullanıcıya göre dünyadaki en kullanuşlı sözlük. çünkü hiç bir kelime yazmakla uğraşmıyorsunuz sadece kelimenin üzerine gelerek fare ile tıklıyorsunuz ve pencere açılıp size anlamını sözlüyor. Ayrıca bir çok sözlük ekleyip farklı sözlüklerde de anlamını görebilirsiniz.

Nasıl Kullanacağım?
    Aşağıda bulunan sözlükleri kullanabilmeniz buradan Babylon proggramını indirip kurmanız gerekmentedir. Babylon programını kurduktan sonra sözlüklerimize tıklayarak programa eklenmesini sağlayabilirsiniz.

İndirebileceğiniz Sözlükler

http://rapidshare.com/files/43984798...Soezlue_ue.bgl

http://rapidshare.com/files/43984792...Soezlue_ue.bgl

http://rapidshare.com/files/43984800..._e-Tuerk_e.bgl

Not: Babylon lisanslı bir sözlük olup lisans değeri 59$'dır.
    Konu MahmutAy tarafından (07-08-2007 Saat 02:09 ) değiştirilmiştir.

mcb
    mcb isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
    Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    3
    babylonu kurdum ama sözlüğü çalıstıramıyorum yardım ederseniz sevinirim

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    97
    Alıntı mcb Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Babylon sözlüğünü kurduktan sonra program açıkkken ( sağ altta görünür durumdayken) indirdiğiniz sözlüğe tıklayıp sözlüğü kurun. Daha sonra anlamını öğrenmek istediğiniz kelime üzerine tanımlı fare hareketini yapın ( sağ alttaki babylon içareti üzerine fareyi getirince açıklamayı yazar. örneğin farenin orta scrolu, ctrl+fare sağ butonu vb.). Bu ayarı konfigürasyon menüsünden değiştirebilirsiniz.

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0

Babylon 7'yi kurmak için

Alıntı mcb Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Babylon 7'yi kurmak için:

1-) Önceden Babylon kurulu ise ve kaldırmışsanız bile bu yeterli olmaz.Babylon isimli diğer yan dosyaları da kaldırmalısınız, temizlemelisiniz.

a) Windows'un sol altta BAŞLAT (ya da START) tıklayınız, sonra "Ara"'yı tıklayınız, sonra "Tüm Dosya ve Klasörleri" tıklayınız ve ilgili boş yere babylon yazınız sonra "Ara" komutunu tıklayınız ve bilgisayarın babylon kelimesinin geçtiği dosyaları bulmasını bekleyiniz.

b) C hardiski içinde bulunan bütün babylon isminin geçtiği dosyaları siliniz (D hardiski içindekilerini silmeyiniz)

c)Ayrıca örneğin http://www.filehippo.com/download_ccleaner/ adresinden ücretsiz proğramı bilgisarınıza kurunuz ve bilgisayarınızı temizlettiriniz (işiniz bittikten sonra bile kullanmaya devam edebileceğiniz güzel bir program, fazla yer kaplamaz).

d) Bilgisayarınızın internet bağlantı fişini (elektrik fişini değil) çekiniz yani internet bağlantısı kesilmeli.

2-) Bilgisayarı yeniden başlatın.

3-) Babylon 7 setup'u kurun ama "denemek istiyorum"'u tercih edin.

4-) Mutlaka "Özel Kurulum (ileri derecede kullanıcılar için)" seçin. Burada sadece "Masaüstü simgesi ekle" ve "Hızlı Başlatma simgesi ekle" işaretlenmelidir ve Babylon'u çalıştırmadan çıkınız, bilgisayarı yeniden başlatınız.

5-)Bilgisayar açıldıktan sonra ekranın sağ alttarafında yani bilgisayar saatinin gözüktüğü yerde Babylon'un simgesi olan b uzerine gidiniz ve farenin sağ tarafını tıklayınız ve "çık" işaretleyerek Babylon programını bilgisayardan (geçici olarak) çıkarmış olunuz.

6-) Hemen sonra Babylon patch kurunuz ve yine Babylon'u çalıştırmadan çıkınız, bilgisayarı yeniden başlatınız.

7-) Babylon kullanıma hazırdır.

8-)
    a) Kurulduktan sonra Babylon programında "Seçenekler"'i sonra "Konfigürasyon"'u sonra "Bağlantı"'yı tıklayın burada sadece "Proxy ya da Firewall sunucusu kullanarak bağlan" tıklanmalı ve kutucukların içi silinmeli "Çevrimiçi güncellemeleri etkin kıl" ve "Otomatik içerik güncellemeleri öncesi sor" da İŞARETLENMEMELİ.

b) Kurulduktan sonra Babylon programında "Seçenekler"'i sonra "Konfigürasyon"'u sonra "Genel"'i tıkla, burada "Babylon Güncellemeleri" İŞARETLENMEMELİ ve email adresiniz YAZILMAMALI.

9-) Dilerseniz internet bağlantı kablonuzu bilgisayarınıza takabilirsiniz ama babylon güncellemelerine OLUMLU CEVAP VERMEYİNİZ, X işaretine basıp kapatınız (güncellemeleri, reklâmları).

--------------------------------------------------------
    Şimdi sıra sözlükleri kurmakta (Babylon altında çalışan Sözlükleri ancak Babylon programı kurulduktan sonra kullanabilirsiniz).

Eğer program (Babylon) kurulmuşsa sözlüklerin simgesi mavi yeşilimsi renkli "b" harfi olacaktır.

CD ya da DVD içindeki ya da harddiskinizdeki kullanmak istediğiniz "Babylon Sozlukler" çift tıklayarak kurunuz ya da bütün sözlükleri tek tek uğraşmadan topluca ve hızlıca kurmak istediğinde sözlüklerin hepsini seçin (yani Tümünü Seç komutu). Tümü seçili iken farenin imlecini seçili herhangi bir sözlüğün üzerine götürün ve farenin sağını tıklayarak "Aç" komutunu verin exe. (uygulama) uzantılı hariç bgl (babylon glossary) uzantılı sözlüklerin birer birer kendiliğinden kurulduğu görülecektir.
    ------------------------------------------
    Hepsi bu kadar. Hayırlı olsun.

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0

Alıntı MahmutAy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Değerli Üyelerimiz;
    Gördüğüm kadarıyla gene bir çok kişi çalışıp beraber bir şeyler yapmaktansa bekleyip hazıra konma peşinde.

Malesef şimdiye kadar bu konuda bir mail gelmiş değil. Bunun üzerine şöyle bir karar almış bulunuyorum.Yapılan sözlükler ilk etapta burada paylaşılmayacaktır. Paylaşım yapan arkadaşlara iletilecektir.Seyirci kalan bir çok kişi nasıl ki bilgi paylaşmayıp bekliyorsa ilerde de sözlükler paylaşıldığında bana ne zaman sıra gelecek diye bekleyeceklerdir.

Şuan için sözlükleri parça parça yapıp birleştirme daha kolay olacağından o yönde gitmeyi uygun gördüm.

Şuan Hazır Olan Sözlükler

İnşaat Forumu-Beton Terimleri Sözlüğü (1092 kelime)
    Bana gönderebilir misiniz? (Ben 606 tane sözlük yükledim yani hazırakonuculardan değilim)

Yeni Üye
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    0
    Arkadaşlar bu linkler kırık bana acil lazım bu sözlükler elinde olan var mı

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Thanks
    97

Linkler kırık değildir. Rapidshare dosya indirme hakkındaki konuyu okuyunuz

+ Konu Cevaplama Paneli